iPhone XS και XS Max

iPhone XS και XS Max
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε το iPhone XS και το iPhone XS Max. Είναι παραλλαγές του iPhone X του περασμένου έτους, αλλά το XS Max τουλάχιστον ξεχωρίζει με έναν πολύ αξιοσημείωτο τρόπο: είναι πολύ μεγαλύτερο. Το Max έχει οθόνη 6.5 ιντσών, καθιστώντας το ως το μεγαλύτερο τηλέφωνο ακόμη και από το πιο πρόσφατο μοντέλο της σειράς Galaxy Note της Samsung.

Η αρχική μας εντύπωση: Η εμφάνιση των συσκευών είναι παρόμοια με το iPhone X. Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία, φυσικά, σύμφωνα με τα πρότυπα της Apple. Οι συσκευές έχουν νέο πιο ανθεκτικό γυαλί και το bezel είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι.

iphone xs max

Οι οθόνες είναι προφανώς καλύτερες από ό,τι στο τηλέφωνο του περασμένου έτους και για μερικούς χρήστες αυτό ίσως είναι αρκετό για να προχωρήσουν σε αναβάθμιση.  Αυτά είναι τα πιο υψηλής ποιότητας τηλέφωνα που έχουν ποτέ κατασκευαστεί. Ποιος περίμενε κάτι λιγότερο από την Apple; Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Apple για άλλη μία φορά μας εξέπληξε.

Διαβάστε επίσης: Απευθείας κάλυψη - Apple Event Liveblog 2018

Το iPhone XS Max είναι μεγαλύτερο, ναι, αλλά όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες (παρακάτω), είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τις δύο συσκευές. Εάν θέλατε να αποκτήσετε κάποια συσκευή Plus στο παρελθόν αλλά δεν νιώθατε άνετα με το μέγεθος, προσπαθήστε να κρατήσετε στο χέρι σας ένα iPhone Xs Max πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση.

Και τα δύο τηλέφωνα έχουν ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, εκτός από τις οθόνες τους. Χρησιμοποιούν τον νέο επεξεργαστή A12 Bionic της Apple, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία είναι 15% ταχύτερος από τον A11. Οι συσκευές έχουν βελτιωμένη αντοχή στο νερό που επιτρέπει τη βύθιση σε δύο μέτρα νερού για 30 λεπτά και έχουν υποστήριξη για δύο κάρτες SIM και gigabit LTE.

iphone xs max

Οι πίσω κάμερες έχουν βελτιωθεί, είναι ταχύτερες (μεγαλύτερα pixels στον φακό ευρείας γωνίας, ευρύτερο άνοιγμα στον τηλεφακό) και η εμπρόσθια κάμερα όπως αναφέρθηκε είναι επίσης ταχύτερη, χωρίς να γίνει κάποια αναφορά σε κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό βέβαια. Επιπλέον τα ηχεία είναι πιο ισχυρά και ο ήχος είναι Stereo.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό φέτος είναι η νέα λειτουργία πορτρέτου, η οποία σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το bokeh μετά από την λήψη μίας φωτογραφίας. Είναι απλά διασκεδαστικό να μπορούμε να σύρουμε τον επιλογέα αριστερά και δεξιά για να επιλέξουμε την πιο σωστή ποσότητα θολώματος.

iphone xs max

Η πραγματική διαφορά ανάμεσα στο iPhone Xs και το iPhone Xs Max αφορά τις οθόνες των τηλεφώνων, αν και αυτό είναι μόνο από την άποψη του μεγέθους και της ανάλυσης. Το XS έχει το ίδιο μέγεθος 5.8 ιντσών, τεχνολογία OLED και ανάλυση 2436 x 1125 όπως το iPhone X, και διαθέτει 60% μεγαλύτερο δυναμικό εύρος για πιο ζωντανές εικόνες. Το XS Max παίρνει την οθόνη OLED και το δυναμικό εύρος και τα φέρνει σε μέγεθος 6,5 ιντσών, με ανάλυση 2688 x 1242. Και οι δύο οθόνες έχουν την ίδια πυκνότητα 458 ppi, έτσι ώστε να μην χάσετε σε ευκρίνεια, επιλέγοντας την μεγαλύτερη οθόνη.

iphone xs

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι λευκό, μαύρο και χρυσό στα 64GB, 256GB και 512GB.

Διαβάστε επίσης: Οι 4 μεγαλύτερες ανακοινώσεις της Apple που είδαμε στο χθεσινό event

Οι τιμές του iPhone XS ξεκινούν στα $999 / £999 / AU$1,629 για τα 64GB, $1,149 / £1,149 / AU$1,879 για τα 256GB και $1,349 / £1,349 / AU$2,199 για το μοντέλο των 512GB.

Ενώ η τιμή του iPhone XS Max ξεκινάει στα $1,099 / £1,099 / AU$1,799).