Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Note 9

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy Note 9
ired.gr

Χθες η Samsung στο Unpacked Event, παρουσίασε και επίσημα τη νέα της ναυαρχίδα που ακούει στο όνομα Galaxy Note 9.

Η νέα συσκευή ήρθε ιδιαίτερα ανανεωμένη σε σχέση με τον προκάτοχό της. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα κυριότερα σημεία της συσκευής τα οποία εντυπωσίασαν.

Εξωτερική εμφάνιση

Ως προς την εξωτερική της εμφάνιση, η συσκευή δε διαφοροποιείται ιδιαίτερα από το Note 8. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πλέον στο πίσω μέρος, κάτω από τις κάμερες οι οποίες βρίσκονται δίπλα δίπλα. Άρα, αν θέλετε να “βολευτείτε” με τη θήκη του Note 8, μάλλον θα απογοητευθείτε.

galaxy note 9

Οθόνη

Στην οθόνη βλέπουμε την κλασική Quad HD Super Amoled curved στις 6,4 ίντσες. Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι πως οι χρήστες μπορούν να “πειράξουν” την ανάλυση της οθόνης και από Full HD να ανέβουν στα 1440 x 2960. Να σημειώσουμε επίσης πως η Samsung αρνείται πεισματικά να υιοθετήσει το Notch, εμμένοντας στα πολύ μικρά περιθώρια που είναι από αλουμίνιο.

Διαβάστε επίσης: Σχόλιο: Επιθυμητό το iPhone με υποστήριξη Dual SIM αλλά μάλλον πολύ αισιόδοξο

Ταυτοποίηση του χρήστη

Η συσκευή όπως αναφέραμε και πιο πάνω, φέρει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο οπίσθιο μέρος και έναν ενσωματωμένο σαρωτή της ίριδας του ματιού. Ο αισθητήρας πλέον είναι κάτω από τις κάμερες και όχι δίπλα σε αυτές, κάτι που οδηγούσε τους χρήστες στο να ακουμπούν τις κάμερες και όχι τον αισθητήρα στο note 8.

galaxy note 9

Κάμερες

Η Samsung χρησιμοποιεί την ίδια ρύθμιση για το διάφραγμα της διπλής κάμερας όπως και πέρσι με τη διαφορά πως φέτος προστέθηκε η νέα Intelligence Camera, η οποία “πειράζει” τις ρυθμίσεις της κάμερας, αναλόγως των συνθηκών λήψης.

Για να είμαστε πιο ακριβείς:

  • Διπλή οπίσθια κάμερα με OIS και στους δύο φακούς
  • Κύριος φακός: Super Speed Dual Pixel 12 MP AF sensor with OIS, f/1.5 and f/2.4 apertures
  • Telephoto φακός: 12 MP AF sensor, f/2.4 aperture, 2x zoom
  • Εμπρόσθια κάμερα: 8 MP AF sensor, f/1.7 aperture
  • Εγγραφή video: 2160p/60fps, 1080p/240fps, 720p/960fps

galaxy note 9

Μπαταρία

Εδώ η Samsung θέλησε να κάνει ένα αρκετά σημαντικό βήμα αφού η νέα συσκευή φέρει μπαταρία στα 4.000mAh για μεγαλύτερη αυτονομία. Υποστηρίζεται η γρήγορη καθώς και η ασύρματη φόρτιση.

Αναβαθμισμένο S Pen

Το S Pen που όλοι οι κάτοχοι της σειράς Note αγάπησαν, πλέον απέκτησε νέες λειτουργίες αφού υποστηρίζει τη σύνδεση μέσω της νέας τεχνολογίας Bluetooth (BLE), κάτι που του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν χειριστήριο για την αναπαραγωγή - παύση ταινιών και πολλά άλλα.

galaxy note 9

Εσωτερικός κόσμος

Η συσκευή έρχεται με δύο διαφορετικούς επεξεργαστές. Στη χώρα μας η συσκευή θα διατίθεται με τον Exynos 9810 Octa, κατασκευής της Samsung που είναι οκταπύρηνος. Τα γραφικά αναλαμβάνει η Mali-G72 MP18. Ως προς τη μνήμη RAM αλλά και τον αποθηκευτικό χώρο, η συσκευή θα κυκλοφορήσει και πάλι σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι στα 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης και 6GB RAM και η δεύτερη στα 512GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και 8GB RAM. Η Samsung επιτρέπει την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου με microSD card έως και 512GB.

Τιμή και χρώματα

Το Galaxy Note 9 θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στην τιμή των 1.050€ (έκδοση 128/6).

Διαβάστε επίσης: Τέλος οι φορτιστές Lightning;

Ως προς τις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα Midnight Black και Lavender Purple τα οποία θα συνοδεύονται από το S Pen σε ίδιο χρώμα. Θα υπάρχει και η απόχρωση Ocean Blue η οποία θα έρθει με πενάκι σε χρώμα κίτρινο.