Σχόλιο: Επιθυμητό το iPhone με υποστήριξη Dual SIM αλλά μάλλον πολύ αισιόδοξο

Σχόλιο: Επιθυμητό το iPhone με υποστήριξη Dual SIM αλλά μάλλον πολύ αισιόδοξο
ired.gr

Μέσα στη χρονιά έχουμε ακούσει πολλές φορές πως το iPhone μπορεί να έρθει με υποστήριξη Dual SIM. Πρώτος από όλους, ο Ming-Chi Kuo, ανέφερε πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα συνοδεύει το iPhone των 6.5 ιντσών.

Όντως, στην πέμπτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 12, είδαμε αναφορές σε ένα “second SIM status”, “second SIM tray status” και “dual sim device”.

Μία αναφορά όμως που διαβάσαμε την Παρασκευή, ήταν λιγότερο ενθαρρυντική.

iphone dual sim

Η Economic Daily News είπε πως η επιλογή Dual-SIM για το iPhone, θα αφορά μόνο το πιο οικονομικό LCD μοντέλο και θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα.

Ειδικά τα Dual-SIM smartphones είναι πολύ διάσημα στην Κίνα, για τρις λόγους. Κατά πρώτον, η φορητότητα των αριθμών δεν ισχύει για τη χώρα, οπότε οι αριθμοί ανήκουν σε συγκεκριμένη πόλη ή επαρχία. Οπότε αν κάποιος μετακομίσει σε μία νέα πόλη, ο παλιός αριθμός δε θα δουλεύει εντελώς σωστά ή η χρήση θα χρεώνεται με μεγαλύτερα ποσά περιαγωγής.

Διαβάστε επίσης: 7 εκπληκτικές εφαρμογές για να καθαρίσετε το iPhone από τα περιττά αρχεία

Κατά δεύτερον, η κάλυψη του δικτύου ποικίλει στη χώρα. Αν ταξιδεύεις, θα παρατηρήσεις πως ένα δίκτυο έχει πολύ καλή κάλυψη ενώ κάποιο άλλο δεν έχει καθόλου. Αυτό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί κυρίως αυτούς που ταξιδεύουν συνεχώς μεταξύ της κινεζικής ενδοχώρας και του Hong Kong.

Κατά τρίτον, υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων, που σημαίνει πως μπορεί να απολαμβάνεις καλύτερη ποιότητα ήχου στις κλήσεις από τον ένα πάροχο αλλά καλύτερη ποιότητα δεδομένων για internet από κάποιον άλλο.

iphone

Τη στιγμή όμως που κανένας από τους παραπάνω παράγοντες δεν ισχύει για την Ε.Ε. ή τις Η.Π.Α., η υποστήριξη δύο καρτών SIM θα μπορούσε να είναι όντως χρήσιμη. Ένα παράδειγμα είναι όσοι χρησιμοποιούν προσωπικό και εταιρικό τηλέφωνο. Είναι υποχρεωμένοι να κουβαλάνε μαζί τους πάντα δύο συσκευές, κάτι που είναι πολύ δύσχρηστο. Το να υπάρχει η δυνατότητα “συγχώνευσης” δύο συσκευών σε μία, θα είναι κάτι πολύ λειτουργικό. Επίσης, αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, μπορείτε να αγοράσετε μία τοπική κάρτα SIM και να τη χρησιμοποιήσετε στη συσκευή σας κρατώντας παράλληλα είτε τον επαγγελματικό σας αριθμό, είτε τον προσωπικό σας.

iphone sim

Όπως σας είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα, θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αν η Apple προσέφερε δύο μοντέλα με υποστήριξη δύο καρτών SIM σε όλες τις χώρες, αν και κάτι τέτοιο όπως φαίνεται αποτελεί ένα όνειρο. Η εταιρεία έχει σκοπό μάλλον να ενσωματώσει τις κάρτες SIM στα iPads και μάλλον το ίδιο σκέφτεται να κάνει και στα iPhones.

Να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή, όπως όλοι γνωρίζουν, μπορούμε και αγοράζουμε τα iPhones χωρίς να φέρουν κάποια SIM. Στις Η.Π.Α. ας πούμε, η Apple έχει συνάψει συμφωνία με τους παρόχους και μπορεί κάποιος μέσω συμβολαίου να αγοράσει ένα iPhone που θα φέρει κάρτα SIM κάποιου συγκεκριμένου παρόχου. Εννοείται πως δεν αναγνωρίζεται οποιαδήποτε άλλη SIM. Είναι τα γνωστά κλειδωμένα στον πάροχο iPhones. Η Apple μάλλον σκοπεύει, στο μέλλον, να συνάψει συμφωνία με αν όχι όλους, ορισμένους παρόχους ανά χώρα. Αυτό θα σημαίνει πως θα σταματήσουμε να βλέπουμε δύο εξαρτήματα των συσκευών. Τη SIM slot καθώς και το Pin που εξάγουμε την υποδοχή για τη SIM. Σίγουρα ο Jony Ive θα είναι πολύ ευτυχισμένος όταν δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

iphone x

Να σημειώσουμε πως αν δεν υπάρχει η “φυσική” υποδοχή της κάρτας SIM, θα βελτιωθεί και η αδιαβροχοποίηση των συσκευών.

Διαβάστε επίσης: Πώς το iOS αποφασίζει σε ποιο ασύρματο δίκτυο θα συνδεθεί το iPhone και το iPad;

Οπότε, αν και θα θέλαμε να δούμε υποστήριξη δύο καρτών SIM, η Apple μάλλον σκοπεύει να κάνει το εντελώς αντίθετο. Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Πείτε μας κάτω στα σχόλια.