Κυκλοφόρησε το πρώτο jailbreak για το Apple Watch

Κυκλοφόρησε το πρώτο jailbreak για το Apple Watch
ired.gr

Παρά τα όσα μπορεί να ακούγονται και παρά τις προσπάθειες της Apple να την περιορίσει, η μεγάλη αλήθεια είναι πως εκεί έξω, ακόμα και σήμερα, υπάρχει μία εκπληκτικά αφιερωμένη κοινότητα στο jailbreak. Τώρα, ο προγραμματιστής Tihmstar, αποκάλυψε ένα jailbreak για το Apple Watch Series 3, το οποίο αν και δε σημαίνει τίποτα για τους απλούς χρήστες, η προοπτική είναι αυτή που έχει ιδιαίτερη σημασία.

apple watch series 3

Όπως αναφέρθηκε από το WCCFTech, αυτό το jailbreak είναι συμβατό με το watchOS 4.1 και το Apple Watch Series 3. Παλαιότερα μοντέλα του Apple Watch καθώς και προγενέστερες εκδόσεις του watchOS είναι συμβατές με μικρές αλλαγές στον κώδικα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Κλειδώστε άμεσα την οθόνη του Mac και απαγορέψτε την πρόσβαση σε τρίτους

Αυτό το jailbreak είναι πλέον γνωστό ως το “σχεδόν ολοκληρωμένο jailbreak” για το Apple Watch και τους developers του watchOS. Δίνει τη δυνατότητα για read and write root access καθώς και πολλές άλλες λειτουργίες όπου οι δημιουργοί θα λατρέψουν:

  • Exploits στο kernel χρησιμοποιώντας το v0rtex
  • Επαναφορά του συστήματος αρχείων σε κατάσταση εγγραφής/ανάγνωσης
  • Root Access (patch tfp0)
  • Εξαγωγή του πακέτου bootstrap.tar
  • h3lix kernel patches

apple watch series 3

Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να αναφερθεί είναι πως οι χρήστες jailbreak θα πρέπει να κατανοήσουν πως η κυκλοφορία της συγκεκριμένης έκδοσης, δεν είναι για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, προορίζεται για τους developers ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να βουτήξουν στα πιο βαθιά του watchOS και να δουν όλες τις ικανότητές του. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου jailbreak, δε σημαίνει πως διά μαγείας θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Cydia μέσα από τη συσκευή, ή κάτι αντίστοιχο.

apple watch series 3

Στο μέλλον, αυτή η πηγή για πρόσβαση στο watchOS θα μπορούσε να προσφέρει στους χρήστες την ικανότητα να εγκαθιστούν προσαρμοσμένες τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα στο user interface. Επιπλέον, θα μπορούσαν να δημιουργούν κάποια watch faces και πολλά άλλα. Ο δημιουργός αυτής της έκδοσης jailbreak που κυκλοφόρησε ανέφερε πως θα υπάρξουν και ενημερώσεις. Ωστόσο, απέχουμε πολύ από την υποστήριξη τροποποιήσεων που θα έχουν να κάνουν με το userface.

apple watch series 3

Αν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το jailbreak για τον εαυτό σας και μόνο, μπορείτε να το κάνετε στο GitHub. Και πάλι όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε πως η έκδοση αυτή προορίζεται για τους προγραμματιστές και όχι για τον “κανονικό” χρήστη.

Κλείνοντας

Αν και ο μέσος χρήστης δε θα ωφεληθεί το παραμικρό στην παρούσα φάση από το συγκεκριμένο επίτευγμα, οφείλουμε να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά του watchOS, κυκλοφόρησε μία έκδοση jailbreak.

Διαβάστε επίσης: Το Google Maps πλέον κοινοποιεί την τοποθεσία του χρήστη μαζί με το ποσοστό της μπαταρίας της συσκευής του

Αρκετοί θα αναρωτηθούν γιατί έχει τόση σημασία αφού δεν ωφελεί σχεδόν σε τίποτα. Η απάντηση είναι πως πρόκειται για το άνοιγμα της “πόρτας” που δίνει πρόσβαση στον πυρήνα του watchOS, κάτι που δημιουργεί μία προοπτική μιας και οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν σημαντικά βήματα και να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για τη χρήση του jailbreak στο Apple Watch από το ευρύ κοινό.