Το Apple Watch ανίχνευσε τους θρόμβους του αίματος και βοήθησε έναν άνδρα να καταπολεμήσει τον διαβήτη

Το Apple Watch ανίχνευσε τους θρόμβους του αίματος και βοήθησε έναν άνδρα να καταπολεμήσει τον διαβήτη
ired.gr

Ο Chuck La Tournous, ο ιδρυτής του RandomMaccess, αναφέρει πως το Apple Watch, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναγνώριση των πολλαπλών θρόμβων στο αίμα και τώρα βρίσκεται στο στάδιο που τον βοηθά να καταπολεμήσει τον διαβήτη.

Γράφοντας στο MacWorld, ο La Tournous περιέγραψε τι συνέβη την πρώτη φορά:

“Τον Μάιο του 2016, το σώμα μου αποφάσισε να με καταπλήξει ξαφνικά με πολλαπλούς θρόμβους. Αυτοί κατάφεραν να μπλοκάρουν κάποιες σημαντικές αρτηρίες στην καρδιά και στους πνεύμονες, που ουσιαστικά με οδήγησαν στο σχεδόν… πώς λέγεται αυτός ο τεχνικός όρος: Α ναι: Στον θάνατο.

apple watch

Ευτυχώς, ο ανιχνευτής των καρδιακών παλμών του Apple Watch έκανε τη δουλειά του και με έπεισε πως βίωνα κάτι πολύ πιο σοβαρό από μία στρεσογόνο ημέρα. Πρόλαβα τα χειρότερα την κατάλληλη στιγμή, οπότε η ιστορία είχε αίσιο τέλος.”

Όπως γνωρίζουμε από ουκ ολίγες αναφορές, το Apple Watch έχει σώσει αρκετές ζωές μέσα από τον ανιχνευτή καρδιακών παλμών ο οποίος λειτουργεί σαν ένας συναγερμός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Apple Watch αντιμετωπίζει περιπτώσεις σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα!

Τώρα ο La Tournous λέει πως το ρολόι παίζει ένα ρόλο κλειδί στη μάχη εναντίον του διαβήτη. Πέρα από τις εφαρμογές που τον βοηθούν να παρακολουθεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, γράφει πως υπάρχουν δύο προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που τον παρακινούν να γυμναστεί.

apple watch

“Για εμένα, η “killer εφαρμογή” είναι ο συνδυασμός των Workout και Activity στο Apple Watch. Από τη στιγμή που οι περίπατοί μου γίνονταν ακόμα μεγαλύτεροι, πρόσθεσα και κάποιες άλλες δραστηριότητες όπως κοιλιακούς και kayak. Το ρολόι κρατάει σημειώσεις για την extra προσπάθεια ωθώντας με πολλές φορές να αυξήσω τους στόχους μου ανάλογα. Επιπλέον το ρολόι με επιβραβεύει ή με πληροφορεί πως ήμουν μακριά από τους στόχους που είχα ορίσει για εκείνη την ημέρα.”

Σε έξι μήνες, έχασε 22 κιλά και μείωσε την περίμετρο της μέσης του από 96 εκατοστά στα 81 εκατοστά. Αυτό, όπως είπε ο ίδιος, ήταν ένα δευτερεύον όφελος.

apple watch

“Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι η επιρροή του ρολογιού στον διαβήτη τύπου II από τον οποίο υποφέρω. Όχι μόνο με βοήθησε στην παρακολούθηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα μου, αλλά με βοήθησε στο να μειώσω τη φαρμακευτική μου αγωγή. Στις τελευταίες εξετάσεις, το A1C ήταν χαμηλότερο από αυτό με χαρακτηρίζει ως διαβητικό.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Βρείτε τους στίχους των αγαπημένων σας τραγουδιών μέσα από το Apple Music

Εσείς ποια θεωρείτε ως την πιο χρήσιμη λειτουργία του ρολογιού; Την ανίχνευση των προβλημάτων υγείας, τη βοήθεια που προσφέρει στην απώλεια βάρους ή τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης;