Το Google Maps πλέον κοινοποιεί την τοποθεσία του χρήστη μαζί με το ποσοστό της μπαταρίας της συσκευής του

Το Google Maps πλέον κοινοποιεί την τοποθεσία του χρήστη μαζί με το ποσοστό της μπαταρίας της συσκευής του
ired.gr

Το Google Maps όπως είναι γνωστό, μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας με κάποιον άλλο χρήστη σε ζωντανό χρόνο. Ωστόσο, η Google “ενίσχυσε” την εν λόγω λειτουργία. Πλέον, όταν μοιραζόμαστε την τοποθεσία με κάποιον άλλο χρήστη, αυτός πέρα από τη θέση μας, θα μπορεί να βλέπει και το ποσοστό της μπαταρίας της συσκευής μας. 

Την ανακάλυψη την έκανε πρώτο το Android police το οποίο διαπίστωσε πως πλέον δε βλέπουμε μόνο το στίγμα της επαφής με την οποία μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας, αλλά και το πόση μπαταρία έχει απομείνει στη συσκευή της. Ο διαμοιρασμός της τοποθεσίας είναι μία πολύ χρήσιμη λειτουργία, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε το που βρίσκεται το εν λόγω άτομο και παράλληλα μας πληροφορεί κατά προσέγγιση για την ώρα άφιξής του.

google maps

Η νέα ένδειξη εμφανίζεται στη μπάρα των πληροφοριών της επαφής που “παρακολουθούμε” και μας ενημερώνει για το αν ο χρήστης φορτίζει τη συσκευή του.

Διαβάστε επίσης: Πώς το iOS αποφασίζει σε ποιο ασύρματο δίκτυο θα συνδεθεί το iPhone και το iPad;

Αν δούμε τη θετική πλευρά της νέας λειτουργίας θα πρέπει να χαμογελάσουμε, αφού πλέον κρίνοντας από το ποσοστό της μπαταρίας του χρήστη θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε πως αν π.χ. δεν ενημερώνεται η θέση του ή αν δε μας τηλεφωνεί, θα είναι επειδή η συσκευή έμεινε από μπαταρία.

google maps

Επίσης, μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να καλέσουμε το άτομο το οποίο παρακολουθούμε από τη στιγμή που βλέπουμε πως η συσκευή του πρόκειται να μείνει από μπαταρία.

Η λειτουργία της προβολής του εναπομείναντος ποσοστού της μπαταρίας, είναι μοναδική στα Android phones της Google ή στην εφαρμογή Google Maps. Τα τηλέφωνα της Apple έχουν την υπηρεσία “Εύρεση φίλων” αν και οι χρήστες του iPhone που προτιμούν τους χάρτες της Google είναι σε θέση να βλέπουν τις νέες πληροφορίες.

google maps

Αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία διαμοιρασμού της τοποθεσίας καθώς και της προβολής του ποσοστού της μπαταρίας της συσκευής μας στους χρήστες με τους οποίους είμαστε σε επαφή, μπορούμε να το κάνουμε μέσα από την εφαρμογή Google Maps, πατώντας στο Menu > Κοινοποίηση τοποθεσίας. Από εδώ διαγράφουμε τις επαφές που δε θέλουμε να βλέπουν τα στοιχεία μας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων

Αρκετοί θα μισήσουν και αρκετοί θα αγαπήσουν τη νέα αυτή προσθήκη της Google. Ωστόσο δεν παύει να είναι μία λειτουργία η οποία μας ενημερώνει καλύτερα, δίνοντάς μας ακόμα περισσότερες και πιο χρήσιμες λεπτομέρειες για τα άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε μαζί τους την τοποθεσία στο Google Maps.