Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων
ired.gr

Η Apple και επίσημα έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που ακούμπησε το ένα τρις δολάρια κεφαλαιοποίησης, που είναι απλώς ο αριθμός των εκκρεμών μετοχών της εταιρείας πολλαπλασιασμένος με την τιμή της μετοχής.

Η Apple πέτυχε αυτόν τον στόχο αφού η μετοχή της έφτασε τα $207.05. Η Yahoo Finance το ανακοίνωσε πρώτη αλλά για να γίνει επίσημα αποδεκτό η μετοχή έπρεπε υποχρεωτικά να φτάσει τουλάχιστον τα $207, όπως ανέφερε χθες το CNBC.

Η Google Finance ανέφερε και αυτή με τη σειρά της χθες το απόγευμα, πως το ανώτατο όριο αγοράς της Apple ήταν στα $945 δις, κάτι που σήμαινε πως η κάθε μετοχή κυμαινόταν στα $203.64. Μία αύξηση της τάξεως του 1.7% ήταν αρκετή για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

apple μετοχή

Φυσικά η Apple με αυτό το επίτευγμά της, αφήνει πίσω της όλους τους μεγάλους κολοσσούς όπως είναι η Amazon, η Microsoft, η Google κ.α. στον αγώνα του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Βέβαια, η νέα επιτυχία της Apple μικρή σημασία έχει, αφού το μόνο που εξυπηρέτησε ήταν η “ματαιοδοξία” της εταιρείας και το γόητρό της απέναντι στους κυριότερους αντιπάλους της.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei προσπέρασε την Apple στο δεύτερο τρίμηνο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις smartphone

Από το κλείσιμο της Τρίτης, η μετοχή της Apple σημείωσε αύξηση πάνω από 8%, ακολουθώντας το νέο ρεκόρ που αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, η οποία επέτυχε το καλύτερο τρίτο λογιστικό τρίμηνο στην ιστορία της με τζίρο της τάξεως των $53.3 δις δολαρίων, εκπληρώνοντας εύκολα τις προβλέψεις της Wall Street, με τις ενδείξεις να δείχνουν πως το iPhone X δεν τα πήγε τελικά και τόσο άσχημα.

apple 1 τρις δολάρια

Ωστόσο το χθεσινό επίτευγμα, δηλώνει και κάτι ακόμα. Ας πούμε πως πρόκειται για μία διαθήκη που επισφραγίζει το γεγονός πως επί χρόνια η Apple είναι η πιο “πολύτιμη” εταιρεία στον πλανήτη. Από το 2016, η Apple έχει αυξήσει σταδιακά τον τζίρο της και τα έσοδά της από το 2003, αφού εφοδιάζεται από τη διασημότητα που έχουν λάβει οι συσκευές της, όπως το iPhone και το iPad.

Η Apple μέσα στη χρονιά θα μεγαλώσει το εύρος των προϊόντων της με νέες συσκευές που θα περιλαμβάνουν τρία νέα iPhones, iPads με Face ID, Apple Watch Series 4 μοντέλα, αλλαγές σε πολλά Macs, νέα AirPods και πολλά άλλα.

apple κέρδη

Η Apple κατάφερε κάτι εξωπραγματικό. $1,000,000,000,000. 13 ψηφία και όπως φαίνεται ο ξέφρενος ρυθμός της εταιρείας δεν έχει σκοπό να σταματήσει εδώ, αφού όπως είδαμε από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα, τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο.

Διαβάστε επίσης: Το iOS 12 δείχνει iPad με λεπτά bezels, χωρίς Home Button ή Notch

Ωστόσο, παραπάνω σας είπαμε πως το νούμερο αυτό έχει πολύ μικρή σημασία, αφού ο απλός καταναλωτής δεν ενδιαφέρεται για τα ρεκόρ της Apple, αλλά για τα προϊόντα που αυτή του προσφέρει. Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στον Σεπτέμβρη που είναι πολύ κοντά. Για να είμαστε πιο δίκαιοι, είναι στραμμένο στο φθινόπωρο αφού φέτος θα είναι μία χρονιά με πολλά νέα προϊόντα, τα οποία αναμένονται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.