Το iOS 12 δείχνει iPad με λεπτά bezels, χωρίς Home Button ή Notch

Το iOS 12 δείχνει iPad με λεπτά bezels, χωρίς Home Button ή Notch
ired.gr

Είναι γνωστό ότι μέσα στη χρονιά θα δούμε καινούργια iPads στην αγορά. Οι φήμες αναφέρουν πως μία νέα έκδοση δε θα φέρει Home Button, αλλά θα ενσωματώνει Face ID και λεπτότερα bezels, ακολουθώντας τον σχεδιασμό που εισήγαγε η Apple με το iPhone X.

ipad pro 2018

Τις παραπάνω φήμες έρχεται να επιβεβαιώσει ένα νέο εύρημα στην πέμπτη κατά σειρά developer beta έκδοση του iOS 12, αφού φαίνεται πως το νέο iPad θα είναι bezel-less. To στοιχείο αυτό βρέθηκε μέσα στο UI της χρήσης της μπαταρίας και δείχνει ένα iPad χωρίς Home Button και με λεπτότερα bezels.

Διαβάστε επίσης: Dual SIM iPhone δείχνει ο κώδικας της 5ης beta έκδοσης του iOS 12

Δε θα είναι η πρώτη φορά όπου ένα τέτοιο εύρημα στο OS αποκαλύπτει ένα προϊόν που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει. Μη ξεχνάμε πως οι περσινές φήμες για ένα iPhone με πολύ λεπτά bezels επιβεβαιώθηκαν από μία διαρροή του software του HomePod.

ipad pro 2018

Αυτό που απουσιάζει από το ανάγλυφο που βρέθηκε στο iOS 12, είναι το notch. Φαίνεται λοιπόν πως επιβεβαιώνει όλους όσους ανέφεραν πως το iPad Pro του 2018 δε θα φέρει notch, εν αντιθέσει με τα iPhones της φετινής χρονιάς, για τα οποία όλες οι φήμες προβλέπουν την περίφημη εγκοπή. Παρακάτω φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά μεταξύ του ανάγλυφου του τωρινού iPad με αυτού που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Είναι ξεκάθαρο πως το νέο iPad δε φαίνεται να έχει Home Button, με τα λεπτότερα bezels να είναι εμφανή.

iPad pro 2018

Ο όρος “iPad” διευκρινίζεται κανονικά και είναι νέος στην πέμπτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 12. Δεν υπάρχουν αναφορές στο σύστημα ακόμα, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για ένα μελλοντικό προϊόν, το οποίο πιθανότατα θα είναι το iPad Pro του 2018, που μάλλον θα κυκλοφορήσει κάπου προς το φθινόπωρο.

Να επισημάνουμε πως άλλα στοιχεία στο OS δηλώνουν πως η Apple ετοιμάζει την υποστήριξη του Face ID και σε οριζόντια διάταξη, κάτι που αντιτίθεται στις φήμες που αναφέρουν πως θα δουλεύει μόνο σε κάθετη θέση (πορτρέτου) και στο iPad.

iPad Pro αλα iPhone X

Το χθεσινό εύρημα για τα νέα iPads επιβεβαιώνει τις φήμες για την πρόθεση την Apple να κατευθύνει όλα της τα προϊόντα στο δρόμο που χάραξε το iPhone X. Πέρα από αυτό όμως, προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με το notch. Όπως γνωρίζουμε, μέσα στο notch στεγάζονται η εμπρόσθια κάμερα καθώς και το Face ID. Από τη στιγμή που το iPad Pro θα φέρει Face ID και κατ’ επέκταση TrueDepth κάμερα, είναι απορίας άξιον το που θα καταφέρει να χωρέσει η Apple τα συγκεκριμένα μέρη της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone X ήταν το πιο διάσημο iPhone κατά το τρίτο τρίμηνο με ποσοστό ικανοποίησης 98%

Ενδεχομένως τα περιθώρια να μην είναι τελικά τόσο λεπτά και να επιτρέπουν την ενσωμάτωση του ακουστικού και της κάμερας στο επάνω μέρος της συσκευής. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν υποθέσεις και δε μπορούν να στηριχτούν κάπου, παρά μόνο στην κοινή λογική και στην εμπειρία μας με το iPhone X. Τι ετοιμάζει τελικά η Apple;