Fast Tip: Αλλάξτε την προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari στο iPhone και στο iPad

Fast Tip: Αλλάξτε την προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari στο iPhone και στο iPad
ired.gr

Στο iPhone πατώντας παρατεταμένα πάνω σε μία εφαρμογή θα διαπιστώσουμε πως τα εικονίδια των εφαρμογών θα αρχίσουν να κινούνται, ενώ θα έχει εμφανιστεί το χαρακτηριστικό “x” το οποίο μας επιτρέπει να τα διαγράψουμε. Όσες εφαρμογές δεν έχουν αυτό το “x” αλλά κινούνται, σημαίνει πως μπορούμε μόνο να τις μετακινήσουμε αλλά όχι να τις διαγράψουμε. Μία τέτοια εφαρμογή, είναι ο Safari, ο γνωστός σε όλους μας browser που ενσωματώνει το iPhone και έρχεται προ-εγκατεστημένος από την Apple, χωρίς τη δυνατότητα διαγραφής του.

safari iphone

Ωστόσο, αν και δε μπορούμε να απαλλαγούμε από την παρουσία του Safari, η Apple μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη μηχανή αναζήτησης που θέλουμε να χρησιμοποιούμε. Να επισημάνουμε πως μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις Google, Yahoo, Bing και DuckDuck Go.

Διαβάστε επίσης: Safari Tip: Ανοίξτε όλα τα links του Safari σε νέα καρτέλα με ένα απλό άγγιγμα

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε τη μηχανή αναζήτησης στο Safari του iPhone και του iPad;

Ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας.

iphone ρυθμίσεις

Κατεβαίνουμε προς τα κάτω και βρίσκουμε το “Safari”.

iphone ρυθμίσεις

Στην ενότητα αυτή συναντάμε την επιλογή “Μηχανή αναζήτησης” την οποία και επιλέγουμε.

iphone safari

Βλέπουμε τις διαθέσιμες επιλογές μας. Θα κάνουμε τη δοκιμή επιλέγοντας ως μηχανή αναζήτησης το DuckDuck Go.

iphone safari

Επιστρέφουμε στην “Αρχική οθόνη” και ανοίγουμε το Safari, αναζητώντας κάτι που μας ενδιαφέρει. Όπως θα δείτε στο χαρακτηριστικό μας παράδειγμα, μετά την αναζήτηση που κάναμε, επάνω αριστερά έχει εμφανιστεί η γνωστή πάπια, που είναι το λογότυπο της μηχανής αναζήτησης που επιλέξαμε.

iphone safari

Διαβάστε επίσης: Quick Guide: Κάντε σίγαση τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένα SMS ή iMessages στο iOS

Αν λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο δε θέλετε να χρησιμοποιείτε τη Google, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες μηχανές αναζήτησης μέσα από τη συσκευή σας. Αν προέκυψε κάποια απορία σχετικά με την προαναφερθείσα διαδικασία, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.