Η Huawei προσπέρασε την Apple στο δεύτερο τρίμηνο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις smartphone

Η Huawei προσπέρασε την Apple στο δεύτερο τρίμηνο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις smartphone
ired.gr

Πέρα από τις θετικές ειδήσεις για την Apple που ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, η IDC έφερε άσχημα νέα από την αγορά smartphone. Σύμφωνα λοιπόν με την αναφορά, οι κατασκευαστές smartphone πούλησαν 342 εκατομμύρια συσκευές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου, κάτι που δηλώνει πτώση κατά 1.8% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Η Apple, ωστόσο, έχασε τη δεύτερη θέση από την Huawei κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αφού πούλησε τουλάχιστον 54.2 εκατομμύρια μονάδες, καταλαμβάνοντας το 15.8% της αγοράς, σε σχέση με το 11% της προηγούμενης χρονιάς.

μερίδιο αγοράς smartphones

Στο μεσοδιάστημα, η Apple πούλησε 41.3 εκατομμύρια συσκευές, καταλαμβάνοντας το 12.1%. Σαφώς σημείωσε άνοδο σε σχέση με το περσινό 11.8% αλλά η πρόοδος δεν ήταν αρκετή για να την κρατήσει στη δεύτερη θέση.

Με την ανάπτυξη της Huawei, η IDC λέει πως είναι το πρώτο τρίμηνο μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, όπου η Apple δε βρίσκεται στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση που αφορά το μερίδιό της στην αγορά. Σημειώνεται όμως πως η κυκλοφορία των νέων iPhones αυτό το φθινόπωρο, θα αποτελέσει μία ισχυρή ένεση που θα επαναφέρει την Apple στις δύο πρώτες θέσεις:

Διαβάστε επίσης: Ήρθε η στιγμή που η Apple πρέπει να λύσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στο iCloud

“Η συνεχής ανάπτυξη της Huawei, είναι πράγματι εντυπωσιακή, αφού από μία μικρή εταιρεία, κατάφερε να φτάσει στις πρώτες θέσεις, καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς,” λέει ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος του προγράμματος Worldwide Mobile Device Trackers της IDC.

μερίδιο αγοράς smartphones

“Είναι αξιοσημείωτο πως η Apple ανέβηκε στις πρώτες θέσεις τα δύο προηγούμενα τρίμηνα των διακοπών, μετά την κυκλοφορία των νέων της προϊόντων, οπότε μάλλον θα δούμε να επανέρχεται στις πρώτες θέσεις μέσα στο 2018.”

Η μάχη της Apple με τη Huawei δεν είναι κάτι καινούργιο. Νωρίτερα μέσα στο μήνα η Huawei είχε δώσει το μήνυμά της πως είναι σε τροχιά για να προσπεράσει την Apple στις πωλήσεις smartphone το 2019. Για την ιστορία, η Apple to 2017 πούλησε 215 εκατομμύρια συσκευές iPhone, με τη Huawei να μένει στα 153 εκατομμύρια συσκευές.

huawei p20 pro

Ενεργός ανταγωνισμός

Η Apple είχε θα έλεγε κάποιος μόνο έναν αντίπαλο μέχρι στιγμής που είναι η Samsung φυσικά. Τα τελευταία χρόνια όμως κατασκευαστές από την Κίνα όπως η Xiaomi και κυρίως η Huawei, έχουν μπει δυνατά στον χώρο των smartphones και θα έλεγε κανείς με άγριες διαθέσεις. Ήδη η Huawei έδειξε τα δόντια της στους μεγάλους και όπως φαίνεται η ανάπτυξή της είναι ραγδαία.

Η Apple από την πλευρά της, απευθύνεται στην premium κατηγορία καταναλωτών αφού οι τιμές του iPhone είναι αρκετά υψηλές. Να σημειώσουμε πως οι υπόλοιποι κατασκευαστές διαθέτουν συσκευές σε όλο το εύρος τιμών, με την Apple να μην έχει αυτή την “πολυτέλεια”.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα ξέρουμε για τα νέα iPad Pros που περιμένουμε μέσα στη χρονιά

Το μέλλον προβλέπεται αμφίρροπο. Το αν η Apple θα επανέλθει στη δεύτερη θέση, μένει να φανεί τους επόμενους μήνες.