Το iPhone X ήταν το πιο διάσημο iPhone κατά το τρίτο τρίμηνο με ποσοστό ικανοποίησης 98%

Το iPhone X ήταν το πιο διάσημο iPhone κατά το τρίτο τρίμηνο με ποσοστό ικανοποίησης 98%
ired.gr

Η Apple χθες ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και τρίτο λογιστικό για την ίδια, σπάζοντας για μία ακόμη φορά όλα τα ρεκόρ. Οι δηλώσεις που έγιναν από τον Tim Cook δε θα μπορούσαν να παραλείψουν και τις αναφορές στο iPhone X αφού έδωσε γενικότερα κάποιες πληροφορίες για τα iPhones. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν ο Cook τόνισε πως το iPhone X ήταν η πιο διάσημη συσκευή iPhone για το περασμένο τρίμηνο για μία ακόμη φορά, με το ποσοστό ικανοποίησης των χρηστών να αγγίζει το 98%.

iphone 8 iphone x

Επί των αποτελεσμάτων

Η Apple σπάει τα ρεκόρ από τρίμηνο σε τρίμηνο έχοντας αποκτήσει ένα ξέφρενο ρυθμό. Πιο συγκεκριμένα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα νούμερα ήταν αρκετά υψηλά, αφού η εταιρεία σημείωσε συνολικά κέρδη της τάξεως των $53.3 δις δολαρίων εκ των οποίων τα $11.5 αποτελούν τα καθαρά κέρδη. Ως προς τις πωλήσεις προϊόντων, η εταιρεία πούλησε 41.3 εκατομμύρια iPhones, 11.5 εκατομμύρια iPads και 3.7 εκατομμύρια Macs. Η Apple είχε από μόνη της τοποθετήσει τον πήχη μεταξύ $51.5 και $53.5 δις δολαρίων. 

Όσο για το επόμενο τρίμηνο η Apple υπολογίζει τα κέρδη της να ανέλθουν στα $60 με $62 δις δολάρια.

iphone x iphone 8 plus

Οι δηλώσεις του Tim Cook

Στην εισαγωγική δήλωσή του, ο CEO της Apple εξήγησε πως τα έσοδα του iPhone αυξάνονται κατά 20% χρόνο με το χρόνο, με τις ενεργοποιήσεις των iPhones να ανέρχονται σε διψήφια νούμερα, ευχαριστώντας όσους έχουν έρθει στον κόσμο του iPhone για πρώτη φορά αλλά και τους υπάρχοντες πελάτες της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνετε τα videos που τραβάτε με το iPhone να μοιάζουν με ταινίες του Hollywood;

Αν και κάποιες δηλώσεις ήθελαν το iPhone 8 Plus να κάνει τις περισσότερες πωλήσεις για το περασμένο τρίμηνο, ο Cook διευκρίνισε πως το iPhone X ήταν αυτό που αγόρασαν πιο συχνά οι καταναλωτές:

“Το iPhone είχε ένα πολύ δυνατό τρίμηνο. Τα έσοδα από τα iPhones αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, και η βάση των ενεργοποιημένων συσκευών ανήλθε σε διψήφια νούμερα, με μπροστάρηδες τους switchers, αυτούς που αγοράζουν για πρώτη φορά smartphone και τους ήδη υπάρχοντες πελάτες μας. Το iPhone X ήταν το πιο διάσημο iPhone για το τρίμηνο για μία ακόμη φορά, με το ποσοστό ικανοποίησης των πελατών να ανέρχεται στο 98%.”

tim cook

Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ο CFO Luca Maestri, ανέφερε πως η ικανοποίηση των πελατών σε σχέση με όλα τα μοντέλα iPhone, ανέρχεται στο 96%. Σημείωσε επίσης πως η πρόθεση αγοράς για τους επιχειρηματίες αγοραστές ακούμπησε το 81%.

Διαβάστε επίσης: Dual SIM iPhone δείχνει ο κώδικας της 5ης beta έκδοσης του iOS 12

Σχόλια

Αν και είχαν ακουστεί “διάφορα” σχετικά με το iPhone X, η Apple φαίνεται να τα διαψεύδει. Δε μπορούμε να ξέρουμε το αν ο Tim Cook όντως λέει την αλήθεια για την επετειακή συσκευή ή απλώς το κάνει για υποστήριξή της. Ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η Apple για μία ακόμη φορά έσπασε τα ρεκόρ και οδεύει στο να γίνει η πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.