Dual SIM iPhone δείχνει ο κώδικας της 5ης beta έκδοσης του iOS 12

Dual SIM iPhone δείχνει ο κώδικας της 5ης beta έκδοσης του iOS 12
ired.gr

Τη φετινή χρονιά η αλήθεια είναι πως οι φήμες για ένα iPhone που θα υποστηρίζει δύο κάρτες SIM είναι έντονες. Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή που θα φέρει το εν λόγω χαρακτηριστικό, θα είναι η πιο μεγάλη σε μέγεθος με την ονομασία “Plus”.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι (και δικαιολογημένα) γελάνε με τις φήμες περί ενός iPhone Dual SIM, ένα νέο στοιχείο ήρθε να ταράξει τα νερά, δικαιώνοντας όσους πιστεύουν πως η Apple επιτέλους θα κάνει το μεγάλο βήμα.

Πριν αναφέρουμε το στοιχείο που επιβεβαιώνει τις φήμες, θα πρέπει να πούμε πως χθες μόλις κυκλοφόρησε η 5η κατά σειρά δοκιμαστική (beta) έκδοση του iOS 12. Στον κώδικα λοιπόν της έκδοσης αυτής, φαίνεται ξεκάθαρα η αναφορά στην υποστήριξη δύο καρτών. Αν και προς το παρόν η ένδειξη είναι μόνο σε software επίπεδο, δεν είναι απίθανο να πάρει σάρκα και οστά και ως hardware. Άλλωστε ποιος ο λόγος να μιλάς για υποστήριξη Dual SIM αν δεν έχεις σκοπό να την ενσωματώσεις ως χαρακτηριστικό σε κάποια συσκευή;

iphone dual sim

Ένα εξάρτημα της συσκευής που είναι υπεύθυνο για τις αναφορές διάγνωσης, περιέχει νέες αναφορές στο λεγόμενο “second SIM status” και στο “second SIM tray status”. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως είναι ξεκάθαρο πως το iOS ενημερώθηκε για να “τρέχει” σε μία μελλοντική συσκευή που θα υποστηρίζει δύο κάρτες SIM, όπως δηλώνει τουλάχιστον η παρακάτω φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το πληκτρολόγιο ενός MacBook και ενός MacBook Pro;

Μία Dual SIM συσκευή θα βολέψει μεγάλο μέρος των καταναλωτών αφού κάποιος θα μπορεί να κάνει εναλλαγή των καρτών SIM δύο διαφορετικών παρόχων ενδεχομένως, χωρίς να χρειαστεί να αφαιρεί τη μία και να προσθέτει την άλλη. Αυτή η λειτουργία θα είναι χρήσιμη κυρίως στους Ευρωπαίους αλλά και στους Ασιάτες που επισκέπτονται διαφορετικές χώρες αρκετά συχνά.

iphone sim

Σύμφωνα με το το Device Atlas, το 2017, οι συσκευές που υποστήριζαν δύο κάρτες SIM ήταν διάσημες σε χώρες όπως η Νιγηρία, η Βραζιλία και η Αίγυπτος, τη στιγμή που οι πιο αναπτυγμένες χώρες όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς και η Αυστραλία, δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μερικές σκέψεις

Είναι λογικό η Apple να υποστηρίξει πλέον δύο κάρτες SIM. Ένα άλλωστε πολύ μεγάλο μέρος των καταναλωτών ζητά απεγνωσμένα εδώ και αρκετά χρόνια από την Apple να “δώσει” την υποστήριξη δύο καρτών SIM. Πολλοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν τα παραπάνω ως μία αλλαγή σελίδας για την Apple και το iPhone, αφού η εταιρεία φαίνεται να κάνει σημαντικά βήματα προόδου.

iphone sim

Μη ξεχνάμε επίσης πως η Apple θέλει να ενισχύσει τη θέση της στην Ασία, όπου όπως είπαμε πιο πάνω, οι συσκευές Dual SIM είναι δημοφιλείς. Αυτό βέβαια που θα ξεκινήσει να απασχολεί πολλούς, είναι η τιμή της συγκεκριμένης συσκευής αφού και χωρίς το χαρακτηριστικό των δύο καρτών SIM η τιμή της αναμένεται από “τσιμπημένη” έως απλησίαστη.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να κατεβάσουμε τα επίσημα manuals οδηγιών για το iPhone και το iPad;

Επιπλέον, ένα τέτοιο βήμα από την Apple θα μπορούσε να είναι και επίσημα ένα σημαντικό βήμα για την προσέγγιση των χρηστών Android συσκευών, οι οποίοι δεν προτιμούν μέχρι τώρα το iPhone και το iOS μιας και δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό Dual SIM. Πέρα όμως από τους λόγους marketing που μπορεί να κρύβει μία τέτοια κίνηση, αν τελικά υλοποιηθεί, πρόκειται για κάτι εντελώς νέο και χρήσιμο για το iPhone, αφού φαίνεται πως η Apple έστω και αργοπορημένα, ξεφεύγει από τις εμμονές του παρελθόντος.