Πώς θα επιταχύνετε έως και 5 φορές το YouTube αν δε χρησιμοποιείτε το Google Chrome;

Πώς θα επιταχύνετε έως και 5 φορές το YouTube αν δε χρησιμοποιείτε το Google Chrome;
ired.gr

Η Google κυκλοφόρησε ένα νέο σχεδιασμό του YouTube περίπου πριν ένα χρόνο, αλλά αν χρησιμοποιείτε τους Edge, Safari ή Firefox θα έχετε ενδεχομένως αναρωτηθεί το λόγο που το YouTube φορτώνει τόσο αργά. Ο διευθυντής του προγράμματος του Firefox, Chris Peterson εντόπισε το πρόβλημα και κατέληξε στο συμπέρασμα πως δε φταίνε οι εναλλακτικοί browsers (πέραν του Chrome) που θα πρέπει να κατηγορήσουμε. Ο επανασχεδιασμός του YouTube από τη Google περιέχει ένα DOM API που δουλεύει σωστά μόνο με το Chrome, κάνοντας την ίδια στιγμή τους υπόλοιπους browsers αισθητά πιο αργούς, υποχρεώνοντάς τους να φορτώσουν το ΥouTube έως και πέντε φορές πιο αργά.

google chrome

Είναι η πιο πρόσφατη υπόθεση κατά την οποία η Google χτίζει και ρυθμίζει τις διαδικτυακές της υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο ώστε να δουλεύουν καλύτερα στο Chrome. Τα Google Meet, Allo, YouTube TV, Google Earth και YouTube Studio Betta έχουν αποκλειστεί από τον Microsoft Edge στο παρελθόν ενώ τα Google Meet, Google Earth και YouTube TV έχουν επίσης αποκλειστεί για όσους χρησιμοποιούν το Firefox. Επίσης η Google έχει αποκλείσει τους χάρτες της (Google Maps) από τα Windows Phones εδώ και χρόνια σε μία παθητική-επιθετική κίνηση.

mozilla firefox

Τη στιγμή που το YouTube δουλεύει και σε άλλους browsers πλην του Chrome, συχνά φορτώνει αισθητά πιο αργά όσο περιμένουμε τα στοιχεία της σελίδας να συμπληρωθούν. Είναι ένα καθημερινό πρόβλημα που σε κάνει να σκέφτεσαι και να αναρωτιέσαι για το αν η σύνδεσή σου στο internet είναι αργή ή αν ο browser έχει κάποιο πρόβλημα. To YouTube ενθαρρύνει τους χρήστες να κατεβάσουν τον Chrome με διάφορες ειδοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Mac: Επιβολή τερματισμού εφαρμογών - Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία

Αν το κάνετε, θα διαπιστώσετε ότι το YouTube φορτώνει αισθητά γρηγορότερα. Η Google χρησιμοποιεί το Polymer 1.0 που κυκλοφόρησε το 2015 δυσχεραίνοντας το έργο των υπολοίπων browser που κάνουν χρήση του Polymer 2.0 ή 3.0. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη απόφαση, αν δεχθεί κανείς το γεγονός πως το Polymer είναι μία βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα τύπου JavaScript που σχεδίασαν οι μηχανικοί του Google Chrome.

safari

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος για να αναγκάσουμε το YouTube να φορτώνει γρηγορότερα. Η λύση είναι να επιστρέψει κάποιος στην πρότερη μορφή του YouTube, όπως αυτή ήταν πριν τις αλλαγές που έκανε πέρσι η Google.

Οι χρήστες του Mozilla Firefox μπορούν να κατεβάσουν από εδώ την κλασική επέκταση του YouTube ώστε να εξαναγκάσουν τη σελίδα να φορτώνει γρηγορότερα, τη στιγμή που οι χρήστες του Safari και του Edge θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα Tampermonkey script για να επιστρέψουν στην προηγούμενη έκδοση του YouTube.

microsoft edge

Για τους χρήστες του Edge

1) Κατεβάστε από εδώ το Tampermonkey για τον Edge από το Microsoft Store.

2) Ενεργοποιήστε το Tampermonkey μέσα από τις Ρυθμίσεις και τις Επεκτάσεις μέσα από τον Edge.

3) Κατεβάστε από εδώ το script για να εξαναγκάσετε το YouTube να γυρίσει στην κλασική έκδοση.

Για τους χρήστες του Safari

1) Κατεβάστε το Tampermonkey για το Safari από εδώ.

2) Ο Safari θα σας ρωτήσει αν εμπιστεύεστε ή όχι την εγκατάσταση για την ενεργοποίηση του Tampermonkey.

3) Κατεβάστε από εδώ το script για να επαναφέρετε το YouTube στην κλασική του έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς διαπιστώνουμε αν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό μας στο iPhone;

Αυτή είναι η διαδικασία για να επιταχύνετε τη διαδικασία επιτάχυνσης του YouTube στον υπολογιστή μας. Περιμένουμε τη γνώμη σας κάτω στα σχόλια.