Η Samsung κατασκεύασε OLED οθόνη που δε σπάει

Η Samsung κατασκεύασε OLED οθόνη που δε σπάει
ired.gr

Η Samsung, ο μοναδικός προμηθευτής OLED οθονών της Apple για το iPhone X, ανακοίνωσε πως  έχει αναπτύξει μία οθόνη OLED η οποία δε σπάει. Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση στον τύπο, λέγοντας ότι η οθόνη είναι πιστοποιημένη από τα Underwriters Laboratories ως άθραυστη.

Σύμφωνα με τα tests των UL, όπου πρόκειται για μία επίσημη εταιρεία για το Occupational Safety and Health Administration του U.S. Department of Labor, η οθόνη επιβίωσε από μία σειρά πτώσεων από ύψος 1.2 μέτρων από το έδαφος.

Η OLED οθόνη της Samsung κατάφερε να αντέξει 26 πτώσεις στη σειρά, συνεχίζοντας να δουλεύει κανονικά χωρίς σημάδια φθοράς στο εμπρόσθιο μέρος, στις γωνίες ή στις πλευρές. Επίσης επιβίωσε ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες (υψηλές και χαμηλές).

samsung άθραυστη οθόνη

Επιπλέον, η οθόνη συνέχισε να λειτουργεί απροβλημάτιστα ακόμα και μετά από πτώση από ύψος 1.8 μέτρων.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε η στιγμή που η Apple πρέπει να λύσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στο iCloud

Η Samsung εξηγεί πως αυτή η άθραυστη OLED οθόνη, δημιουργήθηκε με ένα άθραυστο υπόστρωμα, καθώς επίσης και με ένα παράθυρο επικάλυψης, που κολλήθηκε πάνω σε αυτό το υπόστρωμα.

“Η Samsung Display ανέπτυξε ένα OLED panel με ένα άθραυστο υλικό και ένα παράθυρο επικάλυψης που κολλάει πάνω σε αυτό. Η τωρινή γενιά εύκαμπτων οθονών συνοδεύονται από ένα γυαλί το οποίο σπάει μετά από κάποιες ισχυρές πιέσεις.

άθραυστη οθόνη samsung

Το ενισχυμένο πλαστικό παράθυρο είναι ειδικά κατάλληλο για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όχι μόνο επειδή δεν σπάει, αλλά και λόγω του ελαφρύτερου χαρακτήρα του και της σκληρότητάς του που το κάνουν να μοιάζει πολύ με το γυαλί”, αναφέρει ο Hojung Kim, γενικός διευθυντής της ομάδας επικοινωνίας της Samsung Display.

Η εταιρεία λέει πως η οθόνη αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε smartphones, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην αυτοκινητοβιομηχανία, στις συσκευές του στρατού, σε φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, σε tablets και PCs.

iphone x apple

Η ανακοίνωση της Samsung σήμερα, ήρθε λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση και παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας, του Samsung Galaxy Note 9 μέσα στον επόμενο μήνα. Θα μπορούσαμε να ελπίζουμε πως η οθόνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην πολυαναμενόμενη για πολύ κόσμο συσκευή. Από τη στιγμή άλλωστε που το UL έδωσε έγκριση, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά σε οποιοδήποτε προϊόν προς πώληση.

Διαβάστε επίσης: 10 facts που σίγουρα δεν ξέρεις για το iPhone

Όπως είπαμε και στην αρχή, η Samsung είναι ο βασικός προμηθευτής της Apple στις OLED οθόνες που η εταιρεία χρησιμοποίησε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί στο iPhone X. Με τον ερχομό των συσκευών του Σεπτεμβρίου, η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει και OLED οθόνες που θα είναι κατασκευασμένες από την LG, η οποία θα γίνει ο βασικός προμηθευτής της εταιρείας μαζί με τη Samsung. Το αν η εν λόγω οθόνη θα χρησιμοποιηθεί στα iPhones του μέλλοντος ή στο Galaxy Note 9 δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Θεωρούμε ωστόσο πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε αυτή την τεχνολογία οθόνης στις φετινές συσκευές iPhone, όπως επίσης και στο Note 9 του επόμενου μήνα.