Όλα όσα ξέρουμε για τα νέα iPad Pros που περιμένουμε μέσα στη χρονιά

Όλα όσα ξέρουμε για τα νέα iPad Pros που περιμένουμε μέσα στη χρονιά
ired.gr

Η Apple έχει μέχρι στιγμής ένα πλούσιο 2018, όταν κυκλοφόρησε ένα νέo iPad και νέα μοντέλα MacBook Pros με Touch Bar. Φυσικά, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα δούμε και άλλα πράγματα, όπως τα νέα iPhones και τα νέα iPad Pros. Για τα νέα iPhones οι αναφορές δίνουν και παίρνουν, ενώ για τα iPad γνωρίζουμε κάπως λιγότερες λεπτομέρειες. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα σχετικά με τις αναμενόμενες συσκευές iPad.

Σχεδιασμός

Πέρα από το iPad Pro των 10.5 ιντσών, το iPad παραμένει ίδιο ως προς τον σχεδιασμό του τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα αλλάξει φέτος, ωστόσο, αφού η Apple αναμένεται να δώσει στα νέα iPads μία νέα πνοή που θα θυμίζει πολύ το iPhone X.

iPad pro 2018

Πρώτα απ’ όλα, οι αναφορές δείχνουν πως η εταιρεία θα μειώσει το μέγεθος των bezels και στα δύο iPads, τόσο δηλαδή σε αυτό των 10.5 ιντσών, όσο και σε αυτό των 12.9 ιντσών. Για κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα, ωστόσο, αυτή η αλλαγή μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα.

Διαβάστε επίσης: Λογισμικό iPhone: 5 πράγματα που το iOS κάνει καλύτερα από το Android

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple θα δώσει το ίδιο μέγεθος στο iPad Pro των 10.5 ιντσών, αλλά θα μεγαλώσει την οθόνη. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε μεγαλύτερη οθόνη αλλά στο συνολικό μέγεθος του παλαιότερου iPad Pro. Οπότε, περιμένουμε ένα iPad Pro των 11”, εξαιτίας των μειωμένων bezel.

ipad pro 2018

Εντωμεταξύ, για το iPad Pro των 12.9”, ο Kuo περιμένει η Apple να μικρύνει τα περιθώρια, αλλά να μη μεγαλώσει την οθόνη. Πρακτικά θα έχουμε το ίδιο μέγεθος οθόνης αλλά με μικρότερα περιθώρια, κάτι που θα κάνει τη συσκευή ελαφρότερη και πιο πρακτική στη μεταφορά της.

Εν κατακλείδι

Οι αλλαγές που αναμένεται να δούμε στα iPads, είναι θα λέγαμε αναγκαίες. Η Apple έχει αρκετά χρόνια να δώσει μία νέα πνοή στα iPads, οπότε όλες αυτές οι μετατροπές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εφαλτήριο δύναμη για την αύξηση των πωλήσεων των tablets της εταιρείας.

ipad pro 2018

Όσο για το iPad Pro των 12,9”, αν τελικά δούμε μία νέα πιο “σουλουπωμένη” εκδοχή θα σημαίνει πως δε θα έχουμε μία τόσο δύσκολη σε μεταφορά συσκευή. Η οθόνη των 12,9” μαζί με τα bezels αποτελούσε σημαντικό ερωτηματικό σε όσους ήθελαν να αγοράσουν τη συσκευή, αλλά παράλληλα σκέφτονταν και το μέγεθός της.

Διαβάστε επίσης: Ingenius: η σειρά διαφημίσεων της Samsung που στοχοποιεί το iPhone

Ο μικρός αδερφός, αυτός των 10.5” θα μεγαλώσει και θα πάει στις 11”. Άρα η Apple προσπαθεί να κάνει ότι έκανε και στα Macs όπου έχει MacBooks σε όλα τα μεγέθη (12, 13, 15) κ.λπ. Προφανώς, τα iPads λειτουργούν και σαν εργαλεία δουλειάς, οπότε ναι μεν μπορεί οι πολλές ίντσες να είναι δύσχρηστες για κάποιους, αλλά για κάποιους άλλους, είναι αυτές οι συσκευές που έχουν αντικαταστήσει τον υπολογιστή.