10 facts που σίγουρα δεν ξέρεις για το iPhone

10 facts που σίγουρα δεν ξέρεις για το iPhone
ired.gr

Στις 29 Ιουνίου 2007, έκανε το ντεμπούτο του το iPhone. Πέρασαν 11 χρόνια από τότε και η συσκευή της Apple έχει διαγράψει μέχρι στιγμής, μία απόλυτα επιτυχημένη πορεία. Σε αυτό το άρθρο, θα φροντίσουμε να σας παρουσιάσουμε 10 γεγονότα, τα οποία σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Ας ξεκινήσουμε!

1.   Πήρε το βραβείο της επένδυσης της χρονιάς

Το 2007, το iPhone κέρδισε τον τίτλο του “Investion of the Year” από το Times Magazine. Το design, το OS και οι εκπληκτικές επιδόσεις, του έδωσαν τον τίτλο.

apple think different

2.   The Jesus Phone

Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του, το iPhone έλαβε την ονομασία  “iPhone - The Jesus Phone”. Ο λόγος, πολύ απλός. Εκατοντάδες πελατών έτρεξαν στα Apple Stores στις Η.Π.Α. για να αγοράσουν το iPhone. Αυτοί που το αγόρασαν δεν μιλούσαν γι’ αυτό και αυτοί που δεν το αγόρασαν απλά το φθονούσαν.

3.   Οι Developers έχουν συγκεντρώσει $100 δις δολάρια

Ο Tim Cook στο WWDC του 2018, ανακοίνωσε πως η Apple έχει πληρώσει $100 δις δολάρια στους προγραμματιστές. Αυτό που κάνει το νούμερο εντυπωσιακό είναι πως μέχρι το 2016 το ποσό ανερχόταν στα $50 δις. Από το 2016 μέχρι το 2018, το ποσό διπλασιάστηκε.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς διαπιστώνουμε αν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό μας στο iPhone;

4.   Περίπου το 49% των κατόχων iPhone πουλούν τις παλαιότερες συσκευές τους για να αγοράσουν το νεότερο μοντέλο

Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό αφού το νούμερο αυτό δεν το συναντάς σε καμιά άλλη συσκευή. Γενικά, όντως οι χρήστες αναβαθμίζουν τις συσκευές τους, αλλά για ένα μόνο smartphone το νούμερο είναι πολύ υψηλό.

iphone 7

5.  O κύριο αντίπαλος της Apple, η Samsung, κατασκευάζει τους επεξεργαστές του iPhone

Η Apple και η Samsung είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphones στον πλανήτη. Ο Νοτιοκορεάτικος κολοσσός, χάνει κάθε ευκαιρία να κλέψει ή να αντιγράψει το iPhone. Παρόλα αυτά, η Samsung παράγει τους επεξεργαστές για το iPhone.

6.  Το iPhone άντεξε από πτώση από ύψος 13.000 ποδών

Ένας Skydiver ονόματι Jarrod McKinney έχασε το iPhone του σε μία ελεύθερη πτώση από το ύψος των 13.000 ποδών. Ευτυχώς, όταν βρήκε τη συσκευή του, αυτή δούλευε κανονικά και η μόνη φθορά, ήταν η σπασμένη οθόνη.

7.  Το iPhone κατέχει πάνω από το 90% των κερδών της βιομηχανίας των smartphones

Αν και κλέβει μόνο το 20% του μεριδίου της αγοράς των smartphone, η Apple θερίζει το 90% των κερδών της βιομηχανίας.

iphone 4s

8.  Το μυστικό πίσω από το 9:41

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το iPhone σε όλες τις διαφημίσεις έχει ως ώρα το 9:41; Ο λόγος είναι πως στις 9:41 ο Steve Jobs είχε ανακοινώσει το πρώτο iPhone το 2007.

9.  To iPhone ξεκίνησε αρχικά ως ένα tablet project

Η Apple είχε βάλει τα δυνατά της με σκοπό να φτιάξει ένα κορυφαίο και καινοτόμο tablet. Όταν όμως ο Steve Jobs είχε μία αλληλεπίδραση με τον σχεδιασμό του iPad με ένα εικονικό πληκτρολόγιο, άλλαξε το σχέδιο και έβαλε πλώρη για το iPhone. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η συσκευή που όλοι μας ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Google: Ενδέχεται το Android να σταματήσει να διατίθεται δωρεάν

10.  Η μαζική επιτυχία του iPhone 4s ήταν αυτή που έκανε την Apple τον κορυφαίο πωλητή smartphone στον πλανήτη

Το iPhone 4s πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες μέσα στο πρώτο 24ωρο από την κυκλοφορία του, τον Οκτώβριο του 2011. Δεδομένης της υψηλής πώλησης του iPhone, αλλά και των υψηλών πωλήσεών του, η Apple έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone το 2011, ξεπερνώντας τη Nokia.

Εσείς ξέρετε άλλα facts σχετικά με το iPhone; Αν ναι, περιμένουμε την άποψή σας κάτω στα σχόλια.