Το Netflix αλλάζει εντελώς στη Smart TV

Το Netflix αλλάζει εντελώς στη Smart TV
ired.gr

To Netflix ανακοίνωσε μία ριζική αλλαγή στις εφαρμογές που σχετίζονται με τις έξυπνες τηλεοράσεις. Σε μία ανακοίνωση, η εταιρεία ελπίζει πως ο νέος σχεδιασμός θα κάνει πιο εύκολο στους χρήστες να εξερευνήσουν το περιεχόμενο, τη στιγμή που ξοδεύεται ο χρόνος στην πλοήγηση.

Ο κολοσσός που ακούει στο όνομα Netflix, αναφέρει πως ο βασικός στόχος του νέου σχεδιασμού είναι να κάνει ευκολότερο για τους χρήστες να μεταπηδούν μεταξύ των σειρών, του περιεχομένου και των ταινιών.

netflix smart tv

“Το νέο interface σχεδιάστηκε για να κάνει το Netflix και την εμπειρία σε αυτό ακόμα πιο απλή και πιο αποτελεσματική με πολλούς τρόπους. Πλέον, είναι πιο εύκολο να ψάξει κάποιος και να δει το περιεχόμενο που προσετέθη στην υπηρεσία.

Επίσης, είναι πολύ πιο απλή η πλοήγηση είτε ανάμεσα στις σειρές είτε ανάμεσα στις ταινίες. Η έρευνά μας έχει δείξει πως ένα μέλος δεν είναι πάντα σίγουρο για τον τίτλο που θέλει να δει, αν και ξέρει το είδος που θέλει να παρακολουθήσει, οπότε θέλουμε να απλοποιήσουμε την όλη διαδικασία.”

Διαβάστε επίσης: Οι επεξεργαστές της Apple είναι δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό

Πέρα από αυτά, το Netflix αναφέρει πως ο νέος σχεδιασμός θα κάνει πιο εύκολη την εύρεση νέου περιεχομένου καθώς και την πλοήγηση του χρήστη στη λίστα με το αποθηκευμένο περιεχόμενο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το νέο interface θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν πιο εύκολα κάτι καλό για να δουν.

netflix smart tv

Πλέον θα υπάρχει μία μπάρα πλοήγησης στο αριστερό μέρος, με το βασικό μέρος να μην έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές καθώς βασίζεται ακόμα στα μεγάλα εικονίδια και την αυτόματη αναπαραγωγή των trailers, ενώ διατηρεί την οριζόντια διάταξη για το γνωστό scrolling.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι το Netflix δεν έχει ακόμα καταστήσει σαφές για το ποιες πλατφόρμες θα ισχύσει το νέο interface και όλες οι προαναφερθείσες αλλαγές. Μπορεί αρχικά να κάνει λόγο για την εφαρμογή που αφορά τις έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά δε γίνεται λόγος για την εφαρμογή στο Apple TV κ.λπ. στην πρόσφατη αναφορά.

netflix smart tv

Να σημειώσουμε πως ήδη έχει αρχίσει η διάθεση της νέας εφαρμογής σε όλο τον πλανήτη.

Το Netflix ξεκάθαρα είναι μία από τις καλύτερες συνδρομητικές υπηρεσίες που μπορεί να επιλέξει κάποιος για την προβολή οπτικοακουστικού περιεχομένου. Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, θεωρούμε πως η δομή της εφαρμογής δε βοηθούσε τόσο πολύ στην ομαλή πλοήγηση και εξερεύνηση του υλικού, οπότε μία αναδιαμόρφωση, μάλλον θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Διαβάστε επίσης: Mac: Επιβολή τερματισμού εφαρμογών - Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία

Από την άλλη, οι αλλαγές δεν είναι πάντα προς το καλύτερο. Ας είμαστε ωστόσο αισιόδοξοι περιμένοντας να δούμε κάτι εύχρηστο το οποίο πραγματικά θα λύσει τις όποιες ευπάθειες της πλατφόρμας, οδηγώντας μας σε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.