Οδηγός: Πώς διαπιστώνουμε αν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό μας στο iPhone;

Οδηγός: Πώς διαπιστώνουμε αν κάποιος έχει μπλοκάρει τον αριθμό μας στο iPhone;
ired.gr

Η δυνατότητα του αποκλεισμού ενός αριθμού στο iPhone και στο iPad, υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορούμε να μπλοκάρουμε μία επαφή στο iPhone, αποτρέποντας τον εν λόγω αριθμό να μας στέλνει μηνύματα και να μας καλεί είτε μέσα από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, είτε μέσω FaceTime. Αν λοιπόν αποκλείσουμε κάποιον, η διαδικασία τελειώνει εδώ. Δε χρειάζεται από το σημείο αυτό και μετά να ανησυχούμε περαιτέρω.

Τι γίνεται όμως όταν κάποιος άλλος μπλοκάρει τον δικό μας αριθμό από το iPhone του; Πώς μπορούμε να το καταλάβουμε;

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε όλες τις ενδείξεις που δηλώνουν πως ένας άλλος χρήστης έχει αποκλείσει τον αριθμό μας, μέσα από τη συσκευή του.

Ξεκινάμε!

1.  Κλήσεις

κλήση iphone

Όταν καλέσουμε κάποιον που μας έχει αποκλείσει, η παρατήρηση είναι ενδιαφέρουσα. Κάνοντας το πείραμα (με κάποιον γνωστό σας ενδεχομένως) θα δείτε πως θα σας βγει μήνυμα πως ο συνδρομητής είναι κατειλημμένος.

Το ίδιο μήνυμα ακούμε και όταν κάποιος απορρίψει την κλήση μας. Καλέστε αρκετές φορές τον ίδιο αριθμό. Αν βγαίνει συνεχώς το ίδιο μήνυμα, προφανώς ο χρήστης σας έχει αποκλείσει.

2.  Ένδειξη “Παραδόθηκε” στο iMessage

μηνύματα iphone imessage

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν είμαστε αποκλεισμένοι, είναι το iMessage. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Απλά στέλνουμε ένα iMessage στον χρήστη που μας ενδιαφέρει. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, κάτω από το μήνυμα, εμφανίζεται η ένδειξη “Παραδόθηκε”. Αν το μήνυμα παραμείνει μπλε αλλά χωρίς να εμφανιστεί η ένδειξη, μάλλον ο χρήστης μας έχει μπλοκάρει. Ουσιαστικά το μήνυμα εστάλη, αλλά δεν έφτασε ποτέ στη συσκευή δέκτη.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Προσθέστε τις πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες στην Αυτοσυμπλήρωση του Safari στο iPhone

Μπορούμε επίσης να το επιβεβαιώσουμε και με το να τον καλέσουμε την ίδια στιγμή για να ακούσουμε το μήνυμα της απόρριψης.

3.  Προσπαθήστε να καλέσετε κρύβοντας τον αριθμό σας

Πριν προχωρήσουμε, να επισημάνουμε πως δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να δούμε αν έχει μπλοκαριστεί ο αριθμός μας.

Αν όμως θέλουμε να δούμε σε μία περίπτωση τι ακριβώς συμβαίνει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κόλπο. Είναι η γνωστή σε όλους μας “Απόκρυψη”. Αν και σε πολλές χώρες δεν επιτρέπεται η κλήση με απόκρυψη του αριθμού, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος περιορισμός. Για να ενεργοποιήσουμε την απόκρυψη έχουμε δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι πληκτρολογώντας #31# μπροστά από τον αριθμό που θέλουμε να καλέσουμε. Ο δεύτερος είναι μέσα από τη συσκευή μας ακολουθώντας τη διαδρομή “Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Εμφάνιση αριθμού μου και απενεργοποιούμε τον διακόπτη.”

απόκρυψη αριθμού iphone

Αν καλέσουμε έναν χρήστη που μας έχει αποκλείσει, με απόκρυψη, η κλήση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

4.  Καλέστε από άλλο νούμερο

Όπως είδαμε στην πρώτη περίπτωση, όταν ο χρήστης μας έχει αποκλείσει θα ακούμε συνεχώς το μήνυμα της απόρριψης. Για να επιβεβαιώσουμε το προφανές όμως, μπορούμε να δοκιμάσουμε από κάποιον άλλο αριθμό για να δούμε αν η κλήση πραγματοποιείται κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς μπορούμε να διαχειριστούμε την πρόσβαση του Face ID στις εφαρμογές;

Αυτοί ήταν οι 4 τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διαπιστώσουμε αν κάποιος χρήστης μας έχει αποκλείσει από το iPhone του. Αν υπάρχει η οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.