Mac: Επιβολή τερματισμού εφαρμογών - Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία

Mac: Επιβολή τερματισμού εφαρμογών - Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία
ired.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ χρησιμοποιούμε μία εφαρμογή στο Mac, ξαφνικά αυτή σταματάει να αποκρίνεται. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να την κλείσουμε “φυσιολογικά”, με αποτέλεσμα να πρέπει να την εξαναγκάσουμε σε τερματισμό.

Το macOS (όπως και τα Windows) μας δίνουν τη δυνατότητα να επιβάλλουμε τον τερματισμό σε μία εφαρμογή η οποία ξαφνικά σταμάτησε να αποκρίνεται.

macbook pro

Στην καθημερινή χρήση, όταν θέλουμε να κλείσουμε μία εφαρμογή, το κάνουμε είτε από την κόκκινη ένδειξη του παραθύρου, είτε μέσω της συντόμευσης + Q από το πληκτρολόγιο. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή ο τερματισμός να γίνει μέσα από τo menu bar της εφαρμογής επιλέγοντας “Έξοδος”.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Αποκρύψτε τις αγορασμένες εφαρμογές στο Mac App Store και προστατέψτε τα δεδομένα σας

Για να κλείσουμε μία εφαρμογή που δεν αποκρίνεται στο Mac, έχουμε δύο επιλογές. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Πρώτος τρόπος

Πατώντας στο πληκτρολόγιο τον συνδυασμό  + option (ή Alt) + esc θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τις εφαρμογές που είναι ανοιχτές. Επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε να κλείσουμε και πατάμε κάτω δεξιά “Επιβολή Τερματισμού”.

macos επιβολή τερματισμού

Δεύτερος τρόπος

Αν και μοιάζει πολύ με τον παραπάνω τρόπο που σας δείξαμε, ενδεχομένως για πολλούς να είναι πιο βολικός. Ξεκινάμε πατώντας στο μήλο πάνω αριστερά. Επιλέγουμε την “Επιβολή τερματισμού”. Θα δούμε να μας εμφανίζεται το ίδιο παράθυρο με τις ανοιχτές εφαρμογές, όπως και στον παραπάνω τρόπο. Επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε και πατάμε στην “Επιβολή τερματισμού”.

macos επιβολή τερματισμού

Σας εξηγήσαμε δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιβάλλουμε τον τερματισμό στις εφαρμογές που δεν ανταποκρίνονται στον υπολογιστή Mac. Εάν έχετε την παραμικρή απορία, είμαστε στη διάθεσή σας.