Corning Gorilla Glass 6: Παρουσιάστηκε και εντυπωσιάζει με αντοχή σε έως και 15 πτώσεις

Corning Gorilla Glass 6: Παρουσιάστηκε και εντυπωσιάζει με αντοχή σε έως και 15 πτώσεις
ired.gr

Η Corning, η γνωστή εταιρεία η οποία κατασκευάζει το πολύ διάσημο πλέον γυαλί οθονών Gorilla Glass, παρουσίασε τη νέα έκδοση της σειράς που ακούει στο όνομα Gorilla Glass 6. Το νεότερο προϊόν που σχεδιάστηκε, φαίνεται πως είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τον προκάτοχό του αφού μπορεί να αντέξει πολλαπλές πτώσεις από ακόμα μεγαλύτερο ύψος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το Gorilla Glass 6, εστιάζει κυρίως στην αντοχή σε πολλαπλές πτώσεις, αφού μετά από μία έρευνα, διαπιστώθηκε πως ο μέσος χρήστης smartphone ρίχνει στο έδαφος τη συσκευή του περίπου επτά φορές μέσα στο χρόνο.

gorilla glass 6

“Για να ενισχύσουμε τις επιδόσεις του γυαλιού, οι επιστήμονές μας ανέπτυξαν ένα εντελώς νέο υλικό για να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση των πολλαπλών πτώσεων. Κατά μέσο όρο, με βάση τις εργαστηριακές δοκιμές, το Gorilla Glass 6 επιβίωσε μετά από 15 πτώσεις από ύψος ενός μέτρου πάνω σε τραχιές επιφάνειες και αποδείχτηκε πως είναι δύο φορές καλύτερο από αυτό της σειράς 5.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς διαγράφουμε μία ταινία - σειρά από το ιστορικό του Netflix;

Όντως, το νέο γυαλί μπορεί να επιβιώσει τις διπλάσιες και παραπάνω πτώσεις από αυτές του μέσου όρου των χρηστών ετησίως και θα αποτελέσει μία μεγάλη ανάσα για τους ιδιοκτήτες του iPhone αν και εφόσον αυτό χρησιμοποιηθεί στις μελλοντικές συσκευές της Apple.

gorilla glass 6

Ωστόσο, είναι δύσκολο να ξέρει κάποιος τι είναι αυτό που κάνει το Gorilla Glass 6 δύο φορές καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Στο παρελθόν, είχε αναφερθεί ακριβώς το ύψος από το οποίο μπορεί να επιβιώσει μετά από μία πτώση το Gorilla Glass 5. Προς το παρόν, τα αντίστοιχα στοιχεία για τη νέα έκδοση, δεν είναι γνωστά.

Να τονίσουμε επίσης πως κανείς δε γνωρίζει για το αν το Gorilla Glass 6 θα τοποθετηθεί στις φετινές συσκευές iPhone. Ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό αφού είναι γνωστή η μυστικοπαθής σχέση μεταξύ Apple και Corning.

“Λέγεται πως οι δύο εταιρείες έχουν έρθει σε συμφωνία που δεν επιτρέπει στην Corning να βάλει στην ιστοσελίδα της το iPhone ή την Apple, παρόλο που δουλεύουν μαζί.”

gorilla glass

Μερικές σκέψεις

Είναι δεδομένο πως όλοι οι χρήστες θέλουν να έχουν μία συσκευή με ακόμα πιο ανθεκτικό γυαλί. Η πιθανότητα να μας πέσει το smartphone από τα χέρια είναι μεγάλη, κάτι που θα έχει ως επακόλουθο μία σημαντική βλάβη στην οθόνη της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Συγκριτικό: MacBook Pro vs Microsoft Surface Book 2

Ωστόσο, το αν η Apple συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσει το Gorilla Glass 6 στα φετινά iPhones μένει να φανεί, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο πιθανό, τουλάχιστον για φέτος. Καλό είναι λοιπόν να εξοπλιστούμε με αρκετή υπομονή, περιμένοντας ενδεχομένως τις συσκευές της επόμενης χρονιάς να φέρουν το ανθεκτικότερο γυαλί της Corning.