Τα MacBook Pros του 2018 φέρουν τον ταχύτερο SSD που ενσωματώθηκε ποτέ σε Laptop

Τα MacBook Pros του 2018 φέρουν τον ταχύτερο SSD που ενσωματώθηκε ποτέ σε Laptop
ired.gr

Τα MacBook Pros του 2018 κυκλοφόρησαν πριν κάποιες μέρες και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες μετρήσεις, που για να είμαστε ειλικρινείς, μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν.

Το Laptop Mag πήρε στα χέρια του ένα νέο MacBook Pro στις 13 ίντσες και έκανε κάποια benchmarks ώστε να μας δώσει μία εικόνα για το πώς οι νέες συσκευές της Apple μπορούν να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό. Αυτή τη στιγμή πάντως, φαίνεται πως το νέο MacBook Pro των 13 ιντσών, είναι ό,τι πιο ισχυρό στην κατηγορία του.

Η ιστοσελίδα έκανε τις δοκιμές με ένα MacBook Pro των 13 ιντσών με Touch Bar, που φέρει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή όγδοης γενιάς i7 της Intel στα 2.7GHz, 16GB RAM, Intel IRIS Plus 655 και έναν SSD στα 512GB.

SSD

H Apple ανακοινώνει πως ο εν λόγω SSD έχει ταχύτητα ανάγνωσης μέχρι και 3.2GB/s και ταχύτητα εγγραφής μέχρι και 2.2GB/s, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πώς πρόκειται για τον πιο γρήγορο SSD που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε laptop. Ενδεχομένως, οι SSD μεγαλύτερης χωρητικότητας να μπορούν να πιάσουν ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Επίσης, το BlackMagic Disk Speed test, έδειξε μία μέση ταχύτητα εγγραφής στα 2.682 MB/s.

ταχυτητα ssd σκληρού δίσκου macbook 2018

“Το νέο MacBook Pro μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, κατάφερε να διαχειριστεί 4.9GB δεδομένων. Αυτό σημαίνει πως ανά δευτερόλεπτο υπήρξε επεξεργασία 2.519 MB’s. Είναι πράγματι εκπληκτικό.

Διαβάστε επίσης: iPhone-tip: Πώς μπορούμε να εξαναγκάσουμε το iPhone να συνδεθεί σε ένα ταχύτερο δίκτυο;

Με αφορμή αυτό, τρέξαμε το MackMagic Disk Speed για το macOS και το σύστημα έδειξε πως μέση ταχύτητα εγγραφής ήταν τα 2.682 mbps.

Για να είμαστε δίκαιοι, σε αυτά τα νούμερα παίζει ρόλο και η σχετικά νέα μορφή αρχείων APFS της Apple που στοχεύει στην ακόμα γρηγορότερη αντιγραφή τους μέσω μίας τεχνολογίας που η εταιρεία ονομάζει Instant Cloning. Αλλά η νίκη, είναι νίκη.”

CPU

cpu ταχύτητες macbook pro 2018

Ως προς τις μετρήσεις της CPU στο Geekbench 4, το 13-ιντσο MacBook Pro σκόραρε 18.055 πόντους στο multi-core, αφήνοντας πίσω του άλλα laptops στις 13 ίντσες όπως αυτά των Dell, HP, Asus και Microsoft. Αυτό το score ήταν υψηλότερο από αυτά όλης της σειράς MacBook Pro του 2017, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει πίσω του και τις επιδόσεις κάποιων iMac. Φυσικά, τα μοντέλα MacBook Pro με 6 πυρήνες, όγδοης γενιάς της Intel, θα σημειώσουν ακόμα υψηλότερα νούμερα.

Το MacBook Pro χρειάστηκε 16:57 λεπτά για να μετατρέψει ένα video clip 4K στα 1080p χρησιμοποιώντας το Handbrake, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο ανάμεσα στους ανταγωνιστές του. Επιπλέον, ήταν κατά δυόμισι λεπτά πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του.

Γραφικά

Εκεί που το νέο MacBook υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι ο τομέας των γραφικών. Το νέο laptop της Apple φέρει την Iris Plus Graphics 655 με 128GB DRAM, καθιστώντας το αδύνατο να μπορέσει να ακολουθήσει άλλα laptops στο test που έγινε στο παιχνίδι Dirt 3. Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε μόνο 38.8 FPS.

γραφικά macbook pro 2018

Η Apple συνεργάζεται με την Blackmagic για να προσφέρει μία GPU για gaming και άλλες απαιτητικές διαδικασίες, με κόστος τα $700.

Διαβάστε επίσης: Πέντε εφαρμογές για Mac που αξίζει να δοκιμάσετε

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους κι άλλες μετρήσεις από τα νέα laptops της Apple αφού αυτά θα γίνουν διαθέσιμα στα καταστήματα.

Κλείνοντας

Η άποψη πως οι υπολογιστές Mac δεν προσφέρονται τόσο πολύ για gaming, επιβεβαιώνεται και από την ίδια την Apple, η οποία φαίνεται να δίνει βάρος κυρίως στη διεκπεραίωση παραγωγικών διαδικασιών και όχι τόσο στην ψυχαγωγία. Ξεκάθαρα πρόκειται για εξαιρετικές συσκευές, όπου με τις ταχύτητες που υπόσχονται ως προς την επεξεργασία δεδομένων, δε θα αφήσουν κανένα περιθώριο παραπόνου από όσους τις αποκτήσουν.