Το iOS 12 επιβεβαιώνει την επερχόμενη κυκλοφορία των iPad Pros με Face ID και χωρίς την ύπαρξη Home Button

Το iOS 12 επιβεβαιώνει την επερχόμενη κυκλοφορία των iPad Pros με Face ID και χωρίς την ύπαρξη Home Button
ired.gr

Εδώ και κάμποσους μήνες έχουμε διαβάσει τις φήμες σχετικά με την επερχόμενη κυκλοφορία των νέων iPad Pros, τα οποία θα υιοθετήσουν πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του iPhone X. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Face ID και η μη ύπαρξη του Home Button. Πολλές από τις αλλαγές που έφερε το iOS 12, φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τους παραπάνω ισχυρισμούς.

iPad 2018

Όπως είδαμε τις προηγούμενες ώρες, η Apple έφερε νέες χειρονομίες στο iPad με το iOS 12, που ουσιαστικά ανήκουν στο iPhone X. Για παράδειγμα, αν κάποιος σύρει από το Dock προς τα πάνω, θα εμφανιστεί η Αρχική οθόνη, όπως συμβαίνει και με το iPhone X, που δεν έχει Home Button.

Διαβάστε επίσης: Οι επεξεργαστές της Apple είναι δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό

Παρομοίως, οι χρήστες αν σύρουν προς τα κάτω από την πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, θα εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου. Στο παρελθόν, απλά έσυρε ο χρήστης από το Dock προς τα πάνω. Αυτή η χειρονομία ήρθε με το notch του iPhone X, το οποίο “φιλοξενεί” τους αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου.

ipad pro

Επιπλέον, αλλαγές υπέστη και η μπάρα κατάστασης που πλέον αφήνει ένα κενό στη μέση, που πιθανολογούμε πως είναι ο χώρος που θα φιλοξενηθεί το notch. Πλέον αναγράφονται η ώρα, η μέρα και η ημερομηνία στην πάνω αριστερή πλευρά, τη στιγμή που στη δεξιά πλευρά φαίνονται οι ενδείξεις του Wi-Fi/LTE, το Bluetooth και η ένδειξη της μπαταρίας.

Φυσικά, είναι πιθανό η Apple να έφερε αυτές τις αλλαγές για να ταιριάξει απλά το interface των iPads με αυτό των επερχόμενων iPhones, αν και όλα δείχνουν πως η Apple χαράσσει το δρόμο για τα νέα iPads που αναμένουμε αργότερα μέσα στη χρονιά.

ipad pro

Όπως είχαμε διαβάσει στο Bloomberg τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το iPad Pro της επόμενης γενιάς θα φέρει πιο λεπτές γωνίες, έναν πιο γρήγορο επεξεργαστή, μία GPU σχεδιασμένη από την Apple και την TrueDepth κάμερα για υποστήριξη του Face ID.

Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, είχε επιβεβαιώσει τις παραπάνω φήμες. Το αν ωστόσο η Apple θα υιοθετήσει απόλυτα το notch για την TrueDepth κάμερα και τους ανάλογους αισθητήρες, ή αν απλά θα τους προσαρμόσει στον υπάρχοντα σχεδιασμό, είναι κάτι που προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί.

iphone ipad

Εικασίες ανέφεραν επίσης πως στο προχθεσινό keynote, θα υπήρξε και παρουσίαση νέου hardware από την Apple, κάτι που δεν έγινε, οπότε το επόμενο event θα είναι αυτό του Σεπτεμβρίου, στο οποίο η Apple θα παρουσιάσει τα νέα iPhones.

Μερικές υποθέσεις

Η Apple συνήθως δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Κάθε κίνηση έχει συνήθως το δικό της νόημα, που σημαίνει πως και οι αλλαγές που είδαμε στο iPad, δηλώνουν κάτι βαθύτερο. Τα νέα iPads θα φέρουν κατά πάσα πιθανότητα τον σχεδιασμό και διάφορα χαρακτηριστικά του iPhone X. Η Apple έχει δείξει ξεκάθαρα πως κινείται προς μία κατεύθυνση που θέλει τις συσκευές της με σχεδιασμό αντίστοιχο του iPhone X. Τουλάχιστον αυτό περιμένουμε στα νέα iPhones.

Διαβάστε επίσης: WWDC 2018: Όλα όσα είδαμε στην παρουσίαση των νέων λειτουργικών συστημάτων της Apple

Άρα, πόσο τυχαίες θα μπορούσαν να είναι οι αλλαγές στο iPad που έφερε το iOS 12;