macOS 10.14: Διέρευσαν screenshots που δείχνουν dark mode, εφαρμογή Apple News και Xcode 10

macOS 10.14: Διέρευσαν screenshots που δείχνουν dark mode, εφαρμογή Apple News και Xcode 10
ired.gr

Ο προγραμματιστής Steve Troughton Smith, σήμερα δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες στο Tweeter που ανήκουν στο macOS 10.14 και όπως φαίνεται περιέχουν αρκετό ζουμί, σχετικά με το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Apple. Το OS όπως φαίνεται παρακάτω, φέρει ένα νέο dark theme, το οποίο επηρεάζει όλες τις εφαρμογές. Επίσης, φαίνεται το εικονίδιο της εφαρμογής News για το Mac στο Dock, όπως επίσης και μία πρώτη εικόνα του Xcode 10.

macos 10.14

Αν και ο Smith δεν αναφέρει το πώς κατάφερε να βρει αυτές τις φωτογραφίες, φαίνεται πως είναι αρκετά πειστικές και απόλυτα έγκυρες. Ο λόγος είναι πως το Keynote της Δευτέρας απέχει μόλις δύο εικοσιτετράωρα.

Διαβάστε επίσης: Λιτό το φετινό WWDC χωρίς νέες συσκευές

Ο Steve επίσης αναφέρει πως η εφαρμογή του App Store θα φέρει video προεπισκοπήσεις, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό μέσα από τις φωτογραφίες.

Ένα ολοκληρωμένο dark mode είναι κάτι που οι χρήστες περιμένουν με λαχτάρα και όχι αδίκως. Το τρέχον macOS έχει την επιλογή ενός μαύρου θέματος, αλλά το μόνο που αλλάζει είναι η εμφάνιση της μπάρας του menu και το Dock. Σε αυτές τις εικόνες, μπορείτε ξεκάθαρα να δείτε το πώς η Apple θα οδηγήσει τον σχεδιασμό του μαύρου UI μέσα από το Xcode 10, της βασικής επόμενης έκδοσης του IDE, με το οποίο σχεδιάζονται οι εφαρμογές για iPhone και Mac. Το εικονίδιο του κάδου επίσης είναι μαύρο σε σχέση με το υπάρχον, που είναι εντελώς λευκό.

macos 10.14

Σε όλες τις φωτογραφίες αν παρατηρήσουμε προσεκτικά, θα διαπιστώσουμε πως τα κουμπιά της μπάρας των επιλογών είναι μαύρα. Μοιάζει αρκετά θα μπορούσαμε να πούμε με την ενότητα επεξεργασίας των φωτογραφιών στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”.

macos 10.14

Κλείνοντας

Η εν λόγω διαρροή μόνο αδιάφορη δεν περνάει. Απέχουμε λίγες ώρες από το keynote της Δευτέρας, οπότε όλες μας οι απορίες θα λυθούν. Ενδεχομένως η Apple να μην το “δώσει” από την αρχή αλλά να το εισάγει αργότερα, με κάποια συμπληρωματική ενημέρωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης: Οι επεξεργαστές της Apple είναι δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό

Όσο για το iOS, θα μπορούσαμε να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι σχετικά με το dark mode / theme. Αν τελικά εμφανιστεί στο macOS μπορούμε να πούμε με περισσότερη σιγουριά πως είμαστε αρκετά κοντά σε μία τέτοια υλοποίηση και στο iPhone. Από την άλλη, θα πρέπει να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί, αφού ελάχιστα έχουμε διαβάσει σχετικά με το dark theme στο iOS 12. Πόσο πιθανό όμως είναι η Apple να ακούσει το κοινό της που χρόνια ζητάει το dark mode και να κάνει τη μεγάλη έκπληξη;