Οδηγός: Επεξεργαστείτε πολλά emails ταυτόχρονα στην εφαρμογή Mail του iOS

Οδηγός: Επεξεργαστείτε πολλά emails ταυτόχρονα στην εφαρμογή Mail του iOS
ired.gr

Σας έχει τύχει ποτέ να συντάσσετε ή να απαντάτε σε ένα email στην εφαρμογή Mail της Apple όταν έρχεται ένα νέο εισερχόμενο μήνυμα το οποίο πρέπει να διαβάσετε ή να απαντήσετε εκείνη τη στιγμή;

Αν κάτι τέτοιο σας έχει συμβεί, τότε το email το οποίο είχατε υπό επεξεργασία θα έχει αποθηκευτεί στην ενότητα “Πρόχειρα”, που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε την επεξεργασία του αργότερα. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε τις περιττές κινήσεις ελαχιστοποιώντας με μία κίνηση το email που ήδη συντάσσετε ώστε να το ανοίξετε εκ νέου και να το ολοκληρώσετε και πάλι με μία μόνο κίνηση.

mail iPhone

Πάμε να δούμε τη διαδικασία ελαχιστοποίησης ενός “πρόχειρου” email.

Διαβάστε επίσης: Πέντε εφαρμογές για Mac που αξίζει να δοκιμάσετε

Όταν πληκτρολογείτε ένα email και θέλετε να απαντήσετε σε κάποιο άλλο, απλά σύρετε προς τα κάτω από το πάνω μέρος της καρτέλας. Θα δείτε πως ελαχιστοποιήθηκε στο κάτω μέρος της οθόνης. Τώρα, απλά αγγίξτε το και συνεχίστε την επεξεργασία.

Ανοίγουμε την εφαρμογή Mail.

mail iPhone

Επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μήνυμα.

mail iPhone

Στο πάνω μέρος βλέπουμε μία μικρή γκρι γραμμή. Σέρνουμε προς τα κάτω. Αυτό ήταν. 

mail iPhone

Το μήνυμα ελαχιστοποιήθηκε.

mail iPhone

Ακουμπάμε πάνω του. Το μήνυμα εμφανίστηκε και πάλι και περιμένει να το επεξεργαστούμε.

Ελαχιστοποίηση πολλών email

Πιθανότατα να θέλετε να επεξεργαστείτε πολλά διαφορετικά emails την ίδια στιγμή. Μην ανησυχείτε αφού υπάρχει η δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε πολλαπλά emails με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Θα παρατηρήσουμε πως στο κάτω μέρος της οθόνης έχουν συσσωρευτεί όλα τα πρόχειρα emails που περιμένουν να τα επεξεργαστούμε.

mail iPhone

Πατάμε πάνω τους. Θα δούμε να εμφανίζονται σε καρτέλες το καθένα ξεχωριστά. Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε. Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στο κάτω μέρος της οθόνης.

mail iPhone

Ελαχιστοποίηση ή αποθήκευση;

Αν νιώθετε πιο ασφαλείς όταν αποθηκεύετε τα ανολοκλήρωτα emails ως πρόχειρα, τότε ναι, κάντε το. Αλλά τώρα πλέον γνωρίζετε πως υπάρχει και μία ακόμα επιλογή για να διαχειριστείτε τα πρόχειρα μηνύματα που επεξεργάζεστε στην εφαρμογή Mail του iPhone και του iPad.

Διαβάστε επίσης: Ο Google Chrome πλέον μας επιτρέπει να συνδεόμαστε στις πιο διάσημες υπηρεσίες χωρίς τη χρήση συνθηματικού

Εσείς, τι προτιμάτε;