Η Apple διέθεσε το macOS 10.13.5 με υποστήριξη για τα μηνύματα στο iCloud

Η Apple διέθεσε το macOS 10.13.5 με υποστήριξη για τα μηνύματα στο iCloud
ired.gr

Η Apple διέθεσε και επίσημα την νέα έκδοση του macOS High Sierra που φέρνει ουσιαστικά την υποστήριξη των μηνυμάτων στο iCloud για τα Mac. Η ενημέρωση όπως πάντα είναι διαθέσιμη στην καρτέλα “Ενημερώσεις” στο Mac App Store.

Στις σημειώσεις της ενημέρωσης διαβάζουμε πως:

“Η ενημέρωση macOS High Sierra 10.13.5 βελτιώνει τη σταθερότητα, την απόδοση και την ασφάλεια του Mac και συνιστάται για όλους τους χρήστες.

macos

Η παρούσα ενημέρωση περιλαμβάνει υποστήριξη για τα Μηνύματα στο iCloud, τα οποία επιτρέπουν την αποθήκευση μηνυμάτων και των συνημμένων τους στο iCloud ώστε να μην καταλαμβάνουν χώρο στο Mac. Για ενεργοποίηση των Μηνυμάτων στο iCloud, μεταβείτε στις “Προτιμήσεις” των Μηνυμάτων, κάντε κλικ στο τμήμα “Λογαριασμοί” και επιλέξτε “Ενεργοποίηση των Μηνυμάτων στο iCloud”.”

Διαβάστε επίσης: Πέντε εφαρμογές για Mac που αξίζει να δοκιμάσετε

Η παρούσα ενημέρωση έρχεται μερικές μέρες μετά από την κυκλοφορία της έκδοσης 11.4 για το iOS για τo iPhone, το iPad και το iPod Touch.

Τα μηνύματα στο σύννεφο μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσα από τη διαδρομή Προτιμήσεις (μηνυμάτων) > Λογαριασμοί > Ενεργοποίηση των μηνυμάτων στο iCloud.

macos 10.13.5 μηνύματα iCloud

macos 10.13.5 μηνύματα iCloud

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθούν, τα μηνύματα στο iCloud, προσφέρουν κάποια πλεονεκτήματα. Αν διαγράψουμε ένα μήνυμα από το Mac, αυτό θα εξαφανιστεί από όλα τα Macs, iPhones και iPads τα οποία “τρέχουν” την πιο πρόσφατη έκδοση των λειτουργικών συστημάτων (iOS, macOS).

Διαβάστε επίσης: Λιτό το φετινό WWDC χωρίς νέες συσκευές

Ένα άλλο πλεονέκτημα, είναι και το γεγονός πως το ιστορικό των μηνυμάτων, θα εμφανίζεται όταν “σετάρουμε” από το μηδέν ένα καινούργιο Mac. Παλαιότερα για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να γίνει επαναφορά του Mac από κάποιο backup.