Οι επεξεργαστές της Apple είναι δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό

Οι επεξεργαστές της Apple είναι δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό
ired.gr

Η ARM αποκάλυψε τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές φορητών συσκευών, διαφόρων κατασκευαστών και έκανε τα ανάλογα benchmarks με τα υπάρχοντα Android chips και αυτά της Apple, αποδεικνύοντας πως η σειρά “Α” προπορεύεται τουλάχιστον δύο χρόνια από τον ανταγωνισμό.

αποτελέσματα επεξεργαστών

Ο Cortex-76 στο Geekbench τα πήγε αρκετά καλά. Τα αποτελέσματά του ανακοινώθηκαν από το AnandTech και όπως φαίνεται είναι πιο ισχυρός από τον Exynos 9810 της Samsung και τον Snapdragon 845 της Qualcomm, από τον οποίο έχει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Ο 845 θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως χρησιμοποιείται από πάμπολλες Android συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Ο Google Chrome πλέον μας επιτρέπει να συνδεόμαστε στις πιο διάσημες υπηρεσίες χωρίς τη χρήση συνθηματικού

Ωστόσο, ο A11 της Apple παραμένει με ασφαλές προβάδισμα ο κυρίαρχος και όπως ανέφερε ο χρήστης του Reddit, WinterCharm, τα αποτελέσματα δείχνουν τον A10 και A11 να συμβαδίζουν ως προς τς επιδόσεις. Η Apple θα έχει κυκλοφορήσει τον A12 όταν ο Cortex-76 χτυπήσει την αγορά, δίνοντας και επίσημα στο Cupertino προβάδισμα δύο ετών.

arm επεξεργαστής

“Το πλεονέκτημα της Apple προκύπτει από το γεγονός πως τα chips της είναι σχεδιασμένα με βάση τους υπολογιστές desktop, εν αντιθέσει με τη φιλοσοφία της ARM. Επιπλέον, το προβάδισμα της Apple, προκύπτει από την πολυτέλεια της εταιρείας να πουλάει τα chips που κατασκευάζει στον εαυτό της. Αυτό της επιτρέπει να ξοδεύει κάθε δολάριο στα ανάλογα υλικά, για να κατασκευάσει ακόμα μεγαλύτερα chips.

Οι Mistral πυρήνες του A11 της Apple είναι πιο μεγάλοι από τους αντίστοιχους του Cortex. Οι πυρήνες του A11 προσομοιάζουν στον i7 της Intel. Μοιάζουν σαν να είναι πυρήνες για desktop και σχεδιάζονται με αυτή τη φιλοσοφία. Αυτή είναι η “λογική” από τότε που ο A7 έκανε τη μετάβαση στα 64-bit.

A11 Bionic

Η Apple αυτή τη στιγμή προπορεύεται της Intel. O Α11 είναι κοντά στην ταχύτητα του i5 7267U, που τρέχει στα 28W.”

Ένας άλλος χρήστης από το Reddit, έχοντας ως πάτημα την παραπάνω σύγκριση, σημείωσε πως ο A10 είναι ένας System On Chip, που φυσικά περιλαμβάνει μία GPU και πολλά άλλα.

A11 Bionic

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως η Apple έχει ένα πολύ βασικό πλεονέκτημα. Σχεδιάζει τα chips της πετυχαίνοντας το απόλυτο πάντρεμα μεταξύ hardware και software, κάτι που δε μπορούν να κάνουν αρκετοί κατασκευαστές. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να εκμεταλλευτεί όλη την επεξεργαστική ισχύ, όταν το απαιτήσει μία φορητή της συσκευή.

Διαβάστε επίσης: 350 εκατομμύρια συσκευές iPhone αναμένεται να πουλήσει η Apple μέσα στο 2018

Τέλος, το γεγονός πως η Apple έχει τη φιλοσοφία του desktop σχεδιασμού στους επεξεργαστές, της έχει δώσει τη δυνατότητα να ανοίξει την ψαλίδα από τον ανταγωνισμό, ο οποίος την κυνηγάει κυρίως με το hardware, χωρίς όμως να πετυχαίνει την απόλυτη συνεργασία με το software.