Λιτό το φετινό WWDC χωρίς νέες συσκευές

Λιτό το φετινό WWDC χωρίς νέες συσκευές
ired.gr

Απέχουμε μόλις τρεις μέρες από το WWDC της φετινής χρονιάς και ο Mark Gurman από το Bloomberg, πήρε θέση για το τι ακριβώς θα δούμε και τι δε θα δούμε στο event της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, νέα MacBook και MacBook Pro φέτος δε θα δούμε στο WWDC. Το ίδιο ισχύει και για τα iPad Pros.

wwdc 2018

Πέρσι η Apple, στο WWDC του 2017 δηλαδή, είχε παρουσιάσει τις ανανεωμένες εκδοχές των MacBook και MacBook Pro, καθώς και τη δεύτερη γενιά του iPad Pro των 12,9 ιντσών. Ο Mark Gurman όμως, θεωρεί πως η παρουσίαση των παραπάνω προϊόντων θα γίνει σε ξεχωριστό event, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Σημαντικά βήματα κάνει η Apple στον τομέα των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που αναπτύσσει

macbook

“Η εταιρεία δουλεύει πάνω στην ανανέωση του MacBook Pro και του 12ιντσου MacBook με τα νέα chips της Intel, ενώ ήδη σχεδιάζει την κυκλοφορία και ενός οικονομικού μοντέλου, που θα αντικαταστήσει το MacBook Air. Όλα αυτά όμως δε θα είναι έτοιμα στο WWDC αλλά αργότερα μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα πλάνα της εταιρείας. Επίσης η Apple δουλεύει πάνω σε νέα iPads με διαφορετικό σχεδιασμό που θα φέρουν Face ID, τα οποία θα δούμε επίσης αργότερα.”

ipad pro

Τα λεγόμενα του Gurman έρχονται επίσης να επιβεβαιώσουν την τελευταία αναφορά του πρώην αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, που είπε πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα Apple Watch ανανεωμένο τους επόμενους μήνες, “δείχνοντας” το φθινόπωρο. Ο Kuo έγραψε πως το νέο Apple Watch θα φέρει μία μεγαλύτερη οθόνη κατά 15%, με τον Gurman να μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες:

“Η εταιρεία δουλεύει σε ένα ζευγάρι νέων Apple Watch που θα κρατήσουν το συνολικό μέγεθος των τωρινών μοντέλων,  αλλά θα φέρουν λίγο μεγαλύτερη οθόνη με μικρότερα περιθώρια, σύμφωνα με κάποιο που γνωρίζει τα σχετικά με την παραγωγή των προϊόντων. Οι αλλαγές αυτές θα είναι οι πιο αξιοσημείωτες από τότε που κυκλοφόρησε το ρολόι, πριν τρία χρόνια δηλαδή, αλλά τα νέα μοντέλα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα λουράκια των προηγούμενων μοντέλων.”

apple watch

Όπως όλα δείχνουν, το hardware δε θα είναι ο πρωταγωνιστής στο φετινό WWDC, αφού η Apple σκοπεύει απλά να παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων. Μεταξύ αυτών, το πιο “σημαντικό” για τους περισσότερους, είναι το iOS 12, το οποίο μεταξύ άλλων, θα φέρει το ARKit 2.0, με το οποίο επιτρέπεται το multiplayer gaming μεταξύ των χρηστών. Ενδεχομένως να δούμε και εφαρμογές του iOS  να κάνουν την εμφάνισή τους και στο macOS.

Διαβάστε επίσης: Πόσο πιθανό είναι τα iPhones της επόμενης χρονιάς να φέρουν αποκλειστικά OLED οθόνες;

Να πούμε επίσης πως η Apple θα δώσει βάση στη σταθερότητα του iOS, το οποίο με την έκδοση 11, δεν τα πήγε και τέλεια, αφού πέρασε αρκετός καιρός “για να στρώσει”. Πολλά νέα χαρακτηριστικά μεταφέρθηκαν για το iOS 13, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δε θα δούμε κάτι το τρομακτικά καινούργιο. Η Δευτέρα, πλησιάζει.