Ο Google Chrome πλέον μας επιτρέπει να συνδεόμαστε στις πιο διάσημες υπηρεσίες χωρίς τη χρήση συνθηματικού

Ο Google Chrome πλέον μας επιτρέπει να συνδεόμαστε στις πιο διάσημες υπηρεσίες χωρίς τη χρήση συνθηματικού
ired.gr

Η Google διέθεσε τον Chrome 67 για τα Windows, το Mac και το Linux ο οποίος συνοδεύεται από 34 επιδιορθώσεις κενών ασφαλείας και την προ-επιλεγμένη υποστήριξη για το WebAuth, τη νέα μέθοδο που “σκοτώνει” τους κωδικούς πρόσβασης.

Όπως ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, ο Chrome 67 θα είναι η πρώτη έκδοση του Chrome που θα ενεργοποιεί την υποστήριξη για το WebAuthn ως προ-επιλογή, προσφέροντας το δρόμο για να συνδεθεί κάποιος σε διάφορα websites, χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία, όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα ή φωτογραφίες του προσώπου του σε ένα smartphone ή USB όπως είναι η συσκευή ταυτοποίησης της Yubikey.

google chrome

Ο Chrome 67 επίσης εισάγει την υποστήριξη για το Generi Sensor API, μία W3C προδιαγραφή που αναπτύχθηκε από την Intel και “ανοίγει” τη χρήση των αισθητήρων των εφαρμογών των διαδικτυακών παιχνιδιών, των AR και VR καθώς και της παρακολούθησης της άσκησης.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Αποκρύψτε τις αγορασμένες εφαρμογές στο Mac App Store και προστατέψτε τα δεδομένα σας

Η Google αναφέρει πως το επιταχυνσιόμετρο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κίνηση σε ένα 3D video. Άλλοι αισθητήρες περιλαμβάνουν το γυροσκόπιο και αυτόν τις κίνησης.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στο Chrome 67, που θα μπορούσε να βοηθήσει στο VR αλλά και στο AR τους προγραμματιστές, είναι το WevXR Device API. Μέσω αυτού μπορούν να ενωθούν οι “εμπειρίες” μεταξύ των φορητών headsets εικονικής πραγματικότητας.

macbook google chrome

Επιπλέον η Google, ενσωμάτωσε μία λειτουργία με την οποία τα tabs του Chrome μένουν απομονωμένα και δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε να αποφευχθούν οι απόπειρες για επιθέσεις τύπου spectre.

Η Google από την πλευρά της επισημαίνει πως η λειτουργία απομόνωσης έχει αντίκτυπο στη χρήση της μνήμης στον Chrome 67, η οποία αυξάνεται κατά 10-11%.

google chrome android

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η Google επιδιόρθωσε και 34 “τρύπες” ασφαλείας στον Chrome, οι οποίες είχαν ανακαλυφθεί από εξωτερικούς ερευνητές. Η Google έφτιαξε μία λίστα με 9 βαριά κενά ασφαλείας, 12 πιο μέτρια και 3 πιο ελαφριά.

Διαβάστε επίσης: Benchmark tests: iPhone X vs OnePlus 6 - Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής; [video]

Όπως όλα δείχνουν, η εποχή των συνθηματικών, μάλλον ανήκει στο παρελθόν. Πλέον, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τα βιομετρικά στοιχεία των χρηστών για την είσοδο σε διάφορους ιστοτόπους του διαδικτύου.