Σημαντικά βήματα κάνει η Apple στον τομέα των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που αναπτύσσει

Σημαντικά βήματα κάνει η Apple στον τομέα των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που αναπτύσσει
ired.gr

Η Apple συνεχίζει τις προσπάθειές της για πρόσληψη προσωπικού που θα ασχοληθεί με την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, σύμφωνα με μία δημοσίευση εργασίας της τρέχουσας εβδομάδας. Η εταιρεία σήμερα δημοσίευσε μία λίστα με θέσεις εργασίας, μέσα στις οποίες είναι και αυτή ενός 3D UI Framework Engineer, που όπως φαίνεται αναμένεται να δουλέψει πάνω στο πολυαναμενόμενο headset επαυξημένης πραγματικότητας της Apple.

Η “αγγελία” εξηγεί πως το Technology Development Group της Apple, ψάχνει ένα 3D UI Framework Engineer που “θα οδηγήσει την επόμενη γενιά των εμπειριών αλληλεπίδρασης για την πλατφόρμα μας.”

ARKit λογότυπο

Η Apple εξηγεί πως το άτομο που θα προσληφθεί σε αυτή τη θέση θα έχει την ικανότητα να χτίσει ένα software που θα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι χρήστες και οι δημιουργοί με τα προϊόντα. Επιπλέον, το άτομο αυτό θα δουλέψει πάνω στην επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα με βάση το ARKit και το Metal 2.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογές για τη διαγραφή και τη συγχώνευση των διπλοεγγεγραμμένων επαφών στο iPhone

Αυτό που είναι το πιο ενδιαφέρον σχετικά με τη θέση, είναι η αναφορά ενός 3D UI Framework Engineer, αφού μπορούμε άνετα να υποθέσουμε πως πρόκειται για μία θέση που είναι συνδεδεμένη με το headset επαυξημένης πραγματικότητας, γνωστό ως γυαλιά, που ετοιμάζει η Apple.

επαυξημένη πραγματικότητα iphone

Μέσα στα απαιτούμενα προσόντα που ζητάει η Apple, είναι η 5ετής προϋπηρεσία στο χώρο του software development, ή BS/MS.PhD ως computer science.

“Τα UI Frameworks της Apple ξεκαθαρίζουν την οπτική και την αίσθηση των προϊόντων και του software μας. Θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε software που ευθέως επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργοί και χρήστες αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα μας. Θα δουλέψετε με τις πιο ανεπτυγμένες τεχνολογίες της Apple, συμπεριλαμβανομένης της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και της εικονικής πραγματικότητας (VR) μέσω των ARKit και Metal 2.”

γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας Apple

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Apple να ζητά άτομο για εργασία με αυτή τη μορφή, κάτι που δηλώνει πως η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες πρόσληψης ατόμων που θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη του headset/γυαλιών, επαυξημένης πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης: 10 λόγοι για τους οποίους το iPhone είναι καλύτερο από Android συσκευές

Μία αναφορά μάλιστα το Νοέμβριο από το Bloomberg, έλεγε πως η Apple θα κυκλοφορήσει το νέο της headset επαυξημένης πραγματικότητας, κάπου μέσα στο 2020. Επιπλέον, συμπλήρωνε πως η νέα συσκευή τρέχει μία παραλλαγή του iOS  που έχει την ονομασία “rOS”. Ο διάσημος Mark Gurman από το Bloomberg, τόνισε πως η εν λόγω πρόσληψη είναι ξεκάθαρα για την ομάδα που αναπτύσσει το rOS, το λειτουργικό του νέου δημιουργήματος της Apple.