iPhone-tip: Πώς μπορούμε να εξαναγκάσουμε το iPhone να συνδεθεί σε ένα ταχύτερο δίκτυο;

iPhone-tip: Πώς μπορούμε να εξαναγκάσουμε το iPhone να συνδεθεί σε ένα ταχύτερο δίκτυο;
ired.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που βγάζουμε το iPhone από την τσέπη μας και παρατηρούμε ότι η ένδειξη στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε, στο σήμα, είναι το E ή αλλιώς EDGE ή το GPRS. Βέβαια, μπορεί να νιώθουμε τη συσκευή μας πως “δεν τσουλάει” ακόμα και όταν βρισκόμαστε εντός ενός δικτύου 3G αντί ενός LTE ή 4G.

Επίσης, σε όλους έχει τύχει να είμαστε με κάποιον που έχει το ίδιο iPhone με το δικό μας και τον ίδιο πάροχο κινητής τηλεφωνίας και η συσκευή του να αναγράφει 4G ενώ η δικιά μας 3G. Ναι, είναι εκνευριστικότατο, ειδικά όταν θες να κάνεις κάτι στο internet επειγόντως και δεν έχεις την ανάλογη ταχύτητα πλοήγησης.

λειτουργία πτήσης iphone

Τι συμβαίνει όμως; Και τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχει τρόπος να αναγκάσουμε το iPhone ή το iPad να χρησιμοποιήσει μία καλύτερη σύνδεση, όταν αυτή είναι διαθέσιμη; Η απάντηση είναι πως ναι και η διαδικασία είναι από απλή έως αστεία.

Πώς μπορούμε να εξαναγκάσουμε το iPhone να επιλέξει μία ταχύτερη σύνδεση;

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να μοιράσουμε internet μέσα από το iPhone;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η διαδικασία είναι απλή και όλοι λίγο πολύ την ξέρουμε. Αν θέλουμε λοιπόν να εξαναγκάσουμε το iPhone να επιλέξει μία ταχύτερη σύνδεση, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το θέσουμε για μερικά δευτερόλεπτα σε λειτουργία πτήσης. Πάμε να δούμε τη διαδικασία μέσα από δύο τρόπους.

Πρώτος τρόπος

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις”.

iphone οδηγός δίκτυο

Ως πρώτη επιλογή, βλέπουμε τη “Χρήση σε πτήση”. Την ενεργοποιούμε μέσω του διακόπτη στα δεξιά. Παρατηρούμε, πως στη θέση που είναι η ένδειξη του δικτύου, εμφανίζεται το γνωστό “αεροπλανάκι”. Περιμένουμε τρία περίπου δευτερόλεπτα.

iphone οδηγός δίκτυο

Απενεργοποιούμε τη λειτουργία πτήσης. Οι ασύρματες συνδέσεις ενεργοποιούνται (συμπεριλαμβανομένων των Wi-Fi και Bluetooth). Θα δούμε πως για ελάχιστα δεύτερα, η συσκευή θα ψάχνει για διαθέσιμα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αν το σημείο που είστε καλύπτεται από μία πιο γρήγορη σύνδεση, θα δείτε τη συσκευή σας να την επιλέγει.

iphone οδηγός δίκτυο

Δεύτερος τρόπος

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο απλός, αφού η διαδικασία γίνεται μέσω του κέντρου ελέγχου. Σύρουμε από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω, μέχρι να εμφανιστεί το “Κέντρο ελέγχου”. Στο iPhone X σύρουμε προς τα κάτω από το πάνω δεξιά μέρος της οθόνης όπως κοιτάζουμε τη συσκευή.

Βλέπουμε ξανά την ένδειξη για τη λειτουργία πτήσης. Την επιλέγουμε. Περιμένουμε και πάλι τρία περίπου δεύτερα.

iphone οδηγός δίκτυο

Απενεργοποιούμε τη λειτουργία πτήσης. Θα δούμε τη συσκευή να κάνει αναζήτηση δικτύου. Όπως και πριν, θα φροντίσει να επιλέξει αυτή με την ταχύτερη σύνδεση.

iphone οδηγός δίκτυο

Αυτό ήταν.

Γιατί όμως χρειάζεται να κάνουμε τα παραπάνω για να συνδεθεί η συσκευή μας σε έναν ταχύτερο τύπο δικτύου;

Η απάντηση είναι απλή. Το iPhone είναι λίγο τεμπέλικο. Περιοδικά ψάχνει για δίκτυα και όντως θα επιλέξει το ταχύτερο που θα εντοπίσει. Αλλά δεν ψάχνει διαρκώς τα ραδιοκύματα για να βρει ένα δίκτυο 3G που θα το βοηθήσει να αντικαταστήσει το EDGE, στο οποίο νιώθετε πως έχετε “κολλήσει”. Αυτό συμβαίνει για λόγους οικονομίας, αφού η διαρκής αναζήτηση δικτύου, θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην αυτονομία της συσκευής.

iphone

Δυσπρόσιτα σημεία σημαίνει και κακή κάλυψη δικτύου

Θα έχετε παρατηρήσει πως το πρόβλημα συμβαίνει όταν βρισκόμαστε σε σημεία με φτωχή κάλυψη. Αυτά μπορεί να είναι ένα super market, το μετρό και διάφορα άλλα σημεία. Όταν φύγετε από το συγκεκριμένο σημείο, φυσικά η κάλυψη επανέρχεται, αλλά η συσκευή παραμένει κολλημένη στη σύνδεση που είχε από πριν. Άρα είτε ακολουθείτε τα παραπάνω βήματα, ή απλώς περιμένετε μέχρι να κάνει την εναλλαγή από μόνη της.

Διαβάστε επίσης: Safari Tip: Ανοίξτε όλα τα links του Safari σε νέα καρτέλα με ένα απλό άγγιγμα

Σας δείξαμε τη διαδικασία με την οποία μπορείτε να ωθήσετε το iPhone στο να επιλέξει μία ταχύτερη σύνδεση δικτύου. Αν κατά τη διαδικασία προέκυψε κάποια απορία, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.