Πόσο πιθανό είναι τα iPhones της επόμενης χρονιάς να φέρουν αποκλειστικά OLED οθόνες;

Πόσο πιθανό είναι τα iPhones της επόμενης χρονιάς να φέρουν αποκλειστικά OLED οθόνες;
ired.gr

Πριν από περίπου δύο εικοσιτετράωρα, διαβάσαμε μία αναφορά που έλεγε πως τα iPhones της επόμενης χρονιάς (2019) θα φέρουν αποκλειστικά και μόνο οθόνες τεχνολογίας OLED. Ουσιαστικά ξεκάθαρα επισήμαινε την πρόθεση της Apple να αφήσει πίσω της τις οθόνες LCD, κάτι που φυσικά γέννησε πολλά ερωτήματα στα αντίστοιχα τεχνολογικά πηγαδάκια.

Αμέσως, χωρίς να χάσουν ούτε στιγμή, οι πρώτοι αναλυτές πήραν θέση, απαντώντας στο κατά πόσο είναι εφικτό ή πιθανό αν θέλετε καλύτερα, να πραγματοποιηθεί ένα τόσο ιδιαίτερο για πολλούς σενάριο.

Πριν αναφερθούμε στις απόψεις των αναλυτών, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η τιμή των μετοχών των Japan Display, Sharp, Samsung και Universal Display επηρεάστηκε αρνητικά από την προχθεσινή αναφορά.

iphone x

Πρώτος λοιπόν, πήρε θέση ο Jay Kwon, αναλυτής της JP Morgan, λέγοντας πως ένα φθηνότερο μοντέλο που φέρει LCD οθόνη, είναι το κλειδί της επιτυχίας για την Apple, που θα το χρησιμοποιήσει φέτος στη στρατηγική που θα ακολουθήσει. Θεωρεί επίσης πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο να αλλάξει την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε το iOS 11.4 για το iPhone και το iPad με το AirPlay 2, τα μηνύματα στο iCloud και πολλά άλλα

Δεύτερος κατά σειρά, εξέφρασε την άποψή του, ο αναλυτής της Yuanta Securities, Jeff Pu, ο οποίος ανέφερε πως η Apple θα πρέπει να δώσει μεγάλο αγώνα για να αποκτήσει τα ανάλογα αποθέματα OLED οθονών, για την κάλυψη τριών μοντέλων, δεδομένης της ζήτησης που αυτά θα έχουν.

iphone x

“Χρησιμοποιώντας μόνο OLED οθόνες για τα iPhones, η Apple θα μπει σε ένα δύσκολο αγώνα, εξαιτίας των υψηλών πωλήσεων του iPhone που το 2017, άγγιξαν τα 216 εκατομμύρια. Η Samsung Display Co., που είναι μέρος της Samsung Electronics Co., είναι ο μοναδικός προμηθευτής OLED οθονών για τις high-end συσκευές της Apple, αλλά μη ξεχνάμε πως χρησιμοποιεί τις οθόνες αυτές και στις δικές της συσκευές, κάτι που σημαίνει πως το απόθεμα μειώνεται ακόμα περισσότερο. Άλλοι κατασκευαστές OLED οθονών, όπως είναι η LG Display Co., δεν έχουν δείξει δείγματα πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αποθέματα της Samsung.”

Τέλος, οι αναλυτές της Goldman Sachs πιστεύουν πως τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα ορισμένων προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένης της Japan Display, δείχνουν πως η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις οθόνες LCD και το 2019. Daiki Takayama και Jie Dai, ανέφεραν πως οι τιμές των μετοχών, είναι αρκετά υψηλές.

iphone x

Ούτε η Apple αλλά ούτε και κάποιος από τους προμηθευτές δεν έκαναν κάποιο σχόλιο, με τον Jerry Kang της IHS Markit να αναφέρει πως η πλήρης υιοθέτηση των OLED οθονών από την Apple είναι αναπόφευκτη, αλλά στην παρούσα φάση, είναι δύσκολο να τοποθετήσει κανείς τη συγκεκριμένη κίνηση χρονικά.

“Σίγουρα, τα πλάνα της Apple, εξ’ όσων γνωρίζω, αφορούν την πλήρη υιοθέτηση των OLED οθονών για τα iPhones, αλλά δεν μπορώ να ξέρω πότε θα γίνει αυτό.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς ενεργοποιούμε την αποθήκευση των μηνυμάτων στο iCloud στο iPhone και στο iPad;

Πέρα από τις OLED οθόνες, η Apple όπως ήδη γνωρίζουμε κοιτάζει προς το μέλλον, έχοντας βάλει ως στόχο να σχεδιάσει τις δικές της microLED οθόνες.