Έτσι θα είναι οι νέες συσκευές της Google Pixel 3 και Pixel 3 XL

Έτσι θα είναι οι νέες συσκευές της Google Pixel 3 και Pixel 3 XL
ired.gr

Πριν κάποιες μέρες κυκλοφόρησε το Android P, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, που μέσα στα νέα χαρακτηριστικά που έφερε, υποστηρίζει και τις οθόνες των όλο και περισσότερων συσκευών που φέρουν το γνωστό notch που είναι εμπνευσμένο από την επετειακή συσκευή της Apple, iPhone X.

Η Google στο παρελθόν είχε τονίσει πως είναι πρόθυμη να ακολουθήσει τη νέα “μόδα” που έχει γίνει διάσημη στον κόσμο των smartphones. Είχε αναφέρει συγκεκριμένα πως οι επόμενες συσκευές της θα ενσωματώνουν όλα τα νέα trends. Φυσικά “η καμπάνα χτυπούσε” για το Pixel 3 και το Pixel 3 XL.

notch

Όπως δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία, η Google θα κάνει πράξη τις υποσχέσεις της. Πριν δύο ημέρες κυκλοφόρησαν τα tempered glass (προστατευτικά οθόνης) που προορίζονται για το Pixel 3 και Pixel 3 XL και που κατά πάσα πιθανότητα επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν ακουστεί σχετικά με τον σχεδιασμό των δύο συσκευών.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα μπορούσε το iOS 12 να αναμορφώσει την οθόνη κλειδώματος με συντομεύσεις, always-on mode και πολλά άλλα;

Αν όντως η φωτογραφία αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, μόνο το μεγαλύτερο σε μέγεθος μοντέλο θα φέρει την εγκοπή. Το μικρότερο Pixel 3 θα έχει ένα διαφορετικό σχεδιασμό, όπως έγινε και με τα Pixel 2 και Piexel 2 XL της προηγούμενης χρονιάς, όπου από μπροστά, δεν είχαν και πολλά κοινά.

pixel 3 pixel 3 xl tempered glass

Και οι δύο συσκευές θα φέρουν δύο ηχεία στο εμπρόσθιο κομμάτι για την υποστήριξη stereo ήχου, με τα περιθώρια (bezels) να μειώνονται ακόμα περισσότερο σε σχέση με αυτά των προκατόχων τους. Φυσικά, δε θα μπορούν να συγκριθούν με τα πιο μικρά και λεπτά περιθώρια διαφόρων άλλων συσκευών της αγοράς, αλλά όπως και να έχει θα μειωθούν αρκετά.

Οι νέες συσκευές κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν επίσημα σε λίγους μήνες και θα φέρουν το φρέσκο Android P και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 845.

android p

Κλείνοντας

Το notch είναι όπως φαίνεται κάτι σαν επιδημία. Η Apple έκανε την αρχή με το iPhone X και ουρά ακολούθησαν αμέσως μετά πολλοί κατασκευαστές Android συσκευών. Τώρα ήρθε και η σειρά της Google από την οποία θα περίμενε κάποιος να μην πέσει στην παγίδα και να φτιάξει κάτι εντελώς δικό της.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Δημιουργείστε συντομεύσεις κειμένου στο πληκτρολόγιο του iPhone

Το ίδιο ισχύει φυσικά και με τη νέα έκδοση του Android, Android P. Αν και η Google “έδωσε” νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, θεώρησε πως πρέπει να ακολουθήσει την Apple και να φτιάξει ένα σύστημα χειρονομιών αντίστοιχο αυτών που φέρει το iPhone X. Όπως φαίνεται, η Apple χάραξε ένα δρόμο τόσο στο hardware όσο και στο software, που ακόμα και οι πιο ισχυροί δεν αρνούνται να ακολουθήσουν.