350 εκατομμύρια συσκευές iPhone αναμένεται να πουλήσει η Apple μέσα στο 2018

350 εκατομμύρια συσκευές iPhone αναμένεται να πουλήσει η Apple μέσα στο 2018
ired.gr

Ο Daniel Ives, αναλυτής της GBH Insights, έχει προβλέψει πως τα νέα μοντέλα iPhone που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τη φετινή χρονιά, θα εκτοξεύσουν τις πωλήσεις στα 350 εκατομμύρια μονάδες μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Όπως αναφέρει, “είναι μία ευκαιρία για μία τεράστια αναβάθμιση στο iPhone”.

Η πρόβλεψη έγινε στα πλαίσια ενός επενδυτικού σημειώματος που ανακάλυψε το Business Insider.

iphone x

Η άποψη του Ives στηρίζεται στο γεγονός πως οι χρήστες θα αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Ο λόγος είναι πώς τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, έχουν σχεδόν τον ίδιο σχεδιασμό με τους προκατόχους τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και το iPhone X, είναι αρκετά ακριβό για μεγάλο μέρος του κοινού. Η φετινή χρονιά όμως θα καταφέρει να προσφέρει το design του iPhone X στην τιμή των $700-800, με το iPhone X Plus να είναι μόνο για όσους έχουν σκοπό να πληρώσουν πολλά.

Διαβάστε επίσης: Μία εκπληκτική ιδέα της Apple θα βελτιώσει τη λήψη video από την κάμερα του iPhone και του iPad

“Οι νέες συσκευές θα βοηθήσουν να καλυφθεί η απαίτηση για αναβάθμιση που έχουν οι χρήστες ως προς τις συσκευές τους. Οι χαμηλότερες τιμές και τα νέα χαρακτηριστικά θα προσελκύσουν μεγάλο μέρος του κοινού, που φέτος επέλεξε τις πιο οικονομικές συσκευές.”

Το σημείωμα αναφέρεται ιδιαίτερα στην Κίνα, η οποία αποτελεί μία από τις βασικότερες αγορές για την Apple και για το iPhone.

iphone x

“Υπάρχουν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια πελάτες του iPhone στη χώρα. 60 με 70 εκατομμύρια εξ΄ αυτών είναι στα πρόθυρα να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους μέσα στους επόμενους 18 μήνες.”

Η κεντρική ιδέα της παραπάνω άποψης, δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που οι πωλήσεις του iPhone είναι σε χαμηλά (για τα δεδομένα της Apple) επίπεδα για μία χρονιά, οι αναλυτές ως εκ θαύματος προβλέπουν πως αναμένεται μεγάλο μέρος των χρηστών να προβούν σε αναβάθμιση της υπάρχουσας συσκευής τους.

iphone 8 8 plus x

Εδώ όμως υπάρχουν ορισμένες αντιφάσεις που προκαλούν εντύπωση. Αν και το iPhone X φαίνεται πως τα πάει αρκετά καλά, αν κρίνουμε από τα έσοδα του περασμένου τριμήνου και τις πωλήσεις των συσκευών iPhone, η Apple μάλλον θέλει ακόμα περισσότερα. Όντως, η λογική λέει πως από τη στιγμή που το φετινό iPhone X ήταν για ορισμένους απαγορευτικό δεδομένης της τιμής του, μία πιο οικονομική έκδοσή του, θα μπορούσε να προσελκύσει αρκετό μέρος του κοινού.

Διαβάστε επίσης: Διαφήμιση δείχνει το πώς θα μπορούσε να είναι το… εντυπωσιακό iPhone SE 2

Από την άλλη, δεν είναι απίθανο πολλοί χρήστες να παραμείνουν με τις τωρινές συσκευές τους δεδομένου ότι δεν εντυπωσιάστηκαν από το iPhone X. Οι πωλήσεις των iPhone 8 και 8 Plus δεν οφείλονται μόνο στην υψηλή τιμή του iPhone X, αλλά και στο γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των πελατών της Apple είναι “αρκετά συντηρητικό και παραδοσιακό” ως προς τις προτιμήσεις του.