Safari Tip: Ανοίξτε όλα τα links του Safari σε νέα καρτέλα με ένα απλό άγγιγμα

Safari Tip: Ανοίξτε όλα τα links του Safari σε νέα καρτέλα με ένα απλό άγγιγμα
ired.gr

Όταν θέλουμε να ανοίξουμε ένα link σε ένα νέο παράθυρο στο Safari απλά πατάμε πάνω του συνεχόμενα μέχρι να μας εμφανιστούν οι επιλογές για άνοιγμα σε νέα καρτέλα, αντιγραφή κ.λπ. Στο iOS 11 χρειάζεται να περιμένουμε κάμποσο μέχρι να μας εμφανιστούν οι επιλογές, δεδομένου ότι το λειτουργικό θέλει να εντοπίσει αν θέλουμε να κάνουμε drag and drop ή αν απλά θέλουμε να ανοίξουμε το link.

safari iphone

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπλοκάρουμε μηνύματα κειμένου και iMessages στο iPhone ;

Πώς θα σας φαινόταν όμως αν με ένα απλό άγγιγμα ανοίγαμε όλα τα links σε ένα νέο παράθυρο; Με την κίνηση αυτή μπορούμε να ακουμπήσουμε στιγμιαία όλα τα links ενός κειμένου στο Safari και αυτά να ανοίξουν σε ξεχωριστά tabs το καθένα.

Πώς μπορούμε να ανοίξουμε οποιοδήποτε link θέλουμε σε νέα καρτέλα στο Safari;

Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε ένα link και να κάνουμε tap πάνω του με τα δύο μας δάχτυλα. Αν κάνουμε tap με το ένα δάχτυλο, το link θα ανοίξει στην ίδια καρτέλα, οπότε αν θέλουμε να βρούμε τη σελίδα που ήμασταν, θα πρέπει να πάμε προς τα πίσω με το βελάκι κάτω αριστερά.

safari iphone

Δουλεύει;

Ναι, δουλεύει και πολύ καλά μάλιστα. Φυσικά η ίδια χειρονομία υφίσταται και στο iPad.

Πώς μπορούμε να εξαναγκάσουμε τα tabs να παραμένουν ανοικτά στο υπόβαθρο;

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε στο Amazon και θέλουμε να πάμε στην προηγούμενη σελίδα, χωρίς να εγκαταλείψουμε τον ιστότοπο. Αν πατήσουμε το βελάκι κάτω αριστερά, η σελίδα θα κάνει ολική επαναφόρτωση. Ωστόσο αν χρησιμοποιούμε τη χειρονομία που σας δείξαμε παραπάνω, μπορούμε να ανοίγουμε τα links και αυτά να μη χρειάζεται να επαναφορτώνονται όταν θα κλείνουμε και θα ανοίγουμε το Safari εκ νέου, αφού θα είναι σε λειτουργία στο υπόβαθρο.

safari iphone

Για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Safari > Άνοιγμα συνδέσμων > Υπόβαθρο.

safari iphone

Αυτή ήταν η διαδικασία με την οποία μπορούμε να ανοίγουμε όλα τα links του Safari σε νέο tab.

Διαβάστε επίσης: 18 μυστικά του Safari στο iOS

Αν υπάρχει κάποια απορία, είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.