Benchmark tests: iPhone X vs OnePlus 6 - Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής; [video]

Benchmark tests: iPhone X vs OnePlus 6 - Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής; [video]
ired.gr

Εισαγωγή

Για να είμαστε ειλικρινείς, το OnePlus 6, είναι μία από τις καλύτερες Android και όχι μόνο συσκευές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Εντάξει, λίγο πολύ το iPhone X όλοι το γνωρίζουμε. Ορισμένοι είναι αυτοί που θεωρούν πως το OnePlus 6 είναι ο νέος “iPhone X killer” από τη μέρα που η συσκευή κυκλοφόρησε.

oneplus φορτιστής

Να υπενθυμίσουμε πως το OnePlus 6 έχει τιμή έναρξης τα 519 € για την έκδοση με τα 6GB RAM, ενώ αν κάποιος επιλέξει τα 8GB, θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα των 569 €. To iPhone X ξεκινάει από τα 1.199 € στη χώρα μας στα επίσημα καταστήματα, ενώ στην ανεξάρτητη αγορά, μπορεί κάποιος πλέον να το βρει ακόμα πιο φθηνά.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους μέσα από τους χάρτες της Apple στο iPhone;

Ποιος όμως είναι ο νικητής ανάμεσα στις δύο συσκευές;

Hardware

Στο video της δοκιμής του Apple Insider, έχει επιλεγεί η έκδοση με τα 8GB RAM για το OnePlus 6, με το iPhone X να βρίσκεται στα 3GB. Το OnePlus 6 φέρει τον επεξεργαστή 8 πυρήνων της Qualcomm, Snaprdragon 845. Τέσσερις από τους πυρήνες δίνουν βάρος στην απόδοση και τέσσερις στις επιδόσεις με νούμερα που αγγίζουν τα 2.8Ghz. Ο ίδιος επεξεργαστής έχει “φορεθεί” και στο S9 της Samsung. Από την πλευρά του το iPhone X, φέρει τον εξαπύρηνο Α11 Bionic. Οι τέσσερις πυρήνες κι εδώ φροντίζουν την απόδοση της συσκευής και οι άλλοι δύο τις υψηλές επιδόσεις με χρονισμό στα 2.39Ghz.

Ως προς τα γραφικά, το iPhone X φέρει μία τριπύρηνη GPU που σχεδίασε η Apple, ενώ το One Plus 6 χρησιμοποιεί τη γνωστή Adreno 630 που είναι κατά 30% πιο γρήγορη από την προηγούμενη, την 540.

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά στο οποίο οι συσκευές διαφοροποιούνται κατά πολύ θα έλεγε κάποιος, είναι η μνήμη RAM. Όπως είπαμε και πιο πάνω, το μεν OnePlus 6 έχει 8GB RAM ενώ το iPhone X μόνο 3GB. Ούτε δηλαδή τα μισά του αντιπάλου του.

iphone x vs oneplus 6

Να σημειώσουμε εδώ πως το iOS σαν λειτουργικό σύστημα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε σχέση με το Android που χρειάζεται αρκετά περισσότερη RAM για να λειτουργήσει.

Benchmarks

Όπως βλέπουμε και στο video, το πρώτο test γίνεται με το Geekbench 4. Το iPhone X είναι ο απόλυτος νικητής στο single-core. Το OnePlus 6 “μαζεύει” κάπως τη διαφορά στο multi-core πλησιάζοντας το iPhone X όσο καμία άλλη Android συσκευή, αλλά εξακολουθεί να είναι κατά 15% περίπου πιο αργό. Η επόμενη δοκιμή αφορά τα γραφικά, όπου το OnePlus 6 είναι εντυπωσιακά κοντά στο iPhone X.

Στη συνέχεια, σειρά πήρε το Antutu στο οποίο το OnePlus 6 επικράτησε του iPhone X σχεδόν κατά 30%. Το AnTuTu HTML 5 ανέδειξε νικητή το iPhone X, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά.

iphone x vs oneplus 6

Στο GFXBench OpenGL Manhattan Offscreen στα 1080p για να μην υπάρχουν διαφορές στην ανάλυση, το iPhone X πήρε το πάνω χέρι.

iphone x vs oneplus 6

Επίσης, στο Octane 2.0, ένα άλλο browser benchmark, το iPhone X ήταν και πάλι ο νικητής λόγω της εκπληκτικής απόδοσης του Safari.

iphone x vs oneplus 6

Εντυπώσεις

Αν και ο νικητής είναι το iPhone X, δε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως το OnePlus 6 δεν ηττήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς και την τιμή του σε σχέση με το iPhone X. Στην καθημερινή χρήση οι μέχρι τώρα χρήστες κάνουν λόγο για μία συσκευή που λειτουργεί πολύ ομαλά και απροβλημάτιστα. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις είναι πιο γρήγορο από το iPhone X, όπως για παράδειγμα στο άνοιγμα ορισμένων εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: Face ID: Οι εντυπώσεις μας μετά από 5 μήνες συμβίωσης

Με τους όλο και πιο δυνατούς επεξεργαστές αλλά και την πλούσια μνήμη RAM, οι τελευταίες Android συσκευές, δεν είναι αυτές που ξέραμε στο παρελθόν. Τα benchmarks δείχνουν τις επιδόσεις των συσκευών στο 100% των δυνατοτήτων τους, που όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει, δεν πρόκειται ποτέ ο μέσος χρήστης να ακουμπήσει στην καθημερινή χρήση.