Τριπλή κάμερα στα iPhones της επόμενης χρονιάς με ανίχνευση 3D και βελτιωμένο zoom

Τριπλή κάμερα στα iPhones της επόμενης χρονιάς με ανίχνευση 3D και βελτιωμένο zoom
ired.gr

Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά και όπως ήδη γνωρίζουμε από αρκετές πηγές, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα iPhone. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ακούγονται διαρκώς φήμες που αναφέρουν τα σχέδια της Apple σχετικά με τα iPhones του 2019.

Η τελευταία φήμη ήρθε από το website Economic Daily News, το οποίο επικαλείται ένα ερευνητικό σημείωμα από τον αναλυτή της Deutsche Securities Jialin Lu, ο οποίος θεωρεί πως τα iPhones του 2019 θα φέρουν τριπλό φακό στην οπίσθια κάμερα.

τριπλή κάμερα iphone

Το τριπλό αυτό σύστημα σύμφωνα πάντα με τον Lu, θα ενεργοποιήσει την προηγμένη 3D ανίχνευση μέσα από τη στερεοσκοπική οπτική, με τους δύο αισθητήρες να μπορούν να συλλαμβάνουν φωτογραφίες από ένα αντικείμενο αλλά από διαφορετικές γωνίες. Επιπλέον, μέσα από μία μέθοδο τριγωνομέτρησης θα μπορεί να ανιχνεύεται η απόσταση μεταξύ του iPhone και του αντικειμένου.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Αποκρύψτε τις αγορασμένες εφαρμογές στο Mac App Store και προστατέψτε τα δεδομένα σας

Όπως και το TrueDepth σύστημα, το οποίο μας συστήθηκε για πρώτη φορά με το φετινό iPhone X, η αναφορά τονίζει πως η 3D ανίχνευση θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της επαυξημένης πραγματικότητας. Ο Alex Webb του Bloomberg είχε πρώτος αναφερθεί σε αυτό, λέγοντας πέρσι πως τα μελλοντικά iPhones θα είναι εξοπλισμένα με ένα οπίσθιο σύστημα 3D ανίχνευσης προσώπου.

iphone x

Ο Webb είπε πως η Apple μελετάει τον χρόνο τον οποίο χρειάζεται το laser για να “αναπηδήσει” μεταξύ των αντικειμένων του περιβάλλοντος για να δημιουργήσει μία 3D εικόνα του. Επίσης, όταν αναφέρεται στο “μέλλον”, κατανοούμε πως δεν παίρνει το ρίσκο να πει “το 2019” κ.λπ. Ο Lu είναι από την άλλη πιο αισιόδοξος αλλά και πιο συγκεκριμένος σε αυτά που λέει, αφού προσθέτει πως η Apple θα χρησιμοποιήσει αντί αυτού (του laser δηλαδή) τρεις φακούς στο οπίσθιο σύστημα.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές το ιδιαίτερο όπως φαίνεται ενδιαφέρον που δείχνει για την επαυξημένη πραγματικότητα. Την περασμένη χρονιά, η Apple κυκλοφόρησε την πλατφόρμα με την ονομασία ARKit, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για τα iPhones και τα iPads στο iOS 11.

iphone 7 plus

Στο μεταξύ, ο τρίτος φακός θα έχει ένα πολύ πιο μακρύ εστιακό βάθος για βελτιωμένο zoom, σύμφωνα με τον Lu.

Ο φακός μακράς εστίασης θα μπορεί να ενεργοποιήσει για πρώτη φορά στο iPhone το οπτικό zoom 3x, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να μεγεθύνουν την εικόνα στην οθόνη της κάμερας μέχρι και τρεις φορές, χωρίς το γνωστό θόλωμα που μειώνει την ποιότητα της εικόνας, όπως συμβαίνει με το ψηφιακό zoom. Τα iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus και iPhone X φέρουν οπτικό zoom μέχρι 2x. Τα αναφέρουμε απλά για λόγους σύγκρισης.

huawei p20 pro

Από την αντίπερα όχθη του Android, το P20 Pro της Huawei, είναι το πρώτο smartphone που φέρει τριπλό φακό στο οπίσθιο σύστημα κάμερας. Υπάρχει ένας φακός στα 40-megapixel, ένας μονόχρωμος φακός στα 20-megapixel και ένας φακός telephoto στα 8-megapixel με οπτικό zoom 3x.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα μπορούσε το iOS 12 να αναμορφώσει την οθόνη κλειδώματος με συντομεύσεις, always-on mode και πολλά άλλα;

Να κλείσουμε λέγοντας πως και ο Jeff Pu της Yuanta Securities, περιμένει την επόμενη χρονιά τουλάχιστον ένα iPhone με τριπλό φακό στο οπίσθιο σύστημα της κάμερας.