Τέσσερα χαρακτηριστικά που θέλουμε να δούμε επειγόντως στο iCloud Drive

Τέσσερα χαρακτηριστικά που θέλουμε να δούμε επειγόντως στο iCloud Drive
ired.gr

Πολλοί είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν τις online υπηρεσίες για να αποθηκεύουν και να συγχρονίζουν τα αρχεία και τους φακέλους που έχουν και στις συσκευές τους. Μία από τις πιο γνωστές υπηρεσίες για παράδειγμα, είναι το Dropbox. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες όπως είναι το OneDrive, το Box, το Google Drive και το iCloud. Όλες τους έχουν τα καλά και τα κακά τους σημεία.

Πολλοί χρήστες Apple συσκευών χρησιμοποιούν το iCloud Drive, το οποίο αν και είναι μία εξαιρετική επιλογή, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για σημαντικές βελτιώσεις. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 4 χαρακτηριστικά που θεωρούμε πως η Apple θα πρέπει να προσθέσει στο iCloud Drive στο κοντινό μέλλον.

υπηρεσίες cloud

Δυνατότητα διαμοιρασμού των φακέλων

Όλες οι αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα αυτή εν έτει 2018. Το iCloud Drive όμως δεν την έχει ακόμα ενσωματώσει. Το Dropbox ας πούμε, έχει τη δυνατότητα διαμοιρασμού των φακέλων από την αρχή της δημιουργίας του. Το ίδιο και το Google Drive. Γιατί να μην αποκτήσει αυτή τη δυνατότητα και το iCloud Drive άμεσα;

icloud drive λογότυπο

Θα ήταν πραγματικά χρήσιμο αν μπορούσαμε να μοιραστούμε τους φακέλους μας με άλλους iCloud λογαριασμούς, ορίζοντας εμείς το επίπεδο πρόσβασης που θα έχει ο άλλος χρήστης στο φάκελό μας. Θα ήταν πολύ ωραίο ας πούμε να επέτρεπες σε κάποιον να αντιγράψει σε/από αρχεία αλλά να μην μπορεί να τα επεξεργαστεί. Φυσικά, θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους πρόσβασης σε κάποιο άτομο τη εμπιστοσύνης μας.

Διαβάστε επίσης: Το περιβόητο Essential Phone όχι μόνο δεν πούλησε, αλλά η εταιρεία που το κατασκεύασε τελεί υπό πτώχευση

Επίσης, η δυνατότητα να μπορεί κάποιος που δε χρησιμοποιεί το iCloud να ανεβάσει αρχεία μέσα από ένα link, τα οποία θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε εμείς μετά στο Mac μας, θα ήταν εξίσου πολύ λειτουργική. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα public link που θα έχει πρόσβαση κάποιος μόνο για την εγγραφή αρχείων.

Δυνατότητα επαναφοράς διαγραμμένων αρχείων

Ανάκτηση αρχείων icloud

Στο iCloud.com μπορεί κάποιος να επαναφέρει διαγραμμένους φακέλους αλλά η διαδικασία είναι άβολη και πολύ αργή, ειδικά όταν θέλουμε να επαναφέρουμε ένα αρχείο που δεν έχει μόλις διαγραφεί. Ουσιαστικά, το UI του iCloud θέλει μία αναμόρφωση. Προς το παρόν νιώθεις πως χρησιμοποιείς μία εφαρμογή για Desktop που είναι μέσα σε ένα browser. Θα ήταν εκπληκτικό να υπήρχε η δυνατότητα επαναφοράς των διαγραμμένων αρχείων στο iCloud στο macOS με ένα παρόμοιο interface σαν αυτό του Time Machine.

Δυνατότητα επισήμανσης φακέλων που είναι μόνο online

icloud menu

Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που λείπει επίσης από το iCloud Drive, είναι αυτό που επιτρέπει στο χρήστη να επισημαίνει ένα φάκελο που θα είναι διαθέσιμος μόνο online. Αυτό σημαίνει πως αυτός δε θα αποθηκεύεται στο computer. Για παράδειγμα, όταν κάποιος έχει τεράστια αρχεία, μπορεί να θέλει να τα αποθηκεύει μόνο στο iCloud και όχι στη συσκευή του, ώστε να εξοικονομήσει χώρο. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα audiobooks τα οποία (όταν είναι πολλά) καταλαμβάνουν αρκετό χώρο. Το Dropbox προσφέρει μία τέτοια επιλογή.

Ευκολότερη δημιουργία δημόσιων link

Ναι, γίνεται, αλλά αρκετά περίπλοκα. Στο Dropbox απλά κάνεις αντιγραφεί το link και το στέλνεις. Στο iCloud Drive, θα πρέπει χειροκίνητα να ορίσεις τις άδειες πρόσβασης για κάθε link. Άρα ναι μεν υπάρχει, αλλά θα θέλαμε τη διαδικασία σίγουρα πιο απλή.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να μοιράσουμε internet μέσα από το iPhone;

Το iCloud Drive είναι μία πολύ καλή υπηρεσία που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Οι συγκεκριμένες “απαιτήσεις” που αναφέρουμε παραπάνω, θεωρούμε πως διευκολύνουν κατά πολύ τη διαχείριση των αρχείων μας και τη χρήση της εφαρμογής.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;