Πώς θα μπορούσε το iOS 12 να αναμορφώσει την οθόνη κλειδώματος με συντομεύσεις, always-on mode και πολλά άλλα;

Πώς θα μπορούσε το iOS 12 να αναμορφώσει την οθόνη κλειδώματος με συντομεύσεις, always-on mode και πολλά άλλα;
ired.gr

Είμαστε μόλις μία εβδομάδα μακριά από το WWDC του 2018 στο οποίο αναμένουμε η Apple να παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων για τις συσκευές της, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του πολυαναμενόμενου iOS 12. Ήδη στο internet κυκλοφορούν διάφορα concepts για το πως θα μπορούσε να είναι το νέο λειτουργικό. Χθες κυκλοφόρησε μία νέα αντίστοιχη ιδέα από το iHelp BR.

ios 12 concept

Το συγκεκριμένο blog μέσα στο Σαββατοκύριακο δημοσίευσε ορισμένες φωτογραφίες που δείχνουν το πώς θα μπορούσε η Apple να ανακαινίσει την οθόνη κλειδώματος με το iOS 12.

Διαβάστε επίσης: Apple Star Project: Αποκαλύφθηκε και περιλαμβάνει υβριδικό αδιάβροχο computer, ARM CPU, LTE και GPS

Με υποστήριξη για τις περίπλοκες επιλογές, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μέχρι και τέσσερις διαφορετικές συντομεύσεις για να τοποθετήσουν στην οθόνη κλειδώματος για ευκολότερη πρόσβαση. Χρησιμοποιώντας το 3D Touch στην καθεμία από αυτές, ο χρήστης θα μπορεί να έχει μία περιληπτική εικόνα. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, υπάρχουν συντομεύσεις για εφαρμογές όπως είναι το “Τηλέφωνο”, τα στοιχεία για τον καιρό, για τη μουσική, για τις μετοχές και για διάφορα άλλα.

ios 12 concept

Μαζί με τα παραπάνω, το concept παρουσιάζει και τη λειτουργία always-on για τους χρήστες του iPhone X. Όπως και σε πολλά Android phones, με τη λειτουργία αυτή, η οθόνη θα είναι μόνιμα ενεργοποιημένη, απεικονίζοντας την ώρα και τις συντομεύσεις που ο χρήστης έχει ορίσει με ένα fading effect! Αυτό σημαίνει πως η οθόνη θα παραμένει κυρίως μαύρη, με την ώρα και τις συντομεύσεις να κυριαρχούν.

ios 12 concept

Άλλες αλλαγές που φαίνονται είναι μία πιο διακριτική ένδειξη για την ένταση καθώς και το dark mode, το οποίο αποζητούν εδώ και αρκετά χρόνια οι χρήστες του iPhone.

ios 12 concept

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως το iOS 12 θα δώσει βάση κυρίως στην απόκριση, στην απόδοση και στη σταθερότητα, επιδιορθώνοντας διάφορα bugs, οπότε το αν θα δούμε ή όχι αλλαγές στο design του λειτουργικού, είναι κάτι που μένει να φανεί. Άλλωστε δεν απέχουμε και πολύ μακριά.

ios 12 concept

Δύο λόγια

Είμαστε αρκετά εγκρατείς σχετικά με τις σχεδιαστικές αλλαγές που θα μπορούσε να φέρει το iOS 12. Τα διάφορα concepts ωστόσο δηλώνουν πως το κοινό θέλει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με την παραδοσιακή και “μονότονη” για πολλούς σχεδιαστική άποψη του iOS τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Τις πόρτες των δωματίων των ξενοδοχείων θα μπορεί να ξεκλειδώνει το iPhone με το iOS 12

Πέρα από το σχεδιαστικό κομμάτι, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, θέλουμε πρωτίστως η Apple να δώσει έμφαση στη σταθερότητα του λειτουργικού, το οποίο στην ενδέκατη έκδοσή του παρουσίασε αρκετά προβλήματα, κάτι που η Apple φυσικά αντιλήφθηκε και θεώρησε πως πρέπει αυτά να λυθούν. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να μεταφέρει κάποια νέα χαρακτηριστικά για το iOS 13. Αν όλα αυτά αληθεύουν, μένει να το δούμε σε 7 ημέρες από σήμερα.