Οδηγός: Πώς μπορούμε να μοιράσουμε internet μέσα από το iPhone;

Οδηγός: Πώς μπορούμε να μοιράσουμε internet μέσα από το iPhone;
ired.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να τύχει κάποιος με τον οποίο είμαστε μαζί, να μην έχει internet στο κινητό του, επειδή πολύ απλά, ξέμεινε από MB. Τα σύγχρονα smartphones μεταξύ των οποίων και το iPhone, έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε κινητά routers και να μοιράσουν internet στις συσκευές που θα συνδεθούν μαζί τους.

Στο iPhone η διαδικασία ενεργοποίησης της εν λόγω λειτουργίας είναι πάρα πολύ απλή και δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία.

iphone προσωπικό hotspot

Εμείς θα δούμε τα βήματα για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της λειτουργίας, για τη δημιουργία ενός δικού μας συνθηματικού καθώς και για τη διαχείριση των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στη δική μας συσκευή.

Διαβάστε επίσης: iOS Tip: Πώς να πηδήσετε στην κορυφή μίας ιστοσελίδας, στο Facebook και στις εφαρμογές του iPhone

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις”. Βρίσκουμε την επιλογή “Προσωπικό hotspot”. (Θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένα τα δεδομένα και το Wi-Fi).

iphone προσωπικό hotspot

Ενεργοποιούμε το διακόπτη στην επιλογή “Προσωπικό hotspot”.

iphone προσωπικό hotspot

Στο “Συνθηματικό Wi-Fi”, υπάρχει ένας προ-επιλεγμένος κωδικός, τον οποίο εννοείται πως μπορούμε να αλλάξουμε. Αφού μπούμε στο “Συνθηματικό Wi-Fi”, σβήνουμε το υπάρχουν και πληκτρολογούμε αυτό που εμείς θέλουμε. Επιλέγουμε “Τέλος”.

iphone προσωπικό hotspot

Είμαστε έτοιμοι. Εμείς ως παράδειγμα όπως βλέπουμε παρακάτω, συνδέσαμε το Mac με το iPhone. Τι κάναμε; Απλά ενεργοποιήσαμε το Wi-Fi, τα δεδομένα στο iPhone και το “Προσωπικό hotspot”. Στο Mac ενεργοποιήσαμε το Wi-Fi και εντοπίσαμε το iPhone. Βάλαμε το συνθηματικό που ορίσαμε μέσα από τη συσκευή μας και συνδεθήκαμε. Πλέον πλοηγούμαστε στο internet από το Mac, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του iPhone.

mac σύνδεση wi fi

Όταν μία άλλη συσκευή συνδεθεί με το iPhone μας μέσω του hotspot, θα δούμε πως έχουμε μία μπλε-πράσινη ένδειξη στο πάνω μέρος της οθόνης.

iphone προσωπικό hotspot

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε την εμφάνιση των διαθέσιμων ενημερώσεων στο εικονίδιο του App Store σε iPhone - iPad

Σας εξηγήσαμε τη διαδικασία με την οποία μπορούμε να μοιραστούμε τα MB που διαθέτουμε για πλοήγηση στο internet από το iPhone με μία άλλη συσκευή. Αν προκύψει η οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε κάτω στα σχόλια.