Apple Star Project: Αποκαλύφθηκε και περιλαμβάνει υβριδικό αδιάβροχο computer, ARM CPU, LTE και GPS

Apple Star Project: Αποκαλύφθηκε και περιλαμβάνει υβριδικό αδιάβροχο computer, ARM CPU, LTE και GPS
ired.gr

Τι είναι ένας υπολογιστής;

Το 1981, η Xerox ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με την ονομασία “Xerox Star”. Ήταν η πρώτη εμπορική συσκευή με οθόνη bitmap, ένα γραφικό περιβάλλον για το χρήστη, ένα ποντίκι και πρόσβαση στο e-mail. 30 χρόνια μετά, η Apple δουλεύει πάνω σε μία νέα συσκευή με την κωδική ονομασία Star. Με ονομασία μοντέλου N84, θα μπορούσε να είναι ο πρώτος Mac με επεξεργαστή της ARM, ή το πρώτο iOS notebook, ή κάτι τελείως διαφορετικό.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξε η νέα σελίδα της Apple που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα δεδομένα μας και να διαγράψουμε το Apple ID

Οι υπολογιστές Mac χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Intel από το 2006 και οι φορητές συσκευές της Apple χρησιμοποιούν επεξεργαστές Apple-designed από το 2010. Πρόσφατα είχε αναφερθεί πως η Apple θα χρησιμοποιεί δικούς της επεξεργαστές στα Macs από το 2020 και μετά.

star project apple

Το project Star είναι ακόμα σε prototype στάδιο. Τα prototypes κατασκευάζει η Pegatron, μία εταιρεία από την Κίνα που συνεργάζεται με την Apple και συναρμολογεί άλλες iOS συσκευές. Μία μικρή μερίδα μονάδων, έχει ήδη σταλεί στο Cupertino για να δοκιμαστούν από τους υπαλλήλους της Apple. Αυτά τα prototypes είναι στην παραγωγή από τον Ιανουάριο του 2018.

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μπορούσε πιθανότατα να είναι η συσκευή αλλά γνωρίζουμε πως θα φέρει οθόνη αφής, θήκη για κάρτα SIM, GPS, πυξίδα, είναι αδιάβροχη και τρέχει το EFI. Το EFI είναι το σύστημα εκκίνησης που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές Mac, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ενδεχομένως να μιλάμε για τον πρώτο ARM-based Mac που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2020.

apple λογότυπο

Η νέα συσκευή μάλλον θα έχει τη δική της οικογένεια ενώ ήδη τρέχει ένα παράγωγο του iOS. Όταν μιλάμε για οικογένειες συσκευών, δεν εννοούμε πως απαραίτητα τρέχουν και διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Για παράδειγμα, τα iPads και τα iPhones ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες αν και τρέχουν το iOS. Οι επεξεργαστές ARM υποστηρίζουν την τεχνολογία LTE και το GPS, που σημαίνει πως οι ARM Mac υπολογιστές θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που ήδη κυκλοφορούν και φέρουν επεξεργαστές της Intel.

macbook

Από τη στιγμή που έχουμε τόσο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το project της εταιρείας, θεωρητικά θα υφίσταται. Ως προς τη μορφή της συσκευής, θα μάθουμε περισσότερα στο μέλλον. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το project τελεί υπό άκρα μυστικότητα, κατά τη συνήθη τακτική που ακολουθεί η Apple με την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: Face ID: Οι εντυπώσεις μας μετά από 5 μήνες συμβίωσης

Αν τελικά μιλάμε για υπολογιστές Mac, η Apple αναμένεται και πάλι να κάνει ένα τεράστιο βήμα προς το μέλλον.