Τις πόρτες των δωματίων των ξενοδοχείων θα μπορεί να ξεκλειδώνει το iPhone με το iOS 12

Τις πόρτες των δωματίων των ξενοδοχείων θα μπορεί να ξεκλειδώνει το iPhone με το iOS 12
ired.gr

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Apple έχει σκοπό να δώσει πλήρη πρόσβαση στο NFC του iPhone σε προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών, με τον ερχομό του iOS 12. Να θυμίσουμε πως το NFC ήρθε για πρώτη φορά με το iPhone 6.

Η αναφορά επισημαίνει πως η Apple θέλει το iPhone να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες περιπτώσεις, πέρα από αυτές των πληρωμών, όπως για παράδειγμα στο να μπορεί να ξεκλειδώνει δωμάτια ξενοδοχείων ή να μπορεί να δεχτεί τις κάρτες των ΜΜΜ, για ευκολότερες μετακινήσεις.

apple pay iphone

Η αρχή έχει γίνει από το iOS 11, με την προσθήκη του Core NFC framework. Αυτό το framework επιτρέπει στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν το NFC ως ένα scanner για τα RFIDs. Κάτι τέτοιο βέβαια μέχρι στιγμής είναι πολύ περιορισμένο. Και στις υπόλοιπες περιπτώσεις όμως, το NFC λειτουργεί με προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung θα πληρώσει $539 εκατομμύρια αποζημίωση στην Apple για την αντιγραφή του σχεδίου του iPhone

Αυτό φυσικά περιορίζει την άνεση και τις περιπτώσεις που το NFC μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λειτουργία. Το The Information ωστόσο αναφέρει πως πρόκειται για κάτι πιο καινοτόμο, όπου o ιδιοκτήτης του iPhone θα μπορεί απλά να τοποθετεί τη συσκευή του πάνω στην κλειδαριά της πόρτας ενός δωματίου σε ένα ξενοδοχείο για να εισέλθει σε αυτό.

nfc iphone

Έτσι ακριβώς δουλεύει και το Apple Pay. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή. Το iPhone “ξυπνάει” αυτόματα όταν βρεθεί κοντά στο τερματικό πληρωμής. Το The Information αναφέρει πως η Apple μελετά αυτές τις νέες δυνατότητες στο Apple Park σε συνεργασία με την HID Global η οποία ανέπτυξε το σύστημα ασφαλείας των κτιρίων του Apple Park. Οι υπάλληλοι της Apple ήδη χρησιμοποιούν τα iPhones για να έχουν πρόσβαση στα κτίρια.

είσοδος σε ξενοδοχείο iphone

Ορισμένα ξενοδοχεία ήδη υποστηρίζουν την απλή ανέπαφη ενεργοποίηση του iPhone ως κλειδί για τις πόρτες, χρησιμοποιώντας κάποια πρωτόκολλα του Bluetooth. Όπως καταλαβαίνουμε, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι λιγότερο ασφαλής από αυτή του NFC. Αυτό σημαίνει πως αν η διαδικασία γίνεται μέσα από το NFC, θα αναβαθμιστεί και θα είναι ακόμα πιο ασφαλής.

Επί πρόσθετα, στη νέα μέθοδο εισόδου στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, η Apple σχεδιάζει να αντικαταστήσει τις κάρτες μετακίνησης με την τεχνολογία NFC. Το The Information τονίζει πως η εταιρεία είναι ήδη σε συζητήσεις με την Cubic. Στο ΗΒ, οι πελάτες του iPhone μπορούν ήδη να ταξιδεύουν στο μετρό, απλά προσεγγίζοντας με τις συσκευές τους τα ανέπαφα τερματικά.

apple pay iphone

Το iPhone 7 περιλαμβάνει το FeliCa chip ώστε να πετύχει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα για την υποδομή των μετακινήσεων στην Ιαπωνία. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις, βασίζονται σε λεπτά επίπεδα πάνω από τα συνηθισμένα πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί το Apple Pay για να λειτουργήσει.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ενδεχομένως να γνώριζε για το Bendgate και το Touch Disease του iPhone 6 πριν αυτό κυκλοφορήσει

Απέχουμε 9 ήμερες από το WWDC στο οποίο θα ανακοινωθούν όλες οι νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple. Μία από αυτές τις εκδόσεις θα είναι και το iOS 12. Αν και οι προϋποθέσεις για το “άνοιγμα” του NFC υπάρχουν, οι προθέσεις της εταιρείας είναι προς το παρόν αρκετά θολές, οπότε δε μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο θα δούμε τα νέα αυτά χαρακτηριστικά να ανακοινώνονται στο WWDC.