Η Samsung θα πληρώσει $539 εκατομμύρια αποζημίωση στην Apple για την αντιγραφή του σχεδίου του iPhone

Η Samsung θα πληρώσει $539 εκατομμύρια αποζημίωση στην Apple για την αντιγραφή του σχεδίου του iPhone
ired.gr

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Samsung θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση της τάξεως των $539 εκατομμυρίων στην Apple για αντιγραφή των πατεντών του iPhone. Η διαμάχη των τελευταίων ετών, φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της με νικήτρια την Apple.

Το ποσό είναι ακριβώς στη μέση. Η Apple ζητούσε αποζημίωση $1 δις δολάρια. Ως προς το τελικό ποσό, τα $533,316,606 θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως αφορούν τρις παραβάσεις της Samsung σχετικά με το design του iPhone. Τα υπόλοιπα $5,325,050 αφορούν δύο πατέντες που είχαν να κάνουν με τη χρηστικότητα του iPhone, τις οποίες η Samsung επίσης παραβίασε.

apple vs samsung

Σε μία ανακοίνωσή της μετά την απόφαση, η Apple ανέφερε πως “Είναι γεγονός πως η Samsung αντέγραψε τον σχεδιασμό μας… Ευχαριστούμε τους ενόρκους για τις υπηρεσίες τους και για το γεγονός πως η Samsung θα πρέπει να μας πληρώσει για την αντιγραφή των προϊόντων μας.”

Διαβάστε επίσης: Διαφήμιση δείχνει το πώς θα μπορούσε να είναι το… εντυπωσιακό iPhone SE 2

Η Samsung από την πλευρά της διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη απόφαση που ήταν υπέρ της ως προς τις ζημίες απέναντι στην Apple. Συμπλήρωσε επίσης πως θα προσπαθήσει να βρει τρόπους για να βρει τρόπους που δε θα εμποδίζουν τη δημιουργικότητα. Να τονίσουμε πως η προηγούμενη απόφαση ήταν στα $399 εκατομμύρια.

iphone vs samsung

Ως προς τις απαιτήσεις της Apple, το 1 δις δολάρια προέκυπτε από την αξία του iPhone, τη στιγμή που η Samsung απαιτούσε από τους ενόρκους να μειώσουν το ποσό στα $29 εκατομμύρια. Οι δικηγόροι της Samsung ανέφεραν πως το σωστό είναι να αποζημιωθεί η Apple για τα συγκεκριμένα μέρη της συσκευής που αντιγράφηκαν και όχι για ολόκληρη τη συσκευή.

iphone vs samsung

Δυστυχώς όμως το δικαστήριο πήρε το μέρος της Apple με αποτέλεσμα το πρόστιμο να ξεπερνά κατά πολύ αυτά που ο Κορεατικός κολοσσός επιθυμούσε.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Δημιουργείστε συντομεύσεις κειμένου στο πληκτρολόγιο του iPhone

Μία κόντρα που φτάνει στο τέλος της

Καιρός ήταν. Η Samsung θα πληρώσει για τις αντιγραφές του iPhone στις συσκευές της. Τώρα το αν το ποσό είναι δίκαιο ή υπερβολικό, είναι κάτι που αφορά τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, η Apple φαίνεται πως δικαιώθηκε μετά από μία διαμάχη για την οποία ξέραμε τον νικητή σχεδόν από την αρχή