Οδηγός: Δημιουργείστε συντομεύσεις κειμένου στο πληκτρολόγιο του iPhone

Οδηγός: Δημιουργείστε συντομεύσεις κειμένου στο πληκτρολόγιο του iPhone
ired.gr

Μπορεί μόλις να αγοράσατε ένα iPhone ή μπορεί απλά να ξεχάσατε πως η συσκευή σας έχει μία λειτουργία που επιτρέπει την αντικατάσταση του κειμένου.

Η αντικατάσταση κειμένου μπορεί να σας βοηθήσει στο να μειώσετε τα λάθη κατά την πληκτρολόγηση και παράλληλα να στείλετε τα μηνύματά σας πιο γρήγορα. Δημιουργώντας μία συντόμευση, όταν την πληκτρολογήσετε, θα αποκαλύψει το πλήρες κείμενο που κρύβει μέσα της.

αντικατάσταση κειμένου iPhone

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη λειτουργία, ειδικά για τις λέξεις - φράσεις που πληκτρολογείτε συχνά, ειδικά σε μηνύματα κειμένου και emails.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς αυξάνουμε το μέγεθος του κειμένου και της γραμματοσειράς στο iPhone ;

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία;

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής και στη συνέχεια πατάμε στα “Γενικά”.

αντικατάσταση κειμένου iPhone

Κατεβαίνουμε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε την ενότητα “Πληκτρολόγιο”. Επιλέγουμε την “Αντικατάσταση κειμένου”.

αντικατάσταση κειμένου iPhone

Σε αυτό το σημείο θα δούμε επάνω δεξιά το σύμβολο “+”. Το επιλέγουμε.

αντικατάσταση κειμένου iPhone

Θα μας εμφανιστούν δύο πεδία που θα πρέπει να συμπληρώσουμε. Στο πεδίο “Φράση” πληκτρολογούμε τη λέξη - φράση - πρόταση για την οποία επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μία συντόμευση και στο πεδίο “Συντόμευση” γράφουμε την “κωδικοποίησή” της, αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

Όπως βλέπουμε παρακάτω, θέλουμε να δημιουργήσουμε μία συντόμευση για τη λέξη “Καλημέρα”. Γράφουμε στη “Φράση” τη λέξη “Καλημέρα” και στο πεδίο “Συντόμευση” “κλμρ”.

Επιλέγουμε “Αποθήκευση. Όπως θα δούμε εμφανίζεται η συντόμευση και η λέξη για την οποία δημιουργήθηκε.

αντικατάσταση κειμένου iPhone

Ανοίγουμε για παράδειγμα τα “Μηνύματα” και επιλέγουμε να γράψουμε ένα νέο μήνυμα. Πατάμε “κλμρ”. Όπως θα δούμε, ακριβώς από πάνω, εμφανίζεται η λέξη “Καλημέρα”. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να πατήσουμε το κενό και να συνεχίσουμε να γράφουμε το μήνυμά μας. Με το πάτημα του κενού, η συντόμευση αντικαταστάθηκε από την “κανονική” λέξη.

αντικατάσταση κειμένου iPhone

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπλοκάρουμε μηνύματα κειμένου και iMessages στο iPhone ;

Αυτή ήταν η διαδικασία με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε συντομεύσεις για λέξεις - φράσεις - προτάσεις στο πληκτρολόγιο του iPhone. Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.