Η Apple έκλεισε συμφωνία με τη Volkswagen για την ανάπτυξη οχημάτων αυτόνομης οδήγησης

Η Apple έκλεισε συμφωνία με τη Volkswagen για την ανάπτυξη οχημάτων αυτόνομης οδήγησης
ired.gr

Η Apple εντείνει τις προσπάθειές της σχετικά με τις δοκιμές των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης τους τελευταίους μήνες και μία χθεσινή αναφορά των New York Times αναφέρει πως η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τη Volkswagen. Ως μέρος της συμφωνίας, η Apple θα μετατρέψει το van T6 Transporter της εταιρείας σε όχημα αυτόνομης οδήγησης.

αυτόνομη οδήγηση apple

Η αναφορά εξηγεί πως η Apple είχε προσπαθήσει να συνάψει κάποια συνεργασία με τη BMW και τη Mercedes-Benz για την ανάπτυξη ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος αυτόνομης οδήγησης, αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο κενό, αφού η Apple ήθελε να έχει τον έλεγχο των δεδομένων και του σχεδίου:

“Για αρκετά χρόνια στο παρελθόν, η Apple επιδίωξε να συνάψει συμφωνία με κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων όπως είναι η BMW και η Mercedes-Benz, με σκοπό την ανάπτυξη ενός πλήρως ηλεκτρικού και αυτόνομου ως προς την οδήγηση αυτοκινήτου, σύμφωνα με πέντε άτομα που γνωρίζουν για τις διαπραγματεύσεις. Φυσικά, δεν αποκαλύπτουμε τα στοιχεία τους, αφού δεν είχαν την παραμικρή δικαιοδοσία να αναφερθούν σε αυτό το θέμα δημόσια.

Διαβάστε επίσης: Total War: Thrones of Britannia: Διαθέσιμο από αύριο για τους υπολογιστές Mac

Οι συζητήσεις έληξαν, όταν η Apple αξίωσε να έχει τον έλεγχο των δεδομένων και του σχεδιασμού, αναφέρουν ορισμένοι.”

apple volkswagen συνεργασία

Τώρα, η Apple στράφηκε στη Volkswagen και κατέληξε σε συμφωνία η οποία προβλέπει πως κάποια vans T6 Transporter θα μετατραπούν σε οχήματα αυτόνομης οδήγησης, για τη μεταφορά των εργαζομένων. Το project είναι ήδη σε εξέλιξη, με την ομάδα αυτοκίνησης της Apple, να δουλεύει πυρετωδώς.

αυτόνομη οδήγηση apple

Πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία, δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες. Παλαιότερα, είχαμε διαβάσει πως η Apple θα έφτιαχνε το δικό της αυτόνομο όχημα. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε αργότερα, η εταιρεία στράφηκε στη δημιουργία ενός λογισμικού αυτονομίας, το οποίο θα ενσωματωθεί σε οχήματα διαφόρων κατασκευαστών.

Αυτή τη στιγμή, στους δρόμους της California η Apple έχει σχεδόν 50 οχήματα στα οποία δοκιμάζει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης που η ίδια δημιουργεί. Εδώ και αρκετό καιρό, έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες ορισμένων Lexus SUV’s, τα οποία φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αυτόνομη οδήγηση.

αυτόνομη οδήγηση apple

Κλείνοντας

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Η Apple λέγεται πως δεν έχει αποφασίσει εντελώς για το τι θα κάνει σχετικά με το project αυτόνομης οδήγησης. Κρίνοντας ωστόσο από τη συμφωνία με τη Volkswagen, θα μπορούσαμε να πούμε πως το τοπίο είναι λίγο πιο καθαρό πλέον. Η Apple θα αναπτύξει το λογισμικό της, το οποίο θα ενσωματώσει πάνω στα οχήματα της Volkswagen με την οποία ήρθε σε συμφωνία, αφού η ίδια άφησε πίσω της τις όποιες βλέψεις που ήθελαν τη δημιουργία ενός “Apple Car”.

Διαβάστε επίσης: Νέο λειτουργικό σύστημα φαίνεται πως αναπτύσσει η Microsoft με την ονομασία Andromeda OS

Άλλωστε, γιατί να μπει στη διαδικασία να ψάχνει συνεργάτες, αν δεν είναι σίγουρη για τα βήματα που προσπαθεί να κάνει πάνω σε έναν τόσο ρευστό τομέα όπως είναι αυτός της αυτόνομης οδήγησης;