Ορισμένοι χρήστες καταγγέλλουν πως το γυαλί της οπίσθιας κάμερας του iPhone X σπάει αρκετά εύκολα

Ορισμένοι χρήστες καταγγέλλουν πως το γυαλί της οπίσθιας κάμερας του iPhone X σπάει αρκετά εύκολα
ired.gr

Τους τελευταίους μήνες, ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός χρηστών του iPhone X, έχει αναφέρει μέσα από το Reddit αλλά και στις κοινότητες της Apple, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους φακούς της οπίσθιας κάμερας, των οποίων το γυαλί σπάει. Επιπλέον, οι επηρεασμένοι χρήστες σημειώνουν πως η Apple δεν αντικαθιστά τις συσκευές εντός της εγγύησης, αλλά τους ζητά να πληρώσουν για την αντικατάσταση της συσκευής τους.

Είναι εύκολο να πούμε πως η οποιαδήποτε φθορά στην κάμερα, έχει προέλθει από κάποια πτώση ή από κάποιο ατύχημα. Προς έκπληξή μας όμως διαπιστώνουμε πως οι χρήστες αυτό το διαψεύδουν, τονίζοντας πως η συσκευή τους δεν είχε ποτέ το παραμικρό ατύχημα.

iphone x

Μερικοί κάτοχοι αποδίδουν το γεγονός στο κρύο, συνδέοντας το σπάσιμο με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

“Αγόρασα το iPhone X ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα και βρήκα ένα σπάσιμο στο γυαλί της οπίσθιας κάμερας χθες το βράδυ. Η συσκευή χρησιμοποιείται με θήκη και ουδέποτε έχει υποστεί κάποια πτώση. Πήγα αμέσως στο Apple Store και ενημερώθηκα πως πρέπει να πληρώσω το ποσό των $549.”

Διαβάστε επίσης: Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του επεξεργαστή A12 για τα επόμενα iPhones

Άλλοι χρήστες ωστόσο, λένε πως το γυαλί της οπίσθιας κάμερας, έσπασε όταν ο καιρός ήταν “ζεστός”. Ένας χρήστης γράφει:

“Διάβασα αρκετούς που έχουν το ίδιο πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Εγώ ζω στη Μαλαισία όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές με αρκετή δόση υγρασίας. Εδώ δεν έχουμε κάποιο Apple Store για να απευθυνθώ.”

iphone x

Κάποιος άλλος γράφει:

“Το iPhone X μου έχει ένα μικρό σπάσιμο στο γυαλί της οπίσθιας κάμερας. Η συσκευή είναι μόνιμα μέσα σε θήκη και δεν έχει πέσει ποτέ κάτω. Ζω στη Χαβάη, όπου οι θερμοκρασίες είναι κανονικές. Έχω τη συσκευή δύο μήνες.”

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως πρόκειται για ένα νέο ζήτημα. Από την εποχή του iPhone 7 είχαν τεθεί ερωτήματα σχετικά με την αντοχή του συγκεκριμένου γυαλιού. Η Apple είχε επιβεβαιώσει πως οι φακοί είναι από σάπφειρο λέγοντας πως “πετυχαίνει τη σκληρότητα και την καθαρότητα που αναμέναμε.”

iphone x

Τη στιγμή που οι εν λόγω χρήστες αναφέρουν πως οι συσκευές δεν έχουν υποστεί κάποια πτώση, δεν είναι “τραβηγμένο” να πει κάποιος πως οι φθορές οφείλονται σε άλλους παράγοντες. Ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση της συσκευής σε κάποια τσέπη στην οποία υπάρχουν κλειδιά.

Τέτοιου είδους ζητήματα είναι δύσκολο να ανιχνευτούν με σαφήνεια. Η Apple πουλάει εκατομμύρια iPhones, οπότε τέτοιες μεμονωμένες καταστάσεις είναι αναμενόμενες, αν και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρη η έκταση που έχει λάβει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

iphone x

Αν όντως το ζήτημα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, η Apple θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Προς το παρόν όμως πρόκειται για μία πολύ μικρή μερίδα χρηστών. Άλλωστε και οι παράγοντες που προκάλεσαν τις εν λόγω φθορές δεν είναι ξεκάθαροι.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξε η νέα σελίδα της Apple που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα δεδομένα μας και να διαγράψουμε το Apple ID

Εσείς έχετε αντιμετωπίσει κάποιο τέτοιο πρόβλημα;