Νέο λειτουργικό σύστημα φαίνεται πως αναπτύσσει η Microsoft με την ονομασία Andromeda OS

Νέο λειτουργικό σύστημα φαίνεται πως αναπτύσσει η Microsoft με την ονομασία Andromeda OS
ired.gr

Ένας νέος κώδικας ανακαλύφθηκε στα Windows 10 που δηλώνει πως η Microsoft δεν είναι έτοιμη να παραιτηθεί από τη μάχη ενάντια στο iPhone, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές της εταιρείας, όπως γνωρίζουμε, έχει ήδη πεθάνει. Φαίνεται όμως πως η Microsoft δουλεύει πάνω στη δημιουργία μίας νέας πλατφόρμας που θα μπορούσε να εγκατασταθεί στο πολυαναμενόμενο Surface Phone.

windows phone

Η Microsoft και οι συνεργάτες της έχουν παραιτηθεί από το Windows 10 Mobile. Άλλωστε το επιβεβαίωσε και η ίδια τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας πως δε σκοπεύει να εισάγει νέα χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα. Επίσης, απέκλεισε και το ενδεχόμενο κυκλοφορίας νέων συσκευών που θα φέρουν τα Windows 10 Mobile. Αλλά γιατί να μη δημιουργήσει ένα smartphone με καινούργια Windows;

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: βγάλτε screenshot τις ιστορίες στο Instagram χωρίς ο χρήστης να λάβει κάποια ειδοποίηση

κώδικας windows 10

Στοιχεία για το Surface Phone εμφανίστηκαν σε κώδικα των Windows 10

Ένας προγραμματιστής κατάφερε να ανακαλύψει περισσότερα στοιχεία που δηλώνουν πως η Microsoft δουλεύει πάνω σε μία νέα πλατφόρμα με την κωδική ονομασία “Andromeda OS” και σε μία συσκευή με την κωδική επίσης ονομασία “Factory OS Andromeda Device”.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να αποτελέσει μία έκδοση των Windows που η Microsoft θα μπορέσει να τεμαχίζει και να αλλάζει για διαφορετικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphones. Θα υποστηρίζει επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86 σαν αυτούς δηλαδή που φέρουν τα PCs και τα Laptops, αλλά και τους επεξεργαστές τύπου ARM, τους οποίους συναντάμε σε τηλέφωνα και tablets.

windows phone

Η νέα συσκευή θα μπορούσε να είναι το Surface Phone, το οποίο οι φίλοι της Microsoft περιμένουν για χρόνια.

Ο κώδικας ανακαλύφθηκε από τη “WalkingCat” και συγκεκριμένα μέσα στο πιο πρόσφατο SDK των Windows 10, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, οπότε γνωρίζουμε πως η εταιρεία σήμερα δουλεύει σε ορισμένα projects. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως η Microsoft βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών της νέας συσκευής.

windows phone

Περισσότερα σχετικά με το Surface Phone μάλλον θα διαβάσουμε προς τα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019. Το iPhone από την πλευρά του, δεν έχει προς το παρόν να ανησυχεί για κάτι. Οι φίλοι της Microsoft μπορούν μόνο να ελπίζουν πως η συσκευή, αλλά και το OS που αυτή θα φέρει, είναι αρκετά ικανά για να διαρκέσουν περισσότερο από τις προηγούμενες υλοποιήσεις της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Συγκριτικό: MacBook Pro vs Microsoft Surface Book 2

Κλείνοντας, θα μπορούσε κανείς να πει πως η επίσημη παραδοχή της Microsoft για τη διακοπή της υποστήριξης των Windows 10 Mobile, να αποτέλεσε και μία κίνηση στρατηγικής, ώστε να παραπλανήσει τα βλέμματα, επιτρέποντάς της να δουλέψει αθόρυβα και με “ηρεμία” πάνω στα νέα εγχειρήματα που ετοιμάζει.