Άνοιξε η νέα σελίδα της Apple που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα δεδομένα μας και να διαγράψουμε το Apple ID

Άνοιξε η νέα σελίδα της Apple που μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα δεδομένα μας και να διαγράψουμε το Apple ID
ired.gr

Η Apple πλέον δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να κατεβάσουν ένα αντίγραφο όλων των δεδομένων τους που συλλέγει η εταιρεία. Αυτά περιέχουν τη δραστηριότητα σε App Store και iTunes, τις πληροφορίες του Apple ID και των συσκευών και πολλά άλλα.

Ενόψει των νέων κανονισμών (GDPR) που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 25 Μαΐου και αφορούν το απόρρητο των χρηστών μετά το σκάνδαλο του Facebook - Cambridge Analytica, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τα στοιχεία που η Apple διαθέτει γι’ αυτούς ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διαγραφής του Apple ID.

Apple απόρρητο

Μη ξεχνάμε πως όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, ξεκίνησαν να ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με τα στοιχεία που χρησιμοποιούν και συλλέγουν από αυτούς. Επιπλέον, αποσαφηνίζεται και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς αυξάνουμε το μέγεθος του κειμένου και της γραμματοσειράς στο iPhone ;

Η Apple ανέκαθεν κρατούσε σοβαρή στάση σχετικά με το απόρρητο των χρηστών, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να είναι εντελώς ξεκάθαρη απέναντι στους πελάτες της.

Λήψη των δεδομένων μας

σελίδα απορρήτου Apple

Η νέα σελίδα της Apple είναι διαθέσιμη για τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. (συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας) και σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμη και στις υπόλοιπες ανά τον πλανήτη χώρες. Το βασικό της εργαλείο, επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν ένα αντίγραφο των δεδομένων που η Apple έχει για τους ίδιους, με κάθε λεπτομέρεια.

Το αρχείο αυτό περιλαμβάνει:

  • Δραστηριότητα App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music
  • Λογαριασμός Apple ID και στοιχεία συσκευής
  • Δραστηριότητα Apple Online και καταστημάτων λιανικής
  • Εμφάνιση περισσότερων
  • Δραστηριότητα Apple Online και καταστημάτων λιανικής
  • Ιστορικό υποστήριξης AppleCare, αιτήματα επισκευών και άλλα
  • Ιστορικό υποστήριξης AppleCare, αιτήματα επισκευών και άλλα
  • Δραστηριότητα Game Center
  • Σελιδοδείκτες και λίστα ανάγνωσης iCloud
  • Ημερολόγια και υπομνήσεις iCloud
  • Επαφές iCloud
  • Σημειώσεις iCloud
  • Αναφορά ζητήματος για τους Χάρτες
  • Διαφηµιστικές ανακοινώσεις, λήψεις και άλλη δραστηριότητα
  • Άλλα δεδομένα

σελίδα απορρήτου Apple

Μπορούμε να επιλέξουμε όλα τα παραπάνω ή μόνο όσα εμείς επιθυμούμε. Επίσης, μπορούμε να κατεβάσουμε τα αρχεία από το iCloud Drive, το iCoud Mail και τις iCloud Photos. Σημειώνεται πως λόγω του μεγάλου όγκου των αρχείων, η λήψη μπορεί να καθυστερήσει.

Ενδεχομένως να περιμένετε μία εβδομάδα

σελίδα απορρήτου Apple

Αφού επιλέξουμε τα δεδομένα που θέλουμε να κατεβάσουμε, η Apple μας ενημερώνει πως μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα και εφτά ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

“Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι εφτά ημέρες. Για να σιγουρέψουμε την ασφάλεια των δεδομένων σας, χρησιμοποιούμε αυτόν τον χρόνο για να επαληθεύσουμε ότι το αίτημα έγινε από εσάς.”

σελίδα απορρήτου Apple

Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε το μέγεθος του συνολικού αρχείου που θέλουμε να κατεβάσουμε. Υπάρχουν οι επιλογές 1GB, 2GB, 5GB, 10GB και 25GB.

Μπορούμε να διορθώσουμε τα δεδομένα μας

σελίδα απορρήτου Apple

Αν το θελήσουμε, μπορούμε να ενημερώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας. Η συγκεκριμένη ενότητα μας πληροφορεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Απενεργοποίηση του λογαριασμού μας

σελίδα απορρήτου Apple

σελίδα απορρήτου Apple

Από εδώ μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας για όσο εμείς επιθυμούμε. Πριν προχωρήσουμε, μας δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες. Στο κάτω μέρος θα πρέπει να επιλέξουμε το λόγο για τον οποίο θέλουμε να απενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας.

Διαγραφή του λογαριασμού μας

σελίδα απορρήτου Apple

σελίδα απορρήτου Apple

Στην ενότητα αυτή μπορούμε να διαγράψουμε το λογαριασμό μας μόνιμα. Αφού διαβάσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, καλούμαστε πάλι να επιλέξουμε ένα λόγο για τον οποίο θέλουμε να διαγράψουμε οριστικά το λογαριασμό μας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς διαγράφουμε μία ταινία - σειρά από το ιστορικό του Netflix;

Κλείνοντας

Πριν από μερικές εβδομάδες, σας είχαμε ετοιμάσει έναν οδηγό, στον οποίο σας εξηγούσαμε τη διαδικασία για τη λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας από την Apple. Πλέον, μέσα από τη νέα σελίδα που σας παρουσιάσαμε στο παρόν κείμενο, μπορούμε εύκολα και γρήγορα, να κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες σχετικά με τη διαχείριση των δεδομένων μας και του λογαριασμού μας.