Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του επεξεργαστή A12 για τα επόμενα iPhones

Η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του επεξεργαστή A12 για τα επόμενα iPhones
ired.gr

Το Bloomberg ανέφερε αργά χθες το απόγευμα ότι η TSMC, μία από τις πιο άμεσα συνεργαζόμενες με την Apple εταιρείες, ξεκίνησε ήδη τη μαζική παραγωγή του επεξεργαστή που θα φέρουν τα επόμενα iPhones. Αν η Apple ακολουθήσει την τακτική της σχετικά με την ονομασία, θα έχουμε να κάνουμε με τον Α12.

iPhone x

Η αναφορά εξηγεί πως ο A12 θα έχει το πρότυπο σχεδιασμού στα 7 νανόμετρα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιο γρήγορος, πιο μικρός και πιο αποδοτικός από τον επεξεργαστή που η Apple χρησιμοποιεί στις φετινές της συσκευές (iPhone 8, 8 Plus και X). Η μετάβαση σε έναν επεξεργαστή στα 7 νανόμετρα, θα επιτρέψει καλύτερες επιδόσεις, ενώ την ίδια στιγμή θα αυξήσει την αποδοτικότητα, καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο στο εσωτερικό της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους μέσα από τους χάρτες της Apple στο iPhone;

Η αναφορά του Bloomberg, επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το γεγονός, με την Apple αλλά και την TSMC να αρνούνται να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο.

iphone 8 8 plus x

“Ο επεξεργαστής, που μάλλον θα ονομάζεται A12, Θα χρησιμοποιεί τον σχεδιασμό στα 7 νανόμετρα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να είναι μικρότερος, πιο γρήγορος και πιο αποδοτικός από τον Α11 Bionic που χρησιμοποιεί η Apple στα φετινά της iPhone. Φυσικά, τα ‘ατομα που έδωσαν αυτές τις πληροφορίες ζήτησαν να μην αποκαλυφθούν τα προσωπικά τους στοιχεία για το γεγονός ότι αναφέρονται σε ευαίσθητες πληροφορίες. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, απέφυγαν την οποιαδήποτε δήλωση.”

A11 Bionic

Η TSMC είχε δηλώσει τον Απρίλιο πως είχε ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των επεξεργαστών στα 7 νανόμετρα, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει για ποιον προορίζονταν. Οι φήμες πάντως λένε πως η Apple με την TSMC, θέλουν να πάρουν το προβάδισμα απέναντι στους επεξεργαστής της Qualcomm που είναι στον ίδιο σχεδιασμό στα 7 νανόμετρα. Μη ξεχνάμε πως η νομική διαμάχη της Apple με την Qualcomm δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Κρίνοντας από το χρονοδιάγραμμα, μάλλον τα παραπάνω σχετικά με την έναρξη της μαζικής παραγωγής του A12 επεξεργαστή από την TSMC για τα επερχόμενα iPhones, φαίνεται να είναι αληθή. Πέρσι, η παραγωγή του Α11 είχε ξεκινήσει και πάλι κάπου μέσα στο Μάιο.

iphone x

O A12 θα είναι πιο γρήγορος από τον φετινό A11 Bionic. Είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό. Πόσο όμως θα φανεί η διαφορά στην καθημερινή χρήση; Η απάντηση είναι από καθόλου έως ελάχιστα και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με τη χρήση απαιτητικών εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: 10 λόγοι για τους οποίους το iPhone είναι καλύτερο από Android συσκευές

Η διαφορά θα φανεί σε βάθος χρόνων όταν οι συσκευές θα “παλιώσουν” και θα κληθούν να “σηκώσουν” μεταγενέστερες εκδόσεις του iOS. Εκεί ναι, όντως μπορεί να φανεί μία μικρή διαφορά υπέρ του A12. Οπότε άσχετα με το αν στο παρόν θα δούμε διαφορές ή όχι στην ταχύτητα των συσκευών, οι όλο και βελτιωμένοι επεξεργαστές, αποτελούν μία “επένδυση” για το μέλλον.