Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους μέσα από τους χάρτες της Apple στο iPhone;

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους μέσα από τους χάρτες της Apple στο iPhone;
ired.gr

Οι χάρτες της Apple έχουν βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν και για πολλούς αποτελούν την κύρια εφαρμογή πλοήγησης. Πλέον, πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν κάποια οθόνη στο εσωτερικό τους που υποστηρίζει το Apple CarPlay, οπότε αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να τους προτιμήσουμε σε σχέση με αυτούς της Google, οι οποίοι είναι εξίσου εξαιρετικοί.

apple carplay

Για να γίνει η πλοήγησή μας πιο εύκολη αλλά και πιο “οικονομική”, οι χάρτες της Apple διαθέτουν ορισμένες ρυθμίσεις. Μεταξύ αυτών είναι και η επιλογή της αποφυγής των διοδίων και των αυτοκινητοδρόμων. Φυσικά, μπορούμε να επιλέξουμε να “απομονώσουμε” μόνο τα διόδια, ή μόνο τους αυτοκινητοδρόμους.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς να κάνετε το iPhone σας να αγνοήσει τα αδύναμα δίκτυα Wi-Fi

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας και κατεβαίνουμε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε την επιλογή “Χάρτες”.

Οδηγός χάρτες apple

Πατάμε στην επιλογή “Οδήγηση” (για να μη ψαχνόμαστε κάθε φορά όταν οδηγούμε) και μπαίνουμε στην ενότητα “Οδήγηση και πλοήγηση”.

Οδηγός χάρτες apple

Πάνω πάνω βλέπουμε τον τίτλο “ΑΠΟΦΥΓΗ”. Εκεί υπάρχουν δύο επιλογές. Τα “Διόδια” και οι “Αυτοκινητόδρομοι”. Ανοίγουμε το διακόπτη στην επιλογή που θέλουμε να “αποφύγουμε”.

Οδηγός χάρτες apple

Επιστρέφουμε στην εφαρμογή των χαρτών της Apple. Αναζητούμε κάποιον προορισμό με διόδια. Θα δούμε πως μας εμφανίζεται μία διαδρομή στην οποία επισημαίνεται πως αποφεύγονται τα διόδια, ενώ στο πάνω μέρος θα υπάρχει το μήνυμα πως “Διατίθεται ταχύτερη διαδρομή με διόδια” (εφόσον όντως υπάρχει).

Στις επιλογές μας εμφανίζεται και η διαδρομή που περιλαμβάνει και τα διόδια αλλά όχι ως προτεινόμενη αφού δε βρίσκεται πρώτη στη λίστα για να την επιλέξουμε.

Οδηγός χάρτες apple

Αυτό ήταν!

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και στην κάμερα του iPhone

Σας δείξαμε τη διαδικασία για να αποφύγετε τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους χρησιμοποιώντας τους χάρτες της Apple. Αν έχετε την οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.