10 λόγοι για τους οποίους το iPhone είναι καλύτερο από Android συσκευές

10 λόγοι για τους οποίους το iPhone είναι καλύτερο από Android συσκευές
ired.gr

Επειδή ο τίτλος θα προϊδεάσει αρνητικά αρκετούς, θα πρέπει να πούμε πως εκεί έξω υπάρχουν εκπληκτικές Android συσκευές με πολλές δυνατότητες τόσο στο software όσο και στο hardware. Ας πούμε τα Galaxy S9 και Pixel 2 ξεχωρίζουν ως προς το σχεδιασμό αλλά και ως προς την κάμερα που διαθέτουν.

Γιατί όμως το iPhone είναι καλύτερο από τις συσκευές Android;

1.  Είναι πολύ πιο γρήγορο

ios vs android

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε το iPhone 8, 8 Plus ή X, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο επεξεργαστής που φέρουν, ο A11 Bionic, είναι ο πιο ισχυρός της αγοράς των smartphone. Πέρα από τα benchmarks στα οποία βγαίνει νικητής με διαφορά, ο επεξεργαστής της Apple δείχνει τα δόντια του και στην καθημερινή χρήση. Μπορεί για παράδειγμα να ανοίξει μεγάλα αρχεία ή να επεξεργαστεί ένα video ανάλυσης 4K πολύ πιο γρήγορα από συσκευές του ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογές για τη διαγραφή και τη συγχώνευση των διπλοεγγεγραμμένων επαφών στο iPhone

Φυσικά η διαφορά στην ταχύτητα φαίνεται και στο άνοιγμα απαιτητικών εφαρμογών, παιχνιδιών κ.λπ.

2.  Καλύτερη ενσωμάτωση του Software και του Hardware

Το 3D Touch που ήρθε μαζί με το iPhone 6s, ήταν η λειτουργία που ενεργοποιούνταν με την πίεση που ασκούσε ο χρήστης στην οθόνη και που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σε smartphone. Μέσω του 3D Touch, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε διάφορες επιλογές της εκάστοτε εφαρμογής πιο γρήγορα. Επίσης το Portrait Mode των iPhone 7 Plus, 8 Plus και iPhone X, είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του 3D Touch.

iphone x

Επίσης, το Face ID του iPhone X, μπορεί να διαβάσει το πρόσωπο του χρήστη ακόμα και όταν υπάρξουν αλλαγές σε αυτό (μούσι κ.λπ.) ή όταν αυτός φοράει γυαλιά. Οι κατασκευαστές Android συσκευών λέγεται πως είναι δύο χρόνια πίσω από το Face ID.

3.  Το iPhone είναι πιο εύκολο στη χρήση

Είναι κάτι που δεν αμφισβητεί εύκολα κάποιος. Το Android είναι ένα αρκετά πιο σύνθετο λειτουργικό σύστημα σε σχέση με το iOS. Με την πάροδο των ετών, το iOS υπέστη αρκετές αλλαγές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έγινε δύσχρηστο.

4.  Αναβαθμίσεις - Ενημερώσεις

Εδώ δεν υπάρχει αντίπαλος για την Apple. Δεν είναι απλά οι αναβαθμίσεις. Είναι η αμεσότητα με την οποία διατίθενται. Μετά από μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του iOS 11, το 25% των συσκευών είχαν αναβαθμιστεί. Τον Ιανουάριο του 2018, το ποσοστό είχε ανέλθει στο 65%. Εν τω μεταξύ, το Android Oreo έχει εγκατασταθεί μόλις στο 5% των Android συσκευών.

ios ενημέρωση

Το πρόβλημα είναι αλλού όμως. Πέρα από τις συσκευές της Google, οι υπόλοιποι κατασκευαστές (LG, Samsung, HTC κ.λπ.) χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δώσουν στις συσκευές τους τις νεότερες αναβαθμίσεις του Android.

Επίσης, οι iOS συσκευές λαμβάνουν αναβαθμίσεις για μία πενταετία. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει φυσικά στο Android.

5.  Οι καλύτερες εφαρμογές εμφανίζονται πρώτα στο App Store

App Store και Google Play Store έχουν εκατομμύρια εφαρμογών. Ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, το iOS και το iPhone προτιμώνται από τους προγραμματιστές, οι οποίοι τα επιλέγουν για να κυκλοφορήσουν τις πιο “καυτές” εφαρμογές τους.

app store

Το Google Play Store, συνήθως φιλοξενεί τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές, αφού πρώτα αυτές έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο App Store του iOS και κατ΄ επέκταση στο iPhone.

6.  Το iPhone δουλεύει εξαιρετικά με τα Mac

Αν δεν έχετε δουλέψει ποτέ έναν υπολογιστή Mac, θα εκπλαγείτε μόλις διαπιστώσετε το πόσο καλά συνεργάζεται με ένα iPhone. Για παράδειγμα, μπορείτε μέσα από το Mac να στείλετε και να λάβετε μηνύματα κειμένου και να απαντήσετε / πάρετε ένα τηλέφωνο, όπως θα κάνατε μέσα από το iPhone.

iphone ipad mac

Επιπλέον, η εφαρμογή “Αρχεία” που ήρθε με το iOS 11, επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση και τον συγχρονισμό των αρχείων μεταξύ του iCloud, του iPhone αλλά και του Mac.

7.  Apple Pay

apple pay iphone

Αν και “επίσημα” στη χώρα μας δεν έχει εμφανιστεί (μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω άλλων τρόπων), το Apple Pay είναι με διαφορά η πιο διάσημη μέθοδος πληρωμής μέσω smartphone. Το μόνο που πρέπει κάποιος να κάνει, είναι να κρατήσει τη συσκευή του κοντά στο τερματικό πληρωμής και να ολοκληρώσει τη διαδικασία είτε μέσω του Touch ID είτε μέσω του Face ID. 

8.  Family Sharing

Μία Apple οικογένεια που παίζει παρέα, αποθηκεύει την πρόοδο του παιχνιδιού αντίστοιχα. Με τη λειτουργία Family Sharing στο iPhone, η μαμά, ο μπαμπάς και τα παιδιά μπορούν να μοιράζονται τις αγορές από το App Store, το iTunes και το iBooks. Φυσικά, μπορείτε να διατηρείτε τους iTunes λογαριασμούς σας κανονικά. Όταν κάποιο παιδί θα θέλει να κάνει μία αγορά, ο κύριος χρήστης λαμβάνει μία ειδοποίηση για να δώσει έγκριση. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει ο έλεγχος του τι ακριβώς χρησιμοποιεί το παιδί χωρίς παράλληλα να φουσκώνει ο λογαριασμός.

Η Google δε διαθέτει μία αντίστοιχα εύκολη στη χρήση λειτουργία, αν και κερδίζει το χαμένο έδαφος μέσα από τις εφαρμογές γονικού ελέγχου.

9.  Αξία μεταπώλησης

iphone μεταπώληση

Είναι γεγονός ότι οι Android συσκευές “χάνουν πιο γρήγορα τα λεφτά τους”. Το iPhone από την άλλη, ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου, θα διατηρήσει ψηλά την αξία του, μειώνοντας έτσι την οικονομική ζημία του ιδιοκτήτη του.

10.  iMessage - FaceTime - FaceTime Audio

iphone imessages

Η Apple έχει κάνει την επικοινωνία μεταξύ των iPads - iPhones εύκολη και “βολική”, μέσα από μία σειρά υπηρεσιών. Αυτές είναι το iMessage για μηνύματα κειμένου, το FaceTime για video κλήσεις με άλλες iOS συσκευές και το FaceTime Audio που είναι καθαρά για φωνητικές κλήσεις. Να σημειώσουμε πως ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας δεν εμπλέκεται καθόλου αφού οι υπηρεσίες λειτουργούν μέσω internet. Άρα είτε επικοινωνούμε μέσω Wi-Fi είτε μέσω δεδομένων, χωρίς να μειώνονται τα διαθέσιμα λεπτά - μηνύματα του πακέτου της σύνδεσής μας.

Διαβάστε επίσης: Πώς διαγράφουμε τα αρχεία της ενότητας “Άλλα” για να εξοικονομήσουμε αποθηκευτικό χώρο στο iPhone και στο iPad ;

Εσείς χρησιμοποιείτε iPhone ή Android; Πείτε μας στα σχόλια.